WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by theonlyone on Fri Aug 21, 2009 5:21 am

minat cam bro man panjangnyer...masa kat tapah, borak jap ngan dia..dia kata, dia 2 org balik dulu..yg lain kat atas lagi...

saya polo dr blkg, saya naik kete, bwk 160 jer...ingatkan nak kejar gak dia...tapi berdesup gak dia gi...laju gak mtr tukan, x lah slow...

savana 18k ? tapi tu 750kan..dgr ada bro amik jerung 1100 pun 18k...

x kan kita 2 org jer berforum..yg lain2 x de ke...

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by randygpz old sbk on Fri Aug 21, 2009 7:55 am

[quote="theonlyone"]minat cam bro man panjangnyer...masa kat tapah, borak jap ngan dia..dia kata, dia 2 org balik dulu..yg lain kat atas lagi...

saya polo dr blkg, saya naik kete, bwk 160 jer...ingatkan nak kejar gak dia...tapi berdesup gak dia gi...laju gak mtr tukan, x lah slow...

savana 18k ? tapi tu 750kan..dgr ada bro amik jerung 1100 pun 18k...

x kan kita 2 org jer berforum..yg lain2 x de ke...[/quote]

Huhuhu! byk btol psoalan serta kmuskilan bro ni... Very Happy Very Happy Very Happy

tak pe...klu blh kitorg jwp,akn dpt la bro jwpn nye...

aku la...scara pribadi dr kcik smpy da tua ni,blom penah jumpe KATANA JERUNG GSX1100S dpn mata kt malaysia ni... Rolling Eyes
kebyk kn nye jerung 750..
yg katana B*** 1100F power screen pnah la jumpa...huhuhu! Smile

tp br2 ni amy ninja9,ade bg th kitorg...kt belah utara 1 sbijik jerung 1100 sedang mganaZ!!! huhuhu! Very Happy
ade tp lagi...info tbaru dr amy ninja9 bg th,objek rare tu dh ilang! dcolek org semasa mendapat rawatan dbuah bengkel...
hmmm...sjauh mane kbenaran kisah ni hnye amy ninja9 je blh ulas lanjut...reality,fantasi atau metos shj? huhuhu! Laughing Laughing Laughing

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by theonlyone on Fri Aug 21, 2009 9:31 am

pasal katana kat blh utara tu, mmg betol...tapi dah jumpa balik...yg tu mmg 1100nyer...

1100 x bnyk dibawa masuk...kurang dari 5 biji jer...kalu slh tlg betolkan...

korg semo berkumpul kat mana...?

lain2 katana, smpn yea ?

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by faizul_11 on Fri Aug 21, 2009 10:08 am

theonlyone wrote:pasal katana kat blh utara tu, mmg betol...tapi dah jumpa balik...yg tu mmg 1100nyer...

1100 x bnyk dibawa masuk...kurang dari 5 biji jer...kalu slh tlg betolkan...

korg semo berkumpul kat mana...?

lain2 katana, smpn yea ?

kadang-kadang kat kedai singapore. 2 bulan sekali la. pegi jumaat malam sabtu. pukul 1pagi balik la. tempat oficial kat kedai barokah, banting. bulan puasa ni, takde xtvt. cuma berbuka puasa je. bulan 12 baru aktif balik. cheers cheers

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by theonlyone on Fri Aug 21, 2009 10:16 am

faizul_fzr wrote:
theonlyone wrote:pasal katana kat blh utara tu, mmg betol...tapi dah jumpa balik...yg tu mmg 1100nyer...

1100 x bnyk dibawa masuk...kurang dari 5 biji jer...kalu slh tlg betolkan...

korg semo berkumpul kat mana...?

lain2 katana, smpn yea ?

kadang-kadang kat kedai singapore. 2 bulan sekali la. pegi jumaat malam sabtu. pukul 1pagi balik la. tempat oficial kat kedai barokah, banting. bulan puasa ni, takde xtvt. cuma berbuka puasa je. bulan 12 baru aktif balik. cheers cheers

ooo..itu macam kaa...x kisahlah tu...tapi leh saya tau yg lain2 katana tu apa buat ? selimut jer yea...hehehehe

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by jimf on Fri Aug 21, 2009 10:59 am

theonlyone wrote:ooo..itu macam kaa...x kisahlah tu...tapi leh saya tau yg lain2 katana tu apa buat ? selimut jer yea...hehehehe

hehe...bukan selimut. Aku rasa mcm kebyakan moto oldskol, owner jarang bawa on daily ride. Simpan dan jaga...sekali sekala baru bawa gi ride, gi tts, gi pameran. Pasal tu mmg susah nak tgk on the road. Lagipun kalu senang nmpk, merata leh jumpa...bukan la "oldskol" namanya...
takde laa bila org tgk...wahhhhh...oooooooo...pergggghhhh... hehehehe

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by theonlyone on Fri Aug 21, 2009 11:11 am

jimf wrote:
theonlyone wrote:ooo..itu macam kaa...x kisahlah tu...tapi leh saya tau yg lain2 katana tu apa buat ? selimut jer yea...hehehehe

hehe...bukan selimut. Aku rasa mcm kebyakan moto oldskol, owner jarang bawa on daily ride. Simpan dan jaga...sekali sekala baru bawa gi ride, gi tts, gi pameran. Pasal tu mmg susah nak tgk on the road. Lagipun kalu senang nmpk, merata leh jumpa...bukan la "oldskol" namanya...
takde laa bila org tgk...wahhhhh...oooooooo...pergggghhhh... hehehehe

mesti slh tafsir nie..hehehehe...

masalahnyer kalu gi ride ke tts ke pameran ke...yg slalu jer nmpk mtr kilat2 tu jer..yg lain kemana ? x join skali ke..beli pastu simpan...ish, ish, ish

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by jimf on Fri Aug 21, 2009 11:18 am

hehe...tak salah tafsir.. aku pun pikir yg sama gak..
mmg payah nak jumpa.. kena join diaorg selalu kot. Baru senang nmpk...hehe

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by theonlyone on Fri Aug 21, 2009 11:24 am

jimf wrote:hehe...tak salah tafsir.. aku pun pikir yg sama gak..
mmg payah nak jumpa.. kena join diaorg selalu kot. Baru senang nmpk...hehe

yea ke kena join selalu baru nmpk..?? nmpk pun 1 tu ajer...hehehehe...yg lain2 mtr tu ada masalaha ke ?...

kdg2 ada gak gi rnr sg buloh, mtr bro man je yg nmpk...konvoi hari merdeka baru2 nie, mtr bro man gak, sblm nie konvoi paragliding, mtr bro man & mtr warna merah tu...pas tu..x de dah...kira kalu bnyk kali terserempak pun, mtr bro man gak...

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by jimf on Fri Aug 21, 2009 11:41 am

hehehe...kalu gitu kena tunggu tuan punya moto laaa jawab pasal pe susah nak tgk moto kegemilangan remeja 80an tu....

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by Admin on Fri Aug 21, 2009 6:32 pm

theonlyone wrote:
jimf wrote:hehe...tak salah tafsir.. aku pun pikir yg sama gak..
mmg payah nak jumpa.. kena join diaorg selalu kot. Baru senang nmpk...hehe

yea ke kena join selalu baru nmpk..?? nmpk pun 1 tu ajer...hehehehe...yg lain2 mtr tu ada masalaha ke ?...

kdg2 ada gak gi rnr sg buloh, mtr bro man je yg nmpk...konvoi hari merdeka baru2 nie, mtr bro man gak, sblm nie konvoi paragliding, mtr bro man & mtr warna merah tu...pas tu..x de dah...kira kalu bnyk kali terserempak pun, mtr bro man gak...

macam kenal pulak bro theonlyone ni. azmantws2003@yahoo.co.uk. nama pun azman. ntah ntah Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by faizul_11 on Fri Aug 21, 2009 6:40 pm

theonlyone wrote:
jimf wrote:
theonlyone wrote:ooo..itu macam kaa...x kisahlah tu...tapi leh saya tau yg lain2 katana tu apa buat ? selimut jer yea...hehehehe

hehe...bukan selimut. Aku rasa mcm kebyakan moto oldskol, owner jarang bawa on daily ride. Simpan dan jaga...sekali sekala baru bawa gi ride, gi tts, gi pameran. Pasal tu mmg susah nak tgk on the road. Lagipun kalu senang nmpk, merata leh jumpa...bukan la "oldskol" namanya...
takde laa bila org tgk...wahhhhh...oooooooo...pergggghhhh... hehehehe

mesti slh tafsir nie..hehehehe...

masalahnyer kalu gi ride ke tts ke pameran ke...yg slalu jer nmpk mtr kilat2 tu jer..yg lain kemana ? x join skali ke..beli pastu simpan...ish, ish, ish

motor yang lain tengah bertapa. ada satu kat Klang tu dah nazak. kena H1N1 kot. asyik semput je masa jumpa kat singapore hari tu. nak hantar kat ICU tak kesampaian. takleh jalan langsung. Shocked

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by randygpz old sbk on Sat Aug 22, 2009 1:35 am

Admin wrote:
theonlyone wrote:
jimf wrote:hehe...tak salah tafsir.. aku pun pikir yg sama gak..
mmg payah nak jumpa.. kena join diaorg selalu kot. Baru senang nmpk...hehe

yea ke kena join selalu baru nmpk..?? nmpk pun 1 tu ajer...hehehehe...yg lain2 mtr tu ada masalaha ke ?...

kdg2 ada gak gi rnr sg buloh, mtr bro man je yg nmpk...konvoi hari merdeka baru2 nie, mtr bro man gak, sblm nie konvoi paragliding, mtr bro man & mtr warna merah tu...pas tu..x de dah...kira kalu bnyk kali terserempak pun, mtr bro man gak...

macam kenal pulak bro theonlyone ni. azmantws2003@yahoo.co.uk. nama pun azman. ntah ntah Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Btol la zul...sah! kompom! kang ade yg kne 'operet' lagi kang...ketawa smpy tbukak jait! huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by wakaka on Mon Aug 24, 2009 1:56 am

Neutral Neutral Neutral ish..ish..ish....
kesiannye katana 2...........
yang penting kesabaran mst ada kan kekawan............. Laughing Laughing Laughing Laughing

wakaka

Age : 32

View user profile

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by jimf on Tue Aug 25, 2009 10:07 am

saja nak highlight kat admin..
aku rasa "time" clock forum ni salah kot...
contoh..ni aku post kul 1507hrs..atau 3.07pm..
kita tgk dia trigger kul bape ek..

kalu eden salah, harap maafkan...

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by faizul_11 on Tue Aug 25, 2009 12:45 pm

jimf wrote:saja nak highlight kat admin..
aku rasa "time" clock forum ni salah kot...
contoh..ni aku post kul 1507hrs..atau 3.07pm..
kita tgk dia trigger kul bape ek..

kalu eden salah, harap maafkan...

time kena tolak 8 jam. dah try nak tukar tapi tak boleh. tu yang pening ni. takpe la. baru belajar. nanti nak tanya orang yang dah biasa buat. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by jimf on Wed Aug 26, 2009 3:57 am

faizul_fzr wrote:time kena tolak 8 jam. dah try nak tukar tapi tak boleh. tu yang pening ni. takpe la. baru belajar. nanti nak tanya orang yang dah biasa buat. Very Happy Very Happy

wokay...xde hal..eden standby kalkulator sobolah laptop ni... Very Happy

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by faizul_11 on Wed Aug 26, 2009 5:27 am

jimf wrote:
faizul_fzr wrote:time kena tolak 8 jam. dah try nak tukar tapi tak boleh. tu yang pening ni. takpe la. baru belajar. nanti nak tanya orang yang dah biasa buat. Very Happy Very Happy

wokay...xde hal..eden standby kalkulator sobolah laptop ni... Very Happy

buakan dalam laptop pun memang dah ada program calculator.. Laughing Laughing

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by wakaka on Wed Aug 26, 2009 7:59 pm

salam sakti...
lm x dgr khabar....mn ddk...
menyorok ke........... Laughing Laughing Laughing

wakaka

Age : 32

View user profile

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by theonlyone on Thu Aug 27, 2009 5:00 pm

randygpz old sbk wrote:
Admin wrote:
theonlyone wrote:
jimf wrote:hehe...tak salah tafsir.. aku pun pikir yg sama gak..
mmg payah nak jumpa.. kena join diaorg selalu kot. Baru senang nmpk...hehe

yea ke kena join selalu baru nmpk..?? nmpk pun 1 tu ajer...hehehehe...yg lain2 mtr tu ada masalaha ke ?...

kdg2 ada gak gi rnr sg buloh, mtr bro man je yg nmpk...konvoi hari merdeka baru2 nie, mtr bro man gak, sblm nie konvoi paragliding, mtr bro man & mtr warna merah tu...pas tu..x de dah...kira kalu bnyk kali terserempak pun, mtr bro man gak...

macam kenal pulak bro theonlyone ni. azmantws2003@yahoo.co.uk. nama pun azman. ntah ntah Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Btol la zul...sah! kompom! kang ade yg kne 'operet' lagi kang...ketawa smpy tbukak jait! huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

aparaa..admin..xleh smpn rahsia...huhuhuhu...

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by Admin on Fri Aug 28, 2009 6:43 am

admin kena telus sebab tak nak berlaku kejadian yang tak diingini.. lol!

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by zulfzr1000 on Mon Aug 31, 2009 4:50 am

new otai on the blok, thanks to flyingsakti 79 yang kasi nama bro faizul, kontek pasal 1993 fzr1000 yang dah sadai ikat kat tiang sal plug selalu bakar, nak repair kalu boleh Very Happy

thanks to bro faizul yang PM sal old sbk forum nih .. cheers

zulfzr1000

Age : 52
Location : Bentong, Pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by faizul_11 on Mon Aug 31, 2009 7:03 am

zulfzr1000 wrote:new otai on the blok, thanks to flyingsakti 79 yang kasi nama bro faizul, kontek pasal 1993 fzr1000 yang dah sadai ikat kat tiang sal plug selalu bakar, nak repair kalu boleh Very Happy

thanks to bro faizul yang PM sal old sbk forum nih .. cheers

welcome bro zul. ni baru betul-betul otai. umur dah 40an katanya. takpe bro. naik motor lama pun ok. janji takde tanggung hutang. kita nak menikmati keseronokan bermotosikal. bukan nak tayang motor sapa paling power. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by Encik Arin on Thu Sep 03, 2009 11:54 am

cheers ...

Encik Arin

Age : 31
Location : Klang

View user profile

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by Admin on Fri Sep 04, 2009 4:48 am

Encik Arin wrote:cheers ...

Salam.. sapa lak ni ye. tido dengan muto lak? nama sapa bro? Very Happy

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: WELLCOME TO OLD SUPERBIKE OWNER

Post by Sponsored content Today at 8:47 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum