GPZ500 utk tukar milik...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

GPZ500 utk tukar milik...

Post by jimf on Tue Jun 14, 2011 7:19 am

Salam, dgn lafaz bismillah, den minta izin ambik ruang ni utk iklankan moto den ni pada sesiapa yg berminat utk memiliki moto oldskol ni. Sepanjang jadi milikan eden, dah jauh kami berjalan, ber ride seluruh mesia...
Dah smpi ke utara K.Perlis, timur ke trengganu, selatan ke Tg Piai dan JB. Selain tu ride jalan2 makan angin ke Penang, Ipoh, Melaka, Cameron dll mmg selalu jugak. Alhamdulillah, selama ni takde byk meragam selain dari wear & tear aje...
Detail as below :-

Jenis : Kawasaki GPZ500 (1st model)
Tahun : 1991
CC : 500cc (well..499cc dlm geran hehe)
Roadtax : till 27hb Julai 2011
Geran : Geran baru, nama saya...xde masalah utk transfer
Warna : seperti dlm gambor...saya gelar moto ni Darknight
Harga : RM 11k
Kondisi : Masih original (kecuali cat laa).. baru lepas tukar 4 intake valve & timing chain. Coolant system dlm keadaan baik, temp selalu bawah suhu 70.. dlm town xde masalah overheating.

Harap maklum, biasala moto lama ada laa wear & tear. Nk kata tiptop mmg laa tidak sangat tp "rideable".
Pada yg berminat, saya usulkan 2 cadangan :-
1. Pada harga yg ditawarkan (leh nego sikit2), saya akan tiptop kan keadaan enjin. Saya bg tau detail jika berminat.
2. Leh nego smpi jadi smpi puas hati kalu ambik moto "'as where it is condition"..

Ikut pengalaman saya, ride dgn gpz5 ni mmg best. Seating condition ala touring, jalan jauh pun tak rasa lenguh. Kornering pun best, ringan senang manouve dlm town. Maintenance cukup senang, insyallah bagai ramai yg kata termasuk Randy, enjin gpz5 ni mmg bullet proof. Sparepart takde masalah, senang leh dpt...byk share dgn zzr250, vulcan 500 & kle500. Infact model er5 (sebelum er6) pun basic enjin nya sama...
So, kalu ada yg berminat, sila hubungi saya... tq



Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by faizul_11 on Tue Jun 14, 2011 7:45 am

jimf.. dah pikir betul2 ke? hehehe.. sebab dah ada yang baru, yang lama terus let go.. Sad Sad Sad

_________________

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by jimf on Tue Jun 14, 2011 7:48 am

faizul_fzr wrote:jimf.. dah pikir betul2 ke? hehehe.. sebab dah ada yang baru, yang lama terus let go.. Sad Sad Sad

hehe..yg baru pun lum kuar bengkel lagi bang..
xpe.. dah pikir habis, walaupun berat sgt rasa hati.. tgh sayang ni la elok letgo.. kan kannn.. Very Happy
nk tukar strategi...cari moto kecik, leh ikut korang punya ekpedesi... Razz

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by jimf on Wed Jun 15, 2011 12:20 pm

maaf je.. leh bump ke sini.. scratch

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by jagindas on Wed Jun 15, 2011 4:51 pm

apa masalah motor ni yg wear n tear tu?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by faizul_11 on Thu Jun 16, 2011 4:58 am

jagindas wrote:apa masalah motor ni yg wear n tear tu?

motor ni xde masalah. rosak biasa je. boleh repair sebab banyak part. sediakan je duit. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by jimf on Thu Jun 16, 2011 6:09 am

faizul_fzr wrote:
jagindas wrote:apa masalah motor ni yg wear n tear tu?

motor ni xde masalah. rosak biasa je. boleh repair sebab banyak part. sediakan je duit. Very Happy Very Happy Very Happy

hehe.. tul...moto xde masalah..
bole jalan, bole bawa gi ride, leh layan korner kt karak ke kameron lagi...
cuma kalu nk tiptop, kena repair lee... Very Happy

aku terus terang aje, psl moto lama ni mana ada tiptop..
pengalaman mengajar kitakan...beberapa kali aku beli moto dh,
kata moto tiptop..tp 2 ke 3 hari kena top-up minyak hitam..tau la piston ring dah haus
kata semuo ok..bila bawa jln jauh, radiator kencing.. gasket bocor laa tu
kata oraittt punya...masuk town, temp meter mencanak naik smpi redline hehehehe...

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by MrProfessor on Thu Jun 16, 2011 9:15 am

Aduh.... GPz

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by randygpz old sbk on Thu Jun 16, 2011 9:23 am

[quote="jimf"]
faizul_fzr wrote:
jagindas wrote:apa masalah motor ni yg wear n tear tu?

motor ni xde masalah. rosak biasa je. boleh repair sebab banyak part. sediakan je duit. Very Happy Very Happy Very Happy

hehe.. tul...moto xde masalah..
bole jalan, bole bawa gi ride, leh layan korner kt karak ke kameron lagi...
cuma kalu nk tiptop, kena repair lee... Very Happy

aku terus terang aje, psl moto lama ni mana ada tiptop..
pengalaman mengajar kitakan...beberapa kali aku beli moto dh,
kata moto tiptop..tp 2 ke 3 hari kena top-up minyak hitam..tau la piston ring dah haus
kata semuo ok..bila bawa jln jauh, radiator kencing.. gasket bocor laa tu
kata oraittt punya...masuk town, temp meter mencanak naik smpi redline hehehehe...




btol jimf...
klu mto ni blh d X-ray blh la tau sakit nyer ape,btol tak?

bbR aku pn mto tak tip top pn...
tp aku bedal je...ok je...huhuhu!

ape pn EX500 ni mmg mto idaman aku dr dlu...
tak caya tanye bpk,tp dlu susah nk jumpa org jual...
takat sakit pening,suka duka kisah2 EX500 ni mmg aku dah study lame...
mmg tahan,mmg hebat & nilai utk wang anda...
bak kate pepatah..."alah membeli menang memakai..." Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by randygpz old sbk on Thu Jun 16, 2011 9:27 am

jimf wrote:
faizul_fzr wrote:jimf.. dah pikir betul2 ke? hehehe.. sebab dah ada yang baru, yang lama terus let go.. Sad Sad Sad

hehe..yg baru pun lum kuar bengkel lagi bang..
xpe.. dah pikir habis, walaupun berat sgt rasa hati.. tgh sayang ni la elok letgo.. kan kannn.. Very Happy
nk tukar strategi...cari moto kecik, leh ikut korang punya ekpedesi... Razz


nk ikut kitorg?
aku stuju!

ko bior btol jimf...

utk capai tahap xpdc mto kecik & bwh 250cc...
mula2 ko kne seting biol kan otak skit...
tahan fizikal mental,emosi,sosial...
mcm komando raider la...huhuhu! Very Happy

ape pn GPz500 mmg bez,btol tak prof? huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by jimf on Thu Jun 16, 2011 1:05 pm

randygpz old sbk wrote:
nk ikut kitorg?
aku stuju!

ko bior btol jimf...

utk capai tahap xpdc mto kecik & bwh 250cc...
mula2 ko kne seting biol kan otak skit...
tahan fizikal mental,emosi,sosial...
mcm komando raider la...huhuhu! Very Happy

ape pn GPz500 mmg bez,btol tak prof? huhuhu! Very Happy

hehehehe....usah risau bang...
ride dgn zzrianz pun lebih kurang mcm korang gak...
sehari suntuk atas jalan pun pernah... gerak kul 8pagi atas moto, kul 12 mlm baru smpi..
bontot punya kematu takyah tanya laaaa hahahahaha
barai enjin kat RNR pun pernah... barai sebiji moto, pehtu letak dlm keta wira bawa lik KL pun pernah hahahahaha Razz
satu hari 5 kali pakai baju hujan pun pernahhh... last2 malas nk tukar, pakai aje laaa walaupun hari tak hujan, ganti panas hahahaah

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by jagindas on Thu Jun 16, 2011 2:12 pm

kenangan sepanjang ride bermotor ni
memang boleh jadi kenangan
masing2 ada kenangan dan ragam tersendiri
kengkadang tu bila ingat balik
zaman dulu2 boleh tergelak dibuatnya
sedih pun ada
insaf pun ada
macam2

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by jagindas on Thu Jun 16, 2011 2:18 pm

jimf wrote:
faizul_fzr wrote:
jagindas wrote:apa masalah motor ni yg wear n tear tu?

motor ni xde masalah. rosak biasa je. boleh repair sebab banyak part. sediakan je duit. Very Happy Very Happy Very Happy

hehe.. tul...moto xde masalah..
bole jalan, bole bawa gi ride, leh layan korner kt karak ke kameron lagi...
cuma kalu nk tiptop, kena repair lee... Very Happy

aku terus terang aje, psl moto lama ni mana ada tiptop..
pengalaman mengajar kitakan...beberapa kali aku beli moto dh,
kata moto tiptop..tp 2 ke 3 hari kena top-up minyak hitam..tau la piston ring dah haus
kata semuo ok..bila bawa jln jauh, radiator kencing.. gasket bocor laa tu
kata oraittt punya...masuk town, temp meter mencanak naik smpi redline hehehehe...

senang cerita kalau nak motor tip top standby duit je senang
tapi bila time kurang berduit tu memang tahap pertapaan tu
dah boleh jadi macam tanggang la motor tu
nak ride pun kurang mood

aku tanya motor ko ni buka bermakna
aku nak buat koleksi or muzium motorsikal pun kat rumah aku
cuma kawan2 banyak yang tanya
nak cari motor
ada yang sampai jual keretalah nak merasa naik motor besor punya pasai
tapi bila member suh cari tu kenalah rekomen yang tak menjerut
member ke tali gantung akta 39B mandatori



jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by jimf on Fri Jun 17, 2011 4:15 am

jagindas wrote:
aku tanya motor ko ni buka bermakna
aku nak buat koleksi or muzium motorsikal pun kat rumah aku
cuma kawan2 banyak yang tanya
nak cari motor
ada yang sampai jual keretalah nak merasa naik motor besor punya pasai
tapi bila member suh cari tu kenalah rekomen yang tak menjerut
member ke tali gantung akta 39B mandatori



salam pagi..
ye betul...setuju tu.. nk rekomen kat kawan ni laa benda yg paling kita takut..
bukan pe.. kalu ok semua, tentu senyum panjang dan ikatan kawan lebih erat..
tp kalu x ok, kena lak kawan jenis cepat panas, mau kita kena tuduh yg bukan2...silap2 mau putus kawan tul tak..

pendik citer, aku baru je bedah enjin moto ni...dgn bapak hari tu..
bapak tukar timing chain dgn valve 4 batang..
basically, kitaorg "nmpk" laa keadaan enjin kt dlm tu..
kondisi ok.. tp tak laa tiptop..
tu la maksud saya kat atas tu...
bole ride, bole redah, bole menten 140kmh kt hiway lagi..
mmg ada bunyi sikit kat enjin... tp bila laju dah hilang.. tp x memudaratkan..
senang citer, kalu ada mbr minat, meh laa borak.. call me 0193149852...tq

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by tabor_gpz on Fri Dec 28, 2012 7:49 am

motor ni akan bertukar tangan lagi... chef bob nak letgo... untung sapa dapat.. kale pun da tukar green apple..

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by Chef Bob on Tue Jan 01, 2013 6:14 am

http://www.mudah.my/Kawasaki+gpz+500-19627472.htm cepatnya dah sampai sini.. moto dah hidup. jumper pakai bateri kereta... terpaksa tolak dah tak sihat.... diabetes... roadtx mati bulan 7 haritu...

Chef Bob

Location : Kajang taman sutera

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by tabor_gpz on Tue Jan 01, 2013 6:19 am

Jage kesihatan bebaik chef bob... Kalo kuar awal ritu mau aku sambar yg ni...hehe takde jodoh ngan moto ni... Rege ikut mudah ke zzrian? Hehehehe

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by Chef Bob on Tue Jan 01, 2013 6:27 am

rege kawan2 rm10k.. jerr buat belanja perubatan saya.... Crying or Very sad

Chef Bob

Location : Kajang taman sutera

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by faizul_11 on Tue Jan 01, 2013 5:15 pm

Chef Bob wrote:rege kawan2 rm10k.. jerr buat belanja perubatan saya.... Crying or Very sad

slow2 jual.. mesti ada yang berkenan nanti. semoga cepat sembuh..

_________________

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by Chef Bob on Tue Jan 01, 2013 6:13 pm

dah sold org perlis amek dah... selamat... Sad selamat tinggal sayang ku... dah sihat nanti ada rezeki mungkin amek GW la kot....

Chef Bob

Location : Kajang taman sutera

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by zulvoyager on Thu Jan 03, 2013 6:22 pm

ya chef bole kwnkn bang man panjang....

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by Chef Bob on Wed Feb 13, 2013 5:27 pm

gpz500s tak jadi jual.... owner baru banyak songeh nak tip top macam motor baru alahai.... hari ni ada buyer datang test kasi duit booking... harap jadilah angkat... tak larat nak sara 2 moto....
adik tak jadi beli voyager jadi chef la yang kena beli....






dah sihat boleh layan motor balik... abg zul voyager boleh join ka?... Smile Embarassed

Chef Bob

Location : Kajang taman sutera

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by faizul_11 on Wed Feb 13, 2013 5:32 pm

woww.. ini macam boleh geng sama manpanjang dengan zulvoyager ni.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by Chef Bob on Wed Feb 13, 2013 5:34 pm

hehehe malu saya baru begineer lagi...

Chef Bob

Location : Kajang taman sutera

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by zr11 on Wed Feb 13, 2013 6:58 pm

mantap... cheers selamat menjual...

Back to top Go down

Re: GPZ500 utk tukar milik...

Post by Sponsored content Today at 8:45 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum