FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by faizul_11 on Thu Oct 06, 2011 4:50 pm

Pagi yang hening.. menanti saat perpisahan.. kalau pandai berkata2, FZR akan cakap, "aku dah penat berjuang dengan tuan aku ni. nak berehat la".. huhuhu..





BYE BYE




pemilik baru.



Lepas ni, aku kena tukar nick name kat forum ni. tunggu je.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by kawa_zephyr_750 on Thu Oct 06, 2011 5:28 pm

huiyo! macam Rossi berpisah dengan moto M1 nya. Hidup kena ada perubahan. Apa pun tunggangan perlu diteruskan.

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by jagindas on Thu Oct 06, 2011 5:43 pm

sudah terbukti

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by fairuz zr11 on Thu Oct 06, 2011 6:22 pm

kasi upgrade ke Bro?Bikers is always bikers bro,kira ex5 pun ok jgk.hehehe

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by novice_blok on Thu Oct 06, 2011 6:25 pm

perghh......tuan baru tu tang jaket die paling ak knal........ehehhe

novice_blok

Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by AtanFZi on Thu Oct 06, 2011 7:19 pm

Very Happy Very Happy Very Happy tukar jgn tak tukar.....

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by Albab on Thu Oct 06, 2011 8:36 pm

Semua mau upgrade ma, he3...............Tahun 2011 adalah thn utk upgrade semua mau 11, GSX11 la, KZ11 la, ZZR11, GSXR1100RRW la,

Bapak ckp SEMAKIN LAMA SEMAKIN HEBAT OLDSUPERBIKES ni, Bapak mau mantain aje. ambik yg kecik2 dh la, yg terbaru RS125 Very Happy Very Happy Very Happy

Thn 2012 semua upgrade jadi 12, lak Laughing Laughing Laughing Laughing

Hj katana badak ckp dgn bapak klu tau KZ11klr best nye mcm tu lepas sunat dl beli motor KZ11klr lol! lol! lol!

Albab

Location : Banting

View user profile http://albabtrading.blogspot.com

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by randygpz old sbk on Fri Oct 07, 2011 3:13 am

huhuhu! hebat....hebat....

mmg smua nk up gred...
tmasuk la aku...huhuhu!
tp sbb tema tajuk besor kite,msti la aku cr yg 1982-1992...
OLD SUPERBIKE OWNER (82-92) slaras dgn tajuk forum kite la...

hmmm....tp aku scara pribadi la...
cm sboleh nye aku kekal kan dgn ape yg aku ade skng,tampa mngorbankan objek2 yg ade utk mimiliki objek2 lain...
tu aku la...aku rs bpk pn mcm tu....
lain padang lain belalang! huhuhu! Very Happy

wat ms skng jentera BBR msh bkhidmat dgn cemerlang & aku msh perlukan bakti dia dlm arena OLD SBK Owners ni....huhuhu! Very Happy


#pembetulan albab....
bkn kz11klr....
tp kz11ELR (EDDIE LAWSON REPLICA)......

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by Albab on Fri Oct 07, 2011 3:29 am

randygpz old sbk wrote:huhuhu! hebat....hebat....

mmg smua nk up gred...
tmasuk la aku...huhuhu!

tp sbb tema tajuk besor kite,msti la aku cr yg 1982-1992...
OLD SUPERBIKE OWNER (82-92) slaras dgn tajuk forum kite la...

hmmm....tp aku scara pribadi la...
cm sboleh nye aku kekal kan dgn ape yg aku ade skng,tampa mngorbankan objek2 yg ade utk mimiliki objek2 lain...
tu aku la...aku rs bpk pn mcm tu....
lain padang lain belalang! huhuhu! Very Happy

wat ms skng jentera BBR msh bkhidmat dgn cemerlang & aku msh perlukan bakti dia dlm arena OLD SBK Owners ni....huhuhu! Very Happy


#pembetulan albab....
bkn kz11klr....
tp kz11ELR (EDDIE LAWSON REPLICA)......

Tak pe thn 2011,2012 randy setia pd jentera BBR, diam2 penuh kan poket tgu kemunculan kz13 sempena thn 2013 Shocked Shocked Shocked Shocked

Albab

Location : Banting

View user profile http://albabtrading.blogspot.com

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by shukri on Fri Oct 07, 2011 3:50 am

akhirnyer...ko berpisah jua...haha...loncat tkr mesin kawa ker abg syg...heehee Razz

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by faizul_11 on Fri Oct 07, 2011 4:38 am

shukri wrote:akhirnyer...ko berpisah jua...haha...loncat tkr mesin kawa ker abg syg...heehee Razz

KAWA????????????? huhuhu.. TIDAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKKKKK.. aku pakai wat gi Alor Star je.. motor apa lepas ni?? tunggu je kemunculannya.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by jimf on Fri Oct 07, 2011 4:43 am

tahniah laaa faizul...
fzr tu dah hebat...kalu letgo kompom pengganti mesti lebih hebat....

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by faizul_11 on Fri Oct 07, 2011 4:52 am

randygpz old sbk wrote:huhuhu! hebat....hebat....

mmg smua nk up gred...
tmasuk la aku...huhuhu!
tp sbb tema tajuk besor kite,msti la aku cr yg 1982-1992...
OLD SUPERBIKE OWNER (82-92) slaras dgn tajuk forum kite la...

hmmm....tp aku scara pribadi la...
cm sboleh nye aku kekal kan dgn ape yg aku ade skng,tampa mngorbankan objek2 yg ade utk mimiliki objek2 lain...
tu aku la...aku rs bpk pn mcm tu....
lain padang lain belalang! huhuhu! Very Happy

wat ms skng jentera BBR msh bkhidmat dgn cemerlang & aku msh perlukan bakti dia dlm arena OLD SBK Owners ni....huhuhu! Very Happy


#pembetulan albab....
bkn kz11klr....
tp kz11ELR (EDDIE LAWSON REPLICA)......

memang betul ada yang setia dengan jentera mereka. tak nak korbankan jentera yang ada.. tapi, mana lebih penting antara setia pada jentera dengan setia kawan? ada kawan nak upgrade, nak pakai motor besar, duit yang ada cuma itu je, dan kita lebih mampu dari dia, bagi la dia pakai.. tak rugi apa pun.. x salah buat baik dengan kawan2.. esok kalau kita susah, ramai kawan2 yang tolong. dulu bukan ko pun hampir nak jual BBR tu ke? sebab nak amik KZ11? ramai yang jadi saksi. SMS belum terpadam pun..

motor bapak memang dia tak akan jual. dia boleh repair sendiri motor tu kalau rosak. dia sorang je boleh buat macam tu. kawan2 yang lain mampu ke buat macam tu??? motor sebijik pun kadang2 nak tukar tayar, tukar rantai, tukar minyak itam pegi bengkel bapak jugak.. x payah berangan nak jadi dia..

aku lebih suka tengok kawan-kawan pakai motor. x kan aku nak bolot semua kan? walaupun aku mampu nak buat. ikutkan hati, motor hijau dalam bengkel tu pun aku nak beli. tapi biarlah kawan2 lain yang pakai.. huhuhu..

so, tahun depan memang tambah meriah la xtvt bermotor kita.. Kuala Perlis, Temerloh, Rantau Panjang, Kuala Terengganu, Johor Bharu. siapkan motor anda secepat mungkin.
tukar tayar,
rantai,
gear yang dah loose repair cepat2,
fork bocor kasi servis,
absorber kasi tukar,
yang kurang laju, kasi modify. masuk barang Faito pun boleh.. Shocked

_________________

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by faizul_11 on Fri Oct 07, 2011 4:55 am

jimf wrote:tahniah laaa faizul...
fzr tu dah hebat...kalu letgo kompom pengganti mesti lebih hebat....

jimf..
letgo kat kawan2 kampung jugak. boleh nampak hari2.. kalau orang luar yang x kenal, dia offer 20k pun aku x jual.. walaupun berpisah, tapi masih boleh berhubung macam biasa..

mana tahu, kawan tu pun esok2 nak upgrade lagi.. FZR tu, pulang balik kat aku.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by MrProfessor on Fri Oct 07, 2011 7:16 am

Very Happy Penukaran hak milik utk mesin2 lama ni perlu sebenarnya untuk pembangunan minda mereka2 yang ghairah dengan mesin 'motorsupertua' tapi lahir di zaman mesin2 yang pakai injection macam saya ni ..contohnya kalau org x nak jual KR tu kat saya macam mana saya nk merasa nikmat dan mentelaah teknologi yang ada pada mesin tendem twin yang jarang ada(ke memang takde dah) pada mesin2 moden sekarang ni .. Penjualan kerana menyebarkan kelebihan moto lama x menjadi masaalah.. Bagi saya tindakan En. Faizul mmg tepat kerana mewariskan kenikmatan dan manfaat yang dia dah dapat pada orang lain .. :-)) Very Happy Tp kalau nk simpan pun lagi cantik Very Happy

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by randygpz old sbk on Fri Oct 07, 2011 7:42 am

faizul_fzr wrote:
randygpz old sbk wrote:huhuhu! hebat....hebat....

mmg smua nk up gred...
tmasuk la aku...huhuhu!
tp sbb tema tajuk besor kite,msti la aku cr yg 1982-1992...
OLD SUPERBIKE OWNER (82-92) slaras dgn tajuk forum kite la...

hmmm....tp aku scara pribadi la...
cm sboleh nye aku kekal kan dgn ape yg aku ade skng,tampa mngorbankan objek2 yg ade utk mimiliki objek2 lain...
tu aku la...aku rs bpk pn mcm tu....
lain padang lain belalang! huhuhu! Very Happy

wat ms skng jentera BBR msh bkhidmat dgn cemerlang & aku msh perlukan bakti dia dlm arena OLD SBK Owners ni....huhuhu! Very Happy


#pembetulan albab....
bkn kz11klr....
tp kz11ELR (EDDIE LAWSON REPLICA)......

memang betul ada yang setia dengan jentera mereka. tak nak korbankan jentera yang ada.. tapi, mana lebih penting antara setia pada jentera dengan setia kawan? ada kawan nak upgrade, nak pakai motor besar, duit yang ada cuma itu je, dan kita lebih mampu dari dia, bagi la dia pakai.. tak rugi apa pun.. x salah buat baik dengan kawan2.. esok kalau kita susah, ramai kawan2 yang tolong. dulu bukan ko pun hampir nak jual BBR tu ke? sebab nak amik KZ11? ramai yang jadi saksi. SMS belum terpadam pun..

motor bapak memang dia tak akan jual. dia boleh repair sendiri motor tu kalau rosak. dia sorang je boleh buat macam tu. kawan2 yang lain mampu ke buat macam tu??? motor sebijik pun kadang2 nak tukar tayar, tukar rantai, tukar minyak itam pegi bengkel bapak jugak.. x payah berangan nak jadi dia..

aku lebih suka tengok kawan-kawan pakai motor. x kan aku nak bolot semua kan? walaupun aku mampu nak buat. ikutkan hati, motor hijau dalam bengkel tu pun aku nak beli. tapi biarlah kawan2 lain yang pakai.. huhuhu..

so, tahun depan memang tambah meriah la xtvt bermotor kita.. Kuala Perlis, Temerloh, Rantau Panjang, Kuala Terengganu, Johor Bharu. siapkan motor anda secepat mungkin.
tukar tayar,
rantai,
gear yang dah loose repair cepat2,
fork bocor kasi servis,
absorber kasi tukar,
yang kurang laju, kasi modify. masuk barang Faito pun boleh.. Shocked



hampir...tp tak jd jual la...la...la...huhuhu! Very Happy
nk kuar duit ASB syg smata nk pinang Kz11....huhuhu!
ade plan nk tambah umah skit la Insya'Allah...
jd serah la Kz11 pd yg kaya mcm hj....

huhuhu! ape2 pn tyr blakang FZR pakai tu mcm ana knal je....

klu btol ana yg punya...
patut byr dlu la...br pasang....huhuhu! Very Happy

huhuhu! jgn marah.... Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by faizul_11 on Fri Oct 07, 2011 9:18 am

hahaha.. tayar belakang??

itu ko tanya la sama bapak.. semua aku dah serah kat dia. dia cakap, sewa letak tayar kat bengkel sehari RM1. pandai2 la ko nak berurusan dengan dia.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by randygpz old sbk on Fri Oct 07, 2011 9:25 am

Albab wrote:
randygpz old sbk wrote:huhuhu! hebat....hebat....

mmg smua nk up gred...
tmasuk la aku...huhuhu!

tp sbb tema tajuk besor kite,msti la aku cr yg 1982-1992...
OLD SUPERBIKE OWNER (82-92) slaras dgn tajuk forum kite la...

hmmm....tp aku scara pribadi la...
cm sboleh nye aku kekal kan dgn ape yg aku ade skng,tampa mngorbankan objek2 yg ade utk mimiliki objek2 lain...
tu aku la...aku rs bpk pn mcm tu....
lain padang lain belalang! huhuhu! Very Happy

wat ms skng jentera BBR msh bkhidmat dgn cemerlang & aku msh perlukan bakti dia dlm arena OLD SBK Owners ni....huhuhu! Very Happy





#pembetulan albab....
bkn kz11klr....
tp kz11ELR (EDDIE LAWSON REPLICA)......

Tak pe thn 2011,2012 randy setia pd jentera BBR, diam2 penuh kan poket tgu kemunculan kz13 sempena thn 2013 Shocked Shocked Shocked Shocked






harap kpd kwn2 OLD SBK smua...
pandangan "aku scara peribadi" tidak dsalah tafsirkan...

bkn berangan nk jd bapak...
cm aku anggap bapak @ NanGPz11 sbagai idola dlm segmen OLD SBK ni....

hambo pacar yg hina ini memohon ampon & maaf...
jika ade yg tguris dhati...



bak kata pepatah...
"klu ade jarom yg patah...
jgn dsimpan d dalam peti...
klu ade silap & salah...
jgn dsimpan d dalam hati...."


jd kite bli la "jarom" yg baru...huhuhu!
hari ahad ni gi kg jen"jarom" umah president jugra bikerz...
sempena majlis perkahwinan ank beliau....
12.05pm bkompol di mcD pekan banting....huhuhu!
Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by zulvoyager on Fri Oct 07, 2011 4:23 pm

huk2 apa apa pon tahniah pada owner baru tu lepas ni takyah la tambah 2t lagi tambah 4t plak kat moto....jangan mare aaa Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by jagindas on Sun Oct 09, 2011 9:57 am

lepas ni jom reramai sambar sorang sebiji 1000cc ke atas
baru kelassss...

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by zulvoyager on Sun Oct 09, 2011 10:15 am

alaaa acoi takyah la 1000cc yang penting ader memilki moto old ok dah....x semua kita yang kat sini berpendapatan besar Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by faizul_11 on Sun Oct 09, 2011 12:22 pm

zulvoyager wrote:alaaa acoi takyah la 1000cc yang penting ader memilki moto old ok dah....x semua kita yang kat sini berpendapatan besar Very Happy Very Happy

betul betul betul.. janji ada motor. besar2 bukan laju sgt pun. hari tu ride ke Alor Star, catatan masa sama dengan supersport 125cc/150cc. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by jagindas on Sun Oct 09, 2011 12:25 pm

bior tak laju atas jalan
laju atas kertas pun jadi la
hehehe

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by zulvoyager on Sun Oct 09, 2011 6:46 pm

hahaha catatan masa sama tapi kali 2 tu lol! lol!

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by katanaf4775 on Tue Oct 11, 2011 3:49 pm

faizul_fzr wrote:
zulvoyager wrote:alaaa acoi takyah la 1000cc yang penting ader memilki moto old ok dah....x semua kita yang kat sini berpendapatan besar Very Happy Very Happy

betul betul betul.. janji ada motor. besar2 bukan laju sgt pun. hari tu ride ke Alor Star, catatan masa sama dengan supersport 125cc/150cc. huhuhu..

Syabas...gempak tu....aku pon dah tukar gak...hihihihi................tapi kaler motor je huahuahua....yang penting ada sebijik oldbike kat tangan hihi..kalau berhenti isi minyak pon ramai
ramai gak otai yg mcm kita kata best tu walaupon moto lama janji bunyi meraum gak ..kepada yg mampu tu.. carry on bro..... mana tau kot ada rezeki murah boley pakai GTR1400 atau B-King 1300...

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: FZR1000 EXUP. 2005-2011. BYE BYE BABY

Post by Sponsored content Today at 11:07 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum