GSXR oil filter

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

GSXR oil filter

Post by katanaf4775 on Wed May 04, 2011 6:10 pm

As'salam semua...
ini saya ada cerita tentang oil filter gsxr 750... saya sudah modified guna oil filter kereta ,
pasal diapunya skru
oil filter tu kita boleh buka dan tukar dengan yang ditempah ikut benang oil filter kereta..buat masa ini sudah 3 bulan saya pakai tak ada masalah alhamdulillah....kalau ada owner gxsr 750 taun 89 yg berminat boleh le kita bercerita sama2.. Very Happy

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by novice_blok on Thu May 05, 2011 4:51 am

wsalam.....saya dgr compression utk oil filter kete n oil filter moto ad beze........sbg contoh rpm kete paling2 kuat yg stdd pun sampai 8k je klu 9k da merah........klu moto 11k baru merah so takut berkecai plak oil filter tu klu hi speed.....harap2 tuan2 lain boleh bg pandangan......

novice_blok

Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by randygpz old sbk on Thu May 05, 2011 6:58 am

salam OLD SBK Owners...
rs nye aku biase nampak bro katanaF4775 ni...
skng dah wat naked kan...
slalu lalu hiway ke banting-olak lempit...huhuhu!


ape pn mtk maaf byk2...
citer utk oil filter tu blh citer kt bilik Coretan dari bengkel...
kt bilik introduce ni utk bkenalan & bmesra2...huhuhu!

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by jagindas on Thu May 05, 2011 7:44 am

salah bilik da,,,,
bilik maznah kat sebelah sana hehehe

motor naked ni yg kaler biru yg selalu lalu depan pusat tu ke randy?


jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by randygpz old sbk on Thu May 05, 2011 11:32 am

jagindas wrote:salah bilik da,,,,
bilik maznah kat sebelah sana hehehe

motor naked ni yg kaler biru yg selalu lalu depan pusat tu ke randy?



ye la...tu firasat & naluri aku slalu nye btol...
ape pn tggu tuan pnye diri bg jwpn....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by katanaf4775 on Thu May 05, 2011 11:47 am

randygpz old sbk wrote:salam OLD SBK Owners...
rs nye aku biase nampak bro katanaF4775 ni...
skng dah wat naked kan...
slalu lalu hiway ke banting-olak lempit...huhuhu!


ape pn mtk maaf byk2...
citer utk oil filter tu blh citer kt bilik Coretan dari bengkel...
kt bilik introduce ni utk bkenalan & bmesra2...huhuhu!



Ya tuan-tuan ...jawapan yang diberikan amat tepat sekali...sayalah yang menunggang si motor biru itu (BLUE BIRD ) ..hihihi...saya ni despatch je...kalau terjumpa boleh la kita pekena teh tarik sampai pengsan dan makan CEKEDIS nak tak....?
wasalam..

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by novice_blok on Fri May 06, 2011 4:09 am

so perbincgn psal filter ni xd org nk sambung kat dlm tread bengkel ke....ak pn nk taw jgk kesesuaian filter kete gne kat moto....hehehehe....

mggu ni pekena teh tarik n cekedis......29 ni jom g PD konvoi skali......hehe....

novice_blok

Location : Rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by randygpz old sbk on Fri May 06, 2011 7:02 am

hmmm...nk tnye la...

mcm ne bro katanaF4775 dpt tau pasal web OLD SBK Owners ni? Very Happy

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by zulvoyager on Fri May 06, 2011 7:35 am

aku la yang promote kat dia hehehe jiran sebelah rumah jer Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by jagindas on Fri May 06, 2011 1:32 pm

laa ye ke?...
hehehe


kalau brader ni lalu depan pusat roger2 la aku
leh medang depan pusat

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by katanaf4775 on Fri May 06, 2011 5:37 pm

jagindas wrote:laa ye ke?...
hehehe


kalau brader ni lalu depan pusat roger2 la aku
leh medang depan pusat

isyallah ,buleh...buleh.. selalu ke medang depan pusat nuu~...! Very Happy

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by jagindas on Sat May 07, 2011 2:18 am

boleh tahan gaklah selalunya
nak tau kena tanya randy
nak beli ikan,sayur,cili pun boleh

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by katanaf4775 on Sat May 07, 2011 12:00 pm

jagindas wrote:boleh tahan gaklah selalunya
nak tau kena tanya randy
nak beli ikan,sayur,cili pun boleh

ikan tenggiri ada juai tak..? hihi

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by jagindas on Sat May 07, 2011 2:38 pm

tengiri pergi laut laaa huhu

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by katanaf4775 on Sun May 08, 2011 5:22 pm

hihihihi................. Laughing

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by randygpz old sbk on Mon May 09, 2011 10:00 am

tinggiri air tawar ade la...huhuhu!

mggu ni mgkn hr2 aku medang kat dpn pusat dgn acoi & ijat....huhuhu!

klu lalu singgah la... Very Happy

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by katanaf4775 on Tue May 10, 2011 4:09 am

minggu ni den tak pakai motor la,den naik keta oldskool gak, coz demam huhu tak larat...
nanti la ...randy, hang medang selalu jam berapa...?

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by randygpz old sbk on Tue May 10, 2011 10:12 am

9-10am kdg2 tgh hr....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by katanaf4775 on Tue May 10, 2011 11:34 am

awalnye hang medang hihihi...

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by randygpz old sbk on Tue May 10, 2011 5:45 pm

katanaf4775 wrote:awalnye hang medang hihihi...

klu dah lps tgh hr tu dh kire mentong la....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by katanaf4775 on Fri May 13, 2011 12:16 pm

kita dah jumpa dah , dan dah sua kenal....seronok rasanyer hihihi... Very Happy

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by randygpz old sbk on Fri May 13, 2011 5:56 pm

katanaf4775 wrote:kita dah jumpa dah , dan dah sua kenal....seronok rasanyer hihihi... Very Happy


tu la...klu dpt borak2 lame msti blh panjang bciter....huhuhu!

klu dpt join ride dgn geng OLD SBK ni lg bez,mcm2 kisah ade....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by zulvoyager on Mon May 16, 2011 9:48 pm

banyak kali ajak ade je alasan hehehe jangan mare aaa Laughing

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by katanaf4775 on Tue May 17, 2011 10:48 am

aikk..abg Zul marah nampak hihihihihi Very Happy

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by zulvoyager on Wed May 18, 2011 12:19 pm

kat avtar tu biru semalam nampak dah tukar merah atau pelanduk dua serupa.....

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSXR oil filter

Post by Sponsored content Today at 5:07 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum