Salam, nak berkongsi sikit pasal motor zephyr saya

View previous topic View next topic Go down

Salam, nak berkongsi sikit pasal motor zephyr saya

Post by fairuz zr11 on Sat Oct 01, 2011 6:53 pm

salam otai2 nak tanya, saya baru membeli zephyr 750 tahun 1991

1. Mmg bila jalan jauh (kl-trengganu ) mmg minyakhitam akan berkurang ke,
2. Blok saya ada leaking, perlu overhaul ke atau just top up minyak ja
3. rubber inlet carburator ada crack,tp timing enjin ok lg. Perlu tukar jgak ke
4.Pandangan sedikit mcm mana nak jaga/servis/maintain motor ni.thanks

Back to top Go down

Re: Salam, nak berkongsi sikit pasal motor zephyr saya

Post by jagindas on Tue Oct 04, 2011 7:30 am

thread zephyr dah ada dah rasanya
rajin2 la jenguk kat sini http://oldsuperbikeowner.forumotion.net/t158-zephyr-400-550-750-1100

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam, nak berkongsi sikit pasal motor zephyr saya

Post by fairuz zr11 on Tue Oct 04, 2011 7:33 am

Tq bro jagindas, masalah dah selesai.baru2 ni sebab kurang kefahaman.Tapi bila selalu surf cari berkenaan zephyr ni akhirnya baru la faham keadaan sebenarnya ( mmg zephyr spesis makan minyak hitam,heheh)

Back to top Go down

Re: Salam, nak berkongsi sikit pasal motor zephyr saya

Post by jagindas on Tue Oct 04, 2011 7:36 am

tak jugak...
motor aku ok je x makan minyak itam
cuma timing chain la dgn primary chain menggerunkan hehehe

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam, nak berkongsi sikit pasal motor zephyr saya

Post by Sponsored content Today at 5:07 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum