ZZR1100 C2

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

ZZR1100 C2

Post by faizul_11 on Mon Oct 03, 2011 7:55 am



Buatan : 1991 register 1992
harga : RM18k. siap road tax dan tukar nama.

motor tip top. jual sebab motor power sangat.. Shocked Shocked Shocked

_________________

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by zulvoyager on Wed Oct 05, 2011 5:05 am

izull ini moto geng kapar ke....

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by amy on Wed Oct 05, 2011 6:40 am

Tula...sampai x terkejar...laju sangat tu.. hiii.. Very Happy

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by randygpz old sbk on Wed Oct 05, 2011 9:12 am

zulvoyager wrote:izull ini moto geng kapar ke....


janda wak SOG bundle ni skng milik izul....

ride gi kedah hr tu pn dia pakai...huhuhu!

hmmmm....dengar2 citer dr awie gsx400f isnin lps,si alam maya tzm skng jd kapten RD grup banting....
weekend lps wat gathering kt dataran pantai morib....
dgr mcm biasa je citer ni kn? huhuhu! tp....

tp yg membuatkan si alam maya tu jd kapten adalah kerana?
jeng...jeng...jeng.....
si alam maya dah pinang FZR1000 EXUP izul!!!!
bior btol????

metos atau khayalan awie smata2????
izul sbagai otai FZR sila jawap la....la....la..... huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by jagindas on Wed Oct 05, 2011 9:39 am

alamak!

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by AtanFZi on Wed Oct 05, 2011 1:22 pm

Very Happy Very Happy Very Happy

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by faizul_11 on Wed Oct 05, 2011 4:37 pm

randygpz old sbk wrote:
zulvoyager wrote:izull ini moto geng kapar ke....


janda wak SOG bundle ni skng milik izul....

ride gi kedah hr tu pn dia pakai...huhuhu!

hmmmm....dengar2 citer dr awie gsx400f isnin lps,si alam maya tzm skng jd kapten RD grup banting....
weekend lps wat gathering kt dataran pantai morib....
dgr mcm biasa je citer ni kn? huhuhu! tp....

tp yg membuatkan si alam maya tu jd kapten adalah kerana?
jeng...jeng...jeng.....
si alam maya dah pinang FZR1000 EXUP izul!!!!
bior btol????

metos atau khayalan awie smata2????
izul sbagai otai FZR sila jawap la....la....la..... huhuhu! Very Happy

ko dengar la cakap awie gsx400f tu. kan bapak dah cakap. 10 dia cakap, 12 jangan percaya.. ZZR1100 memang ada kat rumah aku.. wat gi jalan2 alor star hari tu.. memang power ZX11 ni. aku layan lap sorang2 kat depan. huhuhu..

tapi, chasis buatan yamaha lagi stabil kalau compare dengan kawa.. susah weii nak belajar naik motor ni.

ZZR1100 ni, dah ada orang pinang.. Very Happy Very Happy Very Happy




_________________

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by zulvoyager on Wed Oct 05, 2011 8:57 pm

wooo skrg ni masing dah jadi broker moto la pulakk Very Happy Very Happy hebat2

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by shukri on Thu Oct 06, 2011 3:51 am

zulvoyager wrote:wooo skrg ni masing dah jadi broker moto la pulakk Very Happy Very Happy hebat2

jd kan hobi utk penambahan wang...hehe...

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by randygpz old sbk on Thu Oct 06, 2011 8:16 am

faizul_fzr wrote:
randygpz old sbk wrote:
zulvoyager wrote:izull ini moto geng kapar ke....


janda wak SOG bundle ni skng milik izul....

ride gi kedah hr tu pn dia pakai...huhuhu!

hmmmm....dengar2 citer dr awie gsx400f isnin lps,si alam maya tzm skng jd kapten RD grup banting....
weekend lps wat gathering kt dataran pantai morib....
dgr mcm biasa je citer ni kn? huhuhu! tp....

tp yg membuatkan si alam maya tu jd kapten adalah kerana?
jeng...jeng...jeng.....
si alam maya dah pinang FZR1000 EXUP izul!!!!
bior btol????

metos atau khayalan awie smata2????
izul sbagai otai FZR sila jawap la....la....la..... huhuhu! Very Happy

ko dengar la cakap awie gsx400f tu. kan bapak dah cakap. 10 dia cakap, 12 jangan percaya.. ZZR1100 memang ada kat rumah aku.. wat gi jalan2 alor star hari tu.. memang power ZX11 ni. aku layan lap sorang2 kat depan. huhuhu..

tapi, chasis buatan yamaha lagi stabil kalau compare dengan kawa.. susah weii nak belajar naik motor ni.

ZZR1100 ni, dah ada orang pinang.. Very Happy Very Happy Very Happy







huhuhu! tak baik tipu zul....bdosa....

mlm td plak aku dpt tau hataran dr alam maya sbanyak $"tuttt"K....
yg ni kwn kite yg ckp...
dia tak mcm awie gsx400f "10 ckp,12 jgn pcaya"
yg kwn kite ni "dia blm ckp pn aku dah pcaya!" 10 dia ckp,20 aku pcaya.... huhuhu!

jeng...jeng...jeng....huhuhu! Very Happy


Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by faizul_11 on Thu Oct 06, 2011 8:52 am

hahahaha..

sebab dah tak surprise lagi, aku bagitau je la fakta sebenar..

alam maya nak beli superbike yang mampu milik. dia ada berbelas ribu je. kalau diikutkan market sekarang, duit yang dia ada tu cuma boleh dapat GPZ550, GPZ500s, zephyr dan yang seangkatan dengannya. aku offer la FZR aku dengan rela hati sebab FZR tu dah penat nak bawak aku yang gila kuasa ni. xpe la, tolong kawan. aku x suka sembelih kawan.

RM13k je aku jual. kalau orang lain, offer aku RM20K pun aku x jual. sebab dia ni cermat orang nya. aku cakap, kalau dia nak guna duit untuk kawin ke esok2, motor tu pulangkan kat aku. tapi dia cakap, duit kawin dah ada lain. huhuhu..

majlis perpisahan aku dengan FZR, disaksikan oleh orang tertentu je.. nanti free aku postkan gambar. aku ambik motor wak SOG denagn harga 17.5k. motor ZX11 ni memang macam kuda liar. susah nak amik lap. aku kena cari motor yang kurang power sikit, tapi senang corner. macam ROSSI la.. nak jinakkan kuda liar Ducati. tapi aku xde orang sponsor nak buat ujikaji kat ZX11 tu. aku kena carik motor lain... motor apa???? tunggu kemunculannya. Very Happy Very Happy Very Happy

Realitinya, kita semua kena respect kat Alam Maya. sebab dia dah naik pangkat dari 150cc kepada 1000cc. dengan ini diisytiharkan yang Alam Maya dilantik jadi duta Old Superbike Owner DUN Banting sebab motor dia yang paling besar. huhuhu.....

_________________

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by randygpz old sbk on Thu Oct 06, 2011 11:53 am

huhuhu! psoalan trungkai la sdh....
tahniah alam maya! huhuhu! Very Happy

tp alam maya yg br smggu mgganaz d banting tak blh lg jd Duta OLD SBK DUN banting lg zul...

paling besar??? huhuhu!
ko jgn lupe....
hnya HJ KING @ HJ Badak je skng yg layak dgelar Duta OLD SBK DUn banting...
dgn memiliki koleksi draja Z1100R ELR & GSX650G Katana...
serta sepersalinan & sepersiapan bjuang lengkap dgn tengkolok Bell STAR LTD dr US,jaket KAWASAKI nankai dr jepang & bersepatu Sidi merah old type dr italy...
lg tambah skit,tlupa plak Hj pn ade ade SHOIE openface kaler lucky strike ori...
dia dpt ms zaman dia folow konvoi RODA RODA & LUCKY STRIKE TRANS MALAYSIA pakai YP350 dlu2....

jd aku rs Hj lebih layak dr alam maya....huhuhu! Very Happy

ape kate servey smua? Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by jagindas on Thu Oct 06, 2011 12:08 pm

vote haji hehehe


tapi persoalannya sekarang ni
siapakah gerangan yang menyaksikan penyerahan memorandum
exup 1000 tu?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by faizul_11 on Thu Oct 06, 2011 12:32 pm

randygpz old sbk wrote:huhuhu! psoalan trungkai la sdh....
tahniah alam maya! huhuhu! Very Happy

tp alam maya yg br smggu mgganaz d banting tak blh lg jd Duta OLD SBK DUN banting lg zul...

paling besar??? huhuhu!
ko jgn lupe....
hnya HJ KING @ HJ Badak je skng yg layak dgelar Duta OLD SBK DUn banting...
dgn memiliki koleksi draja Z1100R ELR & GSX650G Katana...
serta sepersalinan & sepersiapan bjuang lengkap dgn tengkolok Bell STAR LTD dr US,jaket KAWASAKI nankai dr jepang & bersepatu Sidi merah old type dr italy...
lg tambah skit,tlupa plak Hj pn ade ade SHOIE openface kaler lucky strike ori...
dia dpt ms zaman dia folow konvoi RODA RODA & LUCKY STRIKE TRANS MALAYSIA pakai YP350 dlu2....

jd aku rs Hj lebih layak dr alam maya....huhuhu! Very Happy

ape kate servey smua? Very Happy Very Happy Very Happy


haji dah sampai dengan Tanjung Sepat la.. lagipun dia memang dah kaya. saingan dia dengan YB Nuar. mana boleh lantik orang kaya jadi ADUN? nanti habis anak buah. Alam Maya xde saingan kat banting. lagi pun biar orang2 banting belajar dengan dia camne nak kumpul duit beli Superbike.. dia sangat teliti guna duit. diam2 terus sambar 1000cc.. moga menjadi ikutan kepada rakan2 yang nak upgrade. berjimat cermat jadi panduan..

sekian.. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by jagindas on Thu Oct 06, 2011 5:49 pm

tapi kalau dari segi kuasa di kalangan oldsuperbike banting
GPZ haji lagi lebih kuasa 100cc
dan dia truly enthusiast Oldsuperbike sebab ada katana badak lagi


jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by kawa_zephyr_750 on Fri Oct 07, 2011 3:21 am

Ye, saya sokong kenyataan Jagindas

kawa_zephyr_750

Age : 37
Location : Kg Sg Kelambu, Banting, Selangor.

View user profile

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by randygpz old sbk on Fri Oct 07, 2011 4:00 am

faizul_fzr wrote:
randygpz old sbk wrote:huhuhu! psoalan trungkai la sdh....
tahniah alam maya! huhuhu! Very Happy

tp alam maya yg br smggu mgganaz d banting tak blh lg jd Duta OLD SBK DUN banting lg zul...

paling besar??? huhuhu!
ko jgn lupe....
hnya HJ KING @ HJ Badak je skng yg layak dgelar Duta OLD SBK DUn banting...
dgn memiliki koleksi draja Z1100R ELR & GSX650G Katana...
serta sepersalinan & sepersiapan bjuang lengkap dgn tengkolok Bell STAR LTD dr US,jaket KAWASAKI nankai dr jepang & bersepatu Sidi merah old type dr italy...
lg tambah skit,tlupa plak Hj pn ade ade SHOIE openface kaler lucky strike ori...
dia dpt ms zaman dia folow konvoi RODA RODA & LUCKY STRIKE TRANS MALAYSIA pakai YP350 dlu2....

jd aku rs Hj lebih layak dr alam maya....huhuhu! Very Happy

ape kate servey smua? Very Happy Very Happy Very Happy


haji dah sampai dengan Tanjung Sepat la.. lagipun dia memang dah kaya. saingan dia dengan YB Nuar. mana boleh lantik orang kaya jadi ADUN? nanti habis anak buah. Alam Maya xde saingan kat banting. lagi pun biar orang2 banting belajar dengan dia camne nak kumpul duit beli Superbike.. dia sangat teliti guna duit. diam2 terus sambar 1000cc.. moga menjadi ikutan kepada rakan2 yang nak upgrade. berjimat cermat jadi panduan..

sekian.. huhuhu..



Hj sebelah kampong alam maya je la...
mane smpy tg sepat...
DUN tg sg sepat MR lau la....huhuhu! Very Happy

klu nk jd DUN msti kne ade bakat & kwangan yg kukuh...
br la blh membiayai diri sendri & sgala urusan kg serta ank buah...
ble DUN kaya,ank buah la untung...
ble DUN tak bpe nk kaya,ank buah rentong cr lobang,DUN kutip hasil....

cth majlis gotong royong kg anti Aedes...
klu DUN nk jimat cermat,ank buah kne la bwk makanan dr umah masing2 utuk jamuan makan...
peralatan mcm parang pn pakai kongsi2 1 parang 1kg pakai.... Sad
tp klu DUN kaya sendri pkir la...
bkn je makan pakai dsponsor!
tp kete sorong,cangkol,tajak,pongkes,parang,pedang,kapak,pisau,racun,baja smua dia blh bg! huhuhu! Very Happy


bjimat cermat tu sgt hebat & bagus....
tp skng byk cr yg bijak utk dpt kn duit...
cr mudah "saya mesti pilih" huhuhu!
wat loan bank,bli mto cash byr kat owner...
pastu bln2 byr bank mcm byr ansuran kat kdi mto....
untung nye interes rendah...
kdi mto 10% interes idup ikut thn.... Very Happy


huhuhu! aku ni wat lawak je... Very Happy
kwn2 baca jgn la amk hati...
ampon maaf dpinta slamat ry Hj....
idup Hj....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by jimf on Fri Oct 07, 2011 4:49 am

faizul_fzr wrote:
RM13k je aku jual. kalau orang lain, offer aku RM20K pun aku x jual. sebab dia ni cermat orang nya. aku cakap, kalau dia nak guna duit untuk kawin ke esok2, motor tu pulangkan kat aku. tapi dia cakap, duit kawin dah ada lain. huhuhu..

rm13k???? aduuuuuiiiii....lebihkurang harga den angkat gpz6 je... Sad

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by faizul_11 on Fri Oct 07, 2011 5:50 am

jimf wrote:
faizul_fzr wrote:
RM13k je aku jual. kalau orang lain, offer aku RM20K pun aku x jual. sebab dia ni cermat orang nya. aku cakap, kalau dia nak guna duit untuk kawin ke esok2, motor tu pulangkan kat aku. tapi dia cakap, duit kawin dah ada lain. huhuhu..

rm13k???? aduuuuuiiiii....lebihkurang harga den angkat gpz6 je... Sad

nape jimf?? kalau ko offer kat aku pun, aku x kan jual.. hehehe.. orang2 tertentu je yang boleh layak naik FZR. sebab motor ni, sama denganTZM.. hahaha.. owner baru FZR ada RXZ, TZM yang terbaru FZR1000.. baru boleh buat koleksi.

biar orang Banting pelik.. orang macam tu, keje kilang biasa pun boleh beli motor beso, x kan org yang naik keta merc, honda, toyota tak boleh pakai.. saja je bagi line panas kat Banting.. kalau dah kaya naik motor beso, oang x heran.. dia memang kaya. boleh la pakai.. aku pun x heran kalau orang kaya naik motor besar, keta besar.. dan orang kaya pun bukan nak tolong masa kita susah.. contohnya motor rosak kat tepi jalan, ada dia nak tolong tolak ke?? huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by jimf on Fri Oct 07, 2011 6:23 am

hehe xpe Zul, eden paham..
tiap tindakan kita mesti ada sebab asas dan musabab nya kan...
kalu idak xkan smpi hati ko nk letgo fzr tu...hehe

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by faizul_11 on Fri Oct 07, 2011 6:37 am

jimf wrote:hehe xpe Zul, eden paham..
tiap tindakan kita mesti ada sebab asas dan musabab nya kan...
kalu idak xkan smpi hati ko nk letgo fzr tu...hehe

hehehe...

orang tertentu je yang akan faham.. ko pun tergolong dalam orang yang faham.. Terima Kasih.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by randygpz old sbk on Fri Oct 07, 2011 9:08 am

huhuhu! aku ni wat lawak je....
kwn2 baca jgn la amk hati...
jauh skali amk serius...
nti salah paham...

akhir kata dr hambo pacar yg hina ini...
skali lg ampon & maaf dpinta kpd kwn2 OLD SBK smua...
serta slamat hr raya haji....huhuhusin! Very Happy Very Happy Very Happy

la...la...la..... huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by zaim on Fri Oct 07, 2011 10:06 am

faizul : alamak bro,aku baru je nak berkawan ngan moto hang, baru nak ada kawan yg guna fzr1000 camni susahlah nak cari makan..
Baru aku nak berjinak2 ngan frz ni,...kalo ada spare part FZR juai lah kat aku...TQ Sad

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by Albab on Fri Oct 07, 2011 10:43 am

Zaim: tak pe klu bro nak pki fzr pki je, janda faizul tu kwn2 kt gak yg pki nye, klu ade masalah ape2 psl fzr tu blh je tnye faizul tu + tnye kwn2 kat sini, klu dh tahap msk icu insallah bapak blh tlg, he3......................

Albab

Location : Banting

View user profile http://albabtrading.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by faizul_11 on Fri Oct 07, 2011 10:45 am

zaim wrote:faizul : alamak bro,aku baru je nak berkawan ngan moto hang, baru nak ada kawan yg guna fzr1000 camni susahlah nak cari makan..
Baru aku nak berjinak2 ngan frz ni,...kalo ada spare part FZR juai lah kat aku...TQ Sad

apa lak susah nya? FZR tu, kwn aku yang beli. esok2 jadi kawan ko jugak. spare part? langsung xde. sebab motor aku x pernah rosak.. hehehe..

_________________

Back to top Go down

Re: ZZR1100 C2

Post by Sponsored content Today at 5:03 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum