Berita sedih menjelang Aidilfitri....

View previous topic View next topic Go down

Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by randygpz old sbk on Tue Aug 16, 2011 7:42 am

Salam OLD SBK Owners....

baru dpt sms dr sahabat kite jagindas @ achoi zr750....

wife dia tlibat dlm kmalangan kete pagi td (mgkn otw gi keje ptrajaya)....
kmalangan d hdapan civanzi dengkil,keadan wife nye patah kaki & dua2 ank nye luka2 & lebam...
lebih memilukan wife dia ktika ini sedang pregnant,skng berada d spital ptrajaya....

jd sy mohon mtk tlg kwn2 smua.....
mdoakan smoga beliau bsabar dgn dugaan NYA,smoga smua nye slamat & cepat sembuh sihat wal'afiat....amin...

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by patrickstar on Tue Aug 16, 2011 9:23 am

Ya Allah ,lindungi dan selamatkanlah wife serta anak2 sahabat kita ni.Amin.

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by jimf on Tue Aug 16, 2011 11:07 am

inalillah...
achoi, harap bersabar... moga anak dan isteri cepat sembuh..

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by faizul_11 on Tue Aug 16, 2011 12:13 pm

berita sedih ni.. harap achoi dapat bersabar dugaan bulan puasa ni. nanti kita buat tabung kutipan derma untuk dia kurangkan beban nak raya ni.. InsyaAllah..

_________________

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by acoyfzr on Tue Aug 16, 2011 1:45 pm

Bersabarlah ngan dugaan yg mendatang ade hikmah dsebaliknya

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by MrProfessor on Tue Aug 16, 2011 3:14 pm

Allahuakbar.. sabar bro jagindas @ achoi zr750.....aduhai kuat tul dugaan bulan puasa ni ... InsyaAllah aku doa semoga isteri dan anak2 cepat sembuh menjelang aidilfitri ni .. cantik gak kalau admin dapat buat tabung derma utk jagindas @ achoi zr750... apa2 hal kawan2 tolong update ..

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by jagindas on Tue Aug 16, 2011 3:39 pm

terima kasih kengkawan
keta wira buruk aku amat menyadihkan
casis depan putus
enjin pecah rapat dinding sampai firewall
sv4 vtec kasi hantam sampai berkecai
wife aku alhamdulillah dah keluar sepital petang tadi
anak aku lebam di kepala,idung, tangan dan betis
anak bongsu aku luka kat mulut
wife aku pregnant
terpaksa ambil risiko xray time mengandung
sebab nak xray dada sebab stereng momo aku bengkok woo
lutut terima 3 jahitan,alhamdulillah tiada fracture or broken bones
cuma luka dan terkehel..
tadi wat report kat IPD cyberjaya
kena saman RM300
mendapat..... orang lain bawa laju langgar keta aku
aku kena saman...
bestt...

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by shukri on Tue Aug 16, 2011 5:20 pm

sabar bro...yg penting anak dan isteri awk selamat...psl 300 tkpa..leh cari..

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by randygpz old sbk on Wed Aug 17, 2011 2:28 am

Alhmdlh la klu mcm tu....
jd kputusan xray tak patah la...?
sbb smlm ko sms ckp kaki patah,tu yg aku info mcm tu....
mtk maaf byk2 kwn2 smua ye....

syukur Alhamdlh...
ape pn smoga smua nye cepat sembuh & sihat wal'afiat...amin...

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by rahami on Wed Aug 17, 2011 4:39 am

mudah2an akan cepan sembuh spenuhnya..

AmiN.

rahami

Location : S.P-Lumut-G.gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by jagindas on Wed Aug 17, 2011 12:28 pm

mula2 masa eksiden tu org umah aku tersepit
org ramai x berani keluarkan sebab
dia ngadu kaki sakit
pastu ambulan sampai kuarkan pakai stretcher
org umah aku mmg tak leh jalan
pastu gi emergency room
pastu xray alhamdulillah tak patah
tapi kaki still takleh jalan..
maybe lutut dia bengkak atau luka
sebab kena jahit 3 jarum
mintak2 boleh jalanlah menjelang raya ni

tapi keta aku la tak jadi hape
hancur abis
body casis senget

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by zulvoyager on Thu Aug 18, 2011 3:09 am

hebat btol dugaan ko banyak2 bersabar ader hikmah disebalik kejadian tu...moga anak isteri cepat semboh keta kena cepat repair nak raya dah ni....

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by randygpz old sbk on Thu Aug 18, 2011 5:30 am

smlm tgh hr plak wife ninja kecik @ ajip mito xcden kat klang parade...
tp Alhmdlh la wife dgn ank dia tak ape....
cm kete je kne msk woksop riper...
kjadian bpunca dr ksalahan org lain yg kuar dr simpang scara tiba2...

ptg smlm plak ms aku dgn faizulFZR tgk gokart kt SiC...
dpt sms dr shahrul XJs...
wife dia plak xcden jatuh mto...
Alhmdlh...mujur la tak de kete dtg...
wife dia luka2 gak la...


hmmm....jd aku pn bpesan la pd wife aku serta kwn2 smua....
ingat kan wife kite spaya sentiasa bhati2 & bwaspada...
malang tidak berbau....

mgkn bln2 puasa ni wife2 kite tlalu letih & penat....
maklum la...cth mcm wife aku pagi2 nk siap kan bsahur...
pastu gi keje drive sendri...
ptg drive plak blk umah,nk siap2 kn stok bebuka...
mlm plak nk mjahit la...wat kuih la...bkemas umah utk raya la....
lewat mlm atu awal pagi br tdo....
smua ni mmg memenatkan....

jd tak bpe nk fokus,mengantuk atau letih ble brada djalan raye....
btol tak?
pkara ni smua blh mnyumbang kpd tlibat dgn xcden...
jd harap lps ni jgn la ade lg sape yg tlibat dgn xcden...

mane yg kite blh wat,kite wat la...
mane yg blh tlg,kite tlg la....
asalkan utk membantu mringankan beban wife kite...


ni pandangan aku la.....
salah silap harap maaf kan...
mgkn kwn2 ade pandangan masing2....


smoga kite smua sentiasa slamat dbawah pelindungan NYA....amin....

#thn lps ms last2 puasa aku ride BBR folow sharul blk kg kat pahang...
ble aku blk umah je tgk umah aku dah siap cat br!
hebat btol wife aku,1hr siap cat 1 umah! huhuhu!
bkn aku tak nk cat,tp aku ckp esok aku cat la....
tp pompuan mmg pompuan la....
tu jam nak,tu jam gak nk kite wat siap! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by ijan.. on Thu Aug 18, 2011 8:52 am

harap2 cpt sembuh la... aku pun turut simpati... amin..............

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by husin gsx-s on Thu Aug 18, 2011 11:40 am

cadangan bayaran dibuat terus ke akaun jajindas atau ke akaun tuan mod memandangkan kebanyakan forumer duduk jauh dan ini akan mempermudahkan sumbangan dikumpul dan diagihkan dalam masa terdekat.
huhuhhhuhu

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by katanaf4775 on Thu Aug 18, 2011 6:11 pm

Sabarlah Achoi..mungkin ada hikmah disebaliknya..amin..

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by Chef Bob on Fri Aug 19, 2011 5:47 am

takziah dari chefbob.. moga isteri cepat sembuh...

Chef Bob

Location : Kajang taman sutera

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by jagindas on Fri Aug 19, 2011 9:23 am

semalam lagi 1 hal la pulak
aku bertugas shift petang semalam
1 OKT suda melarikan diri dari tempat aku
suspek berbangsa india
menggunakan cutter utk memotong pagar anti climb
tak senang duduk aku di buatnya
kena lapor kat balai pastu operasi sampai kepagi
tak cukup tido aku dibuatnya

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by zr11 on Fri Aug 19, 2011 12:23 pm

takziah bro jagindas atas kecelakaan ni...walaucamna pun alhamdulillah..istri dgn anak selamat...semoga cepat sembuh...insyaalah...

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by katanaf4775 on Thu Aug 25, 2011 12:44 pm

jagindas wrote:semalam lagi 1 hal la pulak
aku bertugas shift petang semalam
1 OKT suda melarikan diri dari tempat aku
suspek berbangsa india
menggunakan cutter utk memotong pagar anti climb
tak senang duduk aku di buatnya
kena lapor kat balai pastu operasi sampai kepagi
tak cukup tido aku dibuatnya

Sabarlah Choi...sudah jatuh ditimpa tangga aku sebagai teman tumpang simpati...semoga dipermudahkan segalanya..insyallah

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by jagindas on Fri Aug 26, 2011 7:57 am

amin

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Berita sedih menjelang Aidilfitri....

Post by Sponsored content Today at 12:38 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum