GPZ600r - motor Di Raja

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by zr11 on Wed May 02, 2012 5:25 am

ya btul... Very Happy
situ aja yg ada juai...terus tekan pegi aja la....hihi

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by jagindas on Wed May 02, 2012 7:24 am

batu pahat kat Meng Choon ke?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by zr11 on Wed May 02, 2012 7:49 am

yup.. Very Happy

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by jimf on Fri May 04, 2012 6:45 am

zr11 wrote: cheers

usd fork dgn rim 17 udah masuk....

hebat bang.. ni fork gixxer ke? clamp semua tukar?

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by zr11 on Sat May 05, 2012 11:57 am

jimf wrote:
zr11 wrote: cheers

usd fork dgn rim 17 udah masuk....

hebat bang.. ni fork gixxer ke? clamp semua tukar?

yup...gsxr750...serabut jugak dok tgk pomen bikin nak masukkan fork ni dgn swing arm...

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by zr11 on Sat May 05, 2012 12:00 pm

siap....





Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by jani on Sat May 05, 2012 7:00 pm

terbaik bro....

jani

Age : 44
Location : cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by jani on Sat May 05, 2012 7:08 pm

jimf wrote:
zr11 wrote: cheers

usd fork dgn rim 17 udah masuk....

hebat bang.. ni fork gixxer ke? clamp semua tukar?

tunggu apa lagi bang....hehe

jani

Age : 44
Location : cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by tetikus on Sun May 06, 2012 5:21 am

Thumbs up bro!

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by zulvoyager on Sun May 06, 2012 4:18 pm

waaa cayalah lps ni harga itu gpz melambong naik ler.... Very Happy Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by zr11 on Sun May 06, 2012 6:45 pm

dah juai dah petang td... Very Happy
geng hutan melintang jugak yg berkenan..

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by jimf on Tue May 08, 2012 7:09 am

zr11 wrote:dah juai dah petang td... Very Happy
geng hutan melintang jugak yg berkenan..

akhirnya....aminnnnn

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by sabaruddin on Sun Jul 08, 2012 9:06 pm



Salam abg2 otai sume..lama dah tak masok sini..folow gitu2 jer..lani baru teringat nak masuk..rancak citer pasal gpz600r ni...saya nak gak join..ni saya punya..sikit je dia punya merajok..wiring ngan fuse box jer..lain2 insya allah, masih dijaga dengan baik.

Sabaruddin
Kg Tok Muda,Kapar,Klang

sabaruddin

Age : 31
Location : Klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by zulvoyager on Mon Jul 09, 2012 5:05 pm

tahun lepas ader ikut ke kuale kangsar ka .... Very Happy yang kaler hitam tu...

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by sabaruddin on Tue Jul 10, 2012 4:04 am

abg zulvoyager..dgr bulan ni ada konvoi..ke mana?

sabaruddin

Age : 31
Location : Klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by jimf on Wed Jul 11, 2012 6:59 am

salam bang sabaruddin...
wahhh...baru tau ada lagi sebiji moto diraja on the road...
menarik tu warna putih...
dah lama ke pakai?
teman kira baru jugak laaa...

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by zulvoyager on Wed Jul 11, 2012 8:13 am

sabaruddin wrote:abg zulvoyager..dgr bulan ni ada konvoi..ke mana?
rasanya kalo olsbk punya ride dah x da last baru2 ni ker alor star kalo ader pon program berbuka puasa.... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by sabaruddin on Thu Jul 12, 2012 2:07 pm

jimf wrote:salam bang sabaruddin...
wahhh...baru tau ada lagi sebiji moto diraja on the road...
menarik tu warna putih...
dah lama ke pakai?
teman kira baru jugak laaa...

lama x lama pun dekat 3-4 tahun pakai..ni pon randygpz yg tetiba selit kertas atas motor kat klang..tu yg folow perkembangan group ni... bro jimf dok area mana?

sabaruddin

Age : 31
Location : Klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by sabaruddin on Thu Jul 12, 2012 2:08 pm

zulvoyager wrote:
sabaruddin wrote:abg zulvoyager..dgr bulan ni ada konvoi..ke mana?
rasanya kalo olsbk punya ride dah x da last baru2 ni ker alor star kalo ader pon program berbuka puasa.... Very Happy Very Happy

kalu la job saya x menjadi halangan, mmg nak folow jer group ni..hehee...

sabaruddin

Age : 31
Location : Klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by jani on Thu Jul 12, 2012 3:14 pm

sabaruddin wrote:
jimf wrote:salam bang sabaruddin...
wahhh...baru tau ada lagi sebiji moto diraja on the road...
menarik tu warna putih...
dah lama ke pakai?
teman kira baru jugak laaa...

lama x lama pun dekat 3-4 tahun pakai..ni pon randygpz yg tetiba selit kertas atas motor kat klang..tu yg folow perkembangan group ni... bro jimf dok area mana?

klu gader2 ngan jimf ni mmg gempak....
dia dok area kajang

jani

Age : 44
Location : cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by sabaruddin on Sun Jul 15, 2012 2:48 am

jani wrote:
sabaruddin wrote:
jimf wrote:salam bang sabaruddin...
wahhh...baru tau ada lagi sebiji moto diraja on the road...
menarik tu warna putih...
dah lama ke pakai?
teman kira baru jugak laaa...

lama x lama pun dekat 3-4 tahun pakai..ni pon randygpz yg tetiba selit kertas atas motor kat klang..tu yg folow perkembangan group ni... bro jimf dok area mana?

klu gader2 ngan jimf ni mmg gempak....
dia dok area kajang

rsnya miggu dpn ada skit job kena ke semenyih...kot2 bertembung, bleh gader2..hehe

sabaruddin

Age : 31
Location : Klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by lukmanw on Fri May 10, 2013 11:58 am



Mengapa GPZ600 dipanggil Motor Diraja?

Semasa Perarakan Merdeka 1986, arwah Sultan Johor (Agong ketika itu) turun dari pentas dan bawa GPZ600. Semenjak dari itu GPZ600 di Malaysia dikenali sebagai "Motor Diraja".

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by lukmanw on Fri May 10, 2013 12:02 pm



Gambar ini semasa Perarakan Merdeka 1987, diketuai oleh arwah MYB (GPZ900R BCC9077) dan sebelahnya GPZ600 rasanya Azman Bulat dari Nestle Seremban. Saya di belakang arwah (tiada dalam gambar) dgn RD350 YPVS.

Kami juga bersedia jika Agong nak turun sekali lagi tahun ini (1987) tetapi dia tak turun.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by atan7800 on Fri May 10, 2013 12:56 pm

huhu dah mcm sejarah malaysia.. hehehe...
terharu... masa ni saya baru umur 3tahun..

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by lukmanw on Fri May 10, 2013 2:40 pm

atan7800 wrote:huhu dah mcm sejarah malaysia.. hehehe...
terharu... masa ni saya baru umur 3tahun..

Atan

End 80 tu group yang terkenal di kalangan marhaen ini hanyalah Group Dayabumi dan Tabung (Tabung Haji). Jono (z1000) ada buat webpages khusus. Group yang lain ialah elit sikit iaitu MAFTS (Motorcyclist Association of Federal Territory & Selangor) yg terdiri dari rata-rata pembeli superbike dari Gentali Jln Ipoh dan MSC (Motorcyce Sales Ctr), PJ.

Perarakan Merdeka 1986 khusus golongan marhaen dan perarakan Merdeka 1987 bercampur dgn group Superbike Nestle. Group Nestle (PJ HQ/Kilang & Seremban Kilang) merupakan antara syarikat yg pertama rama pekerjanya memiliki superbike seperti MYB sendiri, Dr Zaini Shaarani, Yussuf Yassin, Azman Bujai, Muzammir, Raja (lupa namanya anak Raja Dihilir Perak) dan beberapa orang lagi. Saya bertanggungjawab mengabungkan group-group ini.

Menariknya perarakan 1987 ini kami kena menghadiri satu kursus motivasi di Pusat Islam baru melayakkan diri untuk menyertai perarakan danjuga mendapat elaun!

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ600r - motor Di Raja

Post by Sponsored content Today at 2:07 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum