GPZ 550......

View previous topic View next topic Go down

GPZ 550......

Post by jex kf on Tue Jun 14, 2011 4:38 pm

[b]tumpang tanye skit otai2 semua......nape ye motor saya kalo tukar gear die keras sikit nak msuk.....terutama enjin dah panas....kalo enjin sejuk ok jer....tapi bile enjin dah panas keras nak mampos...pastu kalo nak benti moto nak neutral kan gear keras gile dan x bleh nak freekan gear.....pening2.....boleh tolong bg tip.....

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by jagindas on Tue Jun 14, 2011 6:33 pm

pakai clutch pump ke clutch jenis cable?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by jex kf on Wed Jun 15, 2011 11:45 am

clutch kabel....

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by jagindas on Wed Jun 15, 2011 4:47 pm

clutchplate la tu...
dah pernah tukau ke lum?

clutch tangan dah try ejas lum?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by jex kf on Thu Jun 16, 2011 5:34 am

x pasti owner lame dah tukau ke blum.....x brani sgt nak ejas tkut kacau..mangkuk clucth....moto bru je pakai...

jex kf

Location : Ampang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by randygpz old sbk on Thu Jun 16, 2011 9:01 am

jex kf wrote:[b]tumpang tanye skit otai2 semua......nape ye motor saya kalo tukar gear die keras sikit nak msuk.....terutama enjin dah panas....kalo enjin sejuk ok jer....tapi bile enjin dah panas keras nak mampos...pastu kalo nak benti moto nak neutral kan gear keras gile dan x bleh nak freekan gear.....pening2.....boleh tolong bg tip.....




hmmmm....aku scara pribadi mcm ni la tip spanjang aku pakai GPz550Kz...

ms nk jln je aku pakai klas dlm gear 1...

gear 2 & sterus nye aku tak tarik klas...pakai masuk je...
sbb ble tarik klas keras klas & keras gear nyer...
bkn paksa je atau songket gear kuat2! tp ade cara nye....& ble gear tu akn masuk dgn lembut & tepat!

pastu klu nk bg neutral...
cth mcm nk brenti sampy trafic lite,aku akan drop gear satu2 sblm smpy tmpt nk brenti...
klu mmg nk brenti trus lepak,aku akn neutral kan slpas enjin mati...
itu lebih mudah....


tp ni cara aku la....
klu nk try,cuba la....
bab nti gear box ke klas ke yg rosak ke...?
kne pkir sendri la...HUHUHU!
yg nyata tu la cara & rahsia aku,dia & bbR.... Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by katanaf4775 on Tue Jun 28, 2011 6:17 pm

randygpz old sbk wrote:
jex kf wrote:[b]tumpang tanye skit otai2 semua......nape ye motor saya kalo tukar gear die keras sikit nak msuk.....terutama enjin dah panas....kalo enjin sejuk ok jer....tapi bile enjin dah panas keras nak mampos...pastu kalo nak benti moto nak neutral kan gear keras gile dan x bleh nak freekan gear.....pening2.....boleh tolong bg tip.....




hmmmm....aku scara pribadi mcm ni la tip spanjang aku pakai GPz550Kz...

ms nk jln je aku pakai klas dlm gear 1...

gear 2 & sterus nye aku tak tarik klas...pakai masuk je...
sbb ble tarik klas keras klas & keras gear nyer...
bkn paksa je atau songket gear kuat2! tp ade cara nye....& ble gear tu akn masuk dgn lembut & tepat!

pastu klu nk bg neutral...
cth mcm nk brenti sampy trafic lite,aku akan drop gear satu2 sblm smpy tmpt nk brenti...
klu mmg nk brenti trus lepak,aku akn neutral kan slpas enjin mati...
itu lebih mudah....


tp ni cara aku la....
klu nk try,cuba la....
bab nti gear box ke klas ke yg rosak ke...?
kne pkir sendri la...HUHUHU!
yg nyata tu la cara & rahsia aku,dia & bbR.... Very Happy Very Happy Very Happy




Mengikut firasat teman clutch plate dah nak abis tu...teman punya moto dulu mcm tu jugak sekali bukak mangkuk clutch mmg ada yg dah haus dah...( tapi teman pakai suzuki ye ) hihihi

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by randygpz old sbk on Wed Jun 29, 2011 3:15 am

katanaf4775 wrote:
randygpz old sbk wrote:
jex kf wrote:[b]tumpang tanye skit otai2 semua......nape ye motor saya kalo tukar gear die keras sikit nak msuk.....terutama enjin dah panas....kalo enjin sejuk ok jer....tapi bile enjin dah panas keras nak mampos...pastu kalo nak benti moto nak neutral kan gear keras gile dan x bleh nak freekan gear.....pening2.....boleh tolong bg tip.....




hmmmm....aku scara pribadi mcm ni la tip spanjang aku pakai GPz550Kz...

ms nk jln je aku pakai klas dlm gear 1...

gear 2 & sterus nye aku tak tarik klas...pakai masuk je...
sbb ble tarik klas keras klas & keras gear nyer...
bkn paksa je atau songket gear kuat2! tp ade cara nye....& ble gear tu akn masuk dgn lembut & tepat!

pastu klu nk bg neutral...
cth mcm nk brenti sampy trafic lite,aku akan drop gear satu2 sblm smpy tmpt nk brenti...
klu mmg nk brenti trus lepak,aku akn neutral kan slpas enjin mati...
itu lebih mudah....


tp ni cara aku la....
klu nk try,cuba la....
bab nti gear box ke klas ke yg rosak ke...?
kne pkir sendri la...HUHUHU!
yg nyata tu la cara & rahsia aku,dia & bbR.... Very Happy Very Happy Very Happy




Mengikut firasat teman clutch plate dah nak abis tu...teman punya moto dulu mcm tu jugak sekali bukak mangkuk clutch mmg ada yg dah haus dah...( tapi teman pakai suzuki ye ) hihihi



suzuki mcm tu kot.....

BBR aku klas plet br pn same je....
skeping $48 bkn ayam nye der... Very Happy

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by patrickstar on Tue Jul 05, 2011 10:45 am

abg randy, mana nak cr piston ring gpz550 dengan valve seal ye?

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by jagindas on Tue Jul 05, 2011 6:01 pm

sunrock

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by patrickstar on Wed Jul 06, 2011 2:43 am

sunrock xsemua brg ada dlm stok.yg xde kena order dr japan dulu.hehe

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by faizul_11 on Wed Jul 06, 2011 4:51 am

patrickstar wrote:sunrock xsemua brg ada dlm stok.yg xde kena order dr japan dulu.hehe

memang la kena order. ini motor zaman 80-an. kalau nak yang ready stok, guna la motor LC135 / FZi. bersepah ada kat kedai tepi jalan. kena terima hakikat je la..Sad Sad cuba tanya nan_gpz. mana tau dia ada terlebih simpan.. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by patrickstar on Wed Jul 06, 2011 5:36 am

dah roger abg randy.dia kata maybe dia ada simpan stok lebih.

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by nieza36 on Mon Feb 04, 2013 1:10 pm

asamekum..tumpang tanye bro otai gpz 500 thun 93...mana nak dapatkan spoket depan punye oil seal n brape rm ye?tq

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by amy on Tue Feb 26, 2013 9:23 am

itu byk bang.. cuba contact nan gpz.

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by atan7800 on Tue Feb 26, 2013 11:57 am

betul sokong... beliau ada list product...

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ 550......

Post by Sponsored content Today at 1:28 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum