cover cam gasket

View previous topic View next topic Go down

cover cam gasket

Post by jex kf on Sat Aug 20, 2011 5:58 pm

pertolongan diperlukan.....sejak semalam saya dah 3 kali tukar cover cam gasket sekeping rm95.00.....tetapi masih leaking atau bocor gak myk kuar........dah bubuh gam gasket pon bocor......mcm2 dah buat tp still bocor,,,,pening la......bile bukak...myak bertakung bayk dikawasan tmpat leaking adakah myk hitam tak roling balik?.....sape2 boleh tolong.....atau tempat myk hitam nak rolling sumbat?....................help2..........moto saya kawasaki gpz 550....myk pendapat otai2.....

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by Ninja1988 on Sun Aug 21, 2011 1:30 am

Problem to bro! Selalunya kalau gasket baru, jarang nak bocor! Pastikan guna gam gasket 'heavy duty' warna kelabu, bukan yang murah warna merah! Saya cadangkan gam gasket di apply diantara tutup cam dan gasket. Pastikan gam gasket berterusan (continuous, jangan ada break). Gasket ke engin, tak perlu gam. Lepas screw, tunggu 4 - 5 jam untuk gam 'cure' sebelum start engin. Selamat mencuba. What a Face

(Amaran: Gam gasket ni cepat kering. Tidak melekat kalau dah kering)

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by randygpz old sbk on Sun Aug 21, 2011 4:24 am

Ninja1988?

sape ye gerangan pahlawan terbilang ini? huhuhu! Very Happy


hmmm...nk tambah skit,kdg2 liking sbb permukaan antara head dgn rocker cover tu tak rata...

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by zulvoyager on Sun Aug 21, 2011 6:43 pm

saper ye ninja 1988 ni aku x kenal la tolong perkenalkan diri ya nak tahu gak saper empunya diri... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by Ninja1988 on Sun Aug 21, 2011 11:33 pm

Sorry bro... masuk gelanggang tak bagi salam dulu. Sebenarnya, aku bukan pahlawan terbilang spt yg Randygpz sangkakan. Aku cuma nak apply sikit teknik pasang tutup cam kete wira aku (problem +- sama dng bro jex kf).

Join forum ni sebab berminat dng oldschool-superbike, maklumlah umur dah cecah 4-series. Minat superbike sejak di bangku sekolah. Dulu, aku pernah ride GPZ600....beli second... tapi dah jual, tukar ke GPX600. Nama Ninja1988 diambil sempena tahun kelahiran moto aku tu, 1988.

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by randygpz old sbk on Mon Aug 22, 2011 7:51 am

Ninja1988 wrote:Sorry bro... masuk gelanggang tak bagi salam dulu. Sebenarnya, aku bukan pahlawan terbilang spt yg Randygpz sangkakan. Aku cuma nak apply sikit teknik pasang tutup cam kete wira aku (problem +- sama dng bro jex kf).

Join forum ni sebab berminat dng oldschool-superbike, maklumlah umur dah cecah 4-series. Minat superbike sejak di bangku sekolah. Dulu, aku pernah ride GPZ600....beli second... tapi dah jual, tukar ke GPX600. Nama Ninja1988 diambil sempena tahun kelahiran moto aku tu, 1988.



klu dah nama NINJA msti la pahlawan terbilang....huhuhu! Very Happy

dlm OLD SBK ni pn rata2 kwn2 smua byk yg 4-5series gak bro....
jgn segan2,kite same je smua pminat OLD SBK....huhuhu!

jd skng masih pakai GPx600R la ye?
bro ninja1988 duk area mane? Very Happy

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by Ninja1988 on Wed Aug 24, 2011 2:06 am

Randy... GPX600r tu aku masih simpan. Dlm proses 're-store'. Cadang2 nak cat warna ori... merah/kelabu. Tapi tengok warna hijau/ putih kawasaki, rasa minat kaler tu pulak.

Aku kat Kg. Sijangkang. Tak 'ride' sejak 1997.... dekat 14 tahun motor takde roadtax!

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by randygpz old sbk on Wed Aug 24, 2011 5:13 am

la....sjangkang je....
klu macam tu dakat la kite....huhuhu!
klu tak keberatan,elok klu bro pekenalkan diri kat bilik 'introdution'...
senang kwn2 lain nk kenalan scara lebih intim...
sejak kasih pn blh...huhuhu! Very Happy

mcm mane bro tau "umah" OLD SBK ni?
kbanyakan kwn3 OLD SBK ni bpusat di Banting,klang,s'alam,kolumpo....
lembah klng je la....
tp rmai gak yg duk perati je dr jauh,selatan serta utara...
yg jenguk2 mlawat slalu tampa register pn ramai...
tp tak kire sape la kite,dr mane kite dtg...
kite pnye minat yg same iaitu OLD SBK....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by jex kf on Wed Aug 24, 2011 12:34 pm

sekali cover cam retak da....memang la leaking......moto2 pe la nasib ko nak raya wat hal.......$$$$$$$$$$........

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by jagindas on Wed Aug 24, 2011 2:14 pm

takleh welding ke?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by randygpz old sbk on Wed Aug 24, 2011 3:57 pm

jagindas wrote:takleh welding ke?


boleh... Very Happy

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by Ninja1988 on Wed Aug 24, 2011 4:15 pm

randygpz old sbk wrote:la....sjangkang je....
klu macam tu dakat la kite....huhuhu!
klu tak keberatan,elok klu bro pekenalkan diri kat bilik 'introdution'...
senang kwn2 lain nk kenalan scara lebih intim...
sejak kasih pn blh...huhuhu! Very Happy

mcm mane bro tau "umah" OLD SBK ni?
kbanyakan kwn3 OLD SBK ni bpusat di Banting,klang,s'alam,kolumpo....
lembah klng je la....
tp rmai gak yg duk perati je dr jauh,selatan serta utara...
yg jenguk2 mlawat slalu tampa register pn ramai...
tp tak kire sape la kite,dr mane kite dtg...
kite pnye minat yg same iaitu OLD SBK....huhuhu! Very Happy

InsyaAllah bro... nanti saya perkenalkan diri di 'bilik introduction'. Sebelum jumpa kekawan OldSuperBike, kena lah pastikan moto aku ni tip-top dan sah di jalan raya. Aku memang selalu jenguk2 website yang ada 'forum' perbincangan motosikal seperti MBC & ZZRianz. Cari ilmu sikit.

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by Ninja1988 on Wed Aug 24, 2011 4:19 pm

jagindas wrote:takleh welding ke?

Selalunya... boleh buat kat kedai engineering.

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by jagindas on Wed Aug 24, 2011 4:20 pm

elokla tu...
buleh tunjuk ajar kat kami di sini

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by zulvoyager on Wed Aug 24, 2011 6:51 pm

salam bro jex kalau nak tampal cuba tanya kt kedai hardware ada satu jenis gam bentuknya seakan akan tanah liat ianya perlu dipotong sebanyak maner nak guna kemudian gentel campuran tu sampai sebati dan tenyeh kat bhg yg crack tu inshaallah boleh.... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by zulvoyager on Wed Aug 24, 2011 6:55 pm

salam bro ninja 1988 oo kat jankang dekat la kita. saya duk tlk gong jer boleh la minum kat anjung santai kalau ader senang.... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by acoyfzr on Thu Aug 25, 2011 4:56 am

X per jex,sabar jelah nanti bila moto dua2 dah tip top bleh lah kite konvoi blk kampung

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by Ninja1988 on Fri Aug 26, 2011 3:22 pm

zulvoyager wrote:salam bro ninja 1988 oo kat jankang dekat la kita. saya duk tlk gong jer boleh la minum kat anjung santai kalau ader senang.... Very Happy Very Happy

Tak da masalah bro! Tapi aku boleh bawak Yamaha SS110 je.... Kawa GPX600 aku belum legal lagi nak masuk jalanraya. Roadtax mati dah....

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by zulvoyager on Sat Aug 27, 2011 10:12 pm

rtax mati x pa janji gpx600 tu enjin idop vrommm lol!

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: cover cam gasket

Post by Sponsored content Today at 11:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum