SUZUKI FXR150 DOHC

View previous topic View next topic Go down

SUZUKI FXR150 DOHC

Post by faizul_11 on Fri Aug 14, 2009 9:47 am

Motor pertengahan aku. FXR.. hahaha.

DOHC. Double Over Haul Cost


Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by akumatmoto on Sun Jun 20, 2010 9:34 am

SUZUKI mmg hebat..huhuhu...

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by ex5s on Sun Sep 26, 2010 8:23 am

FXR ni mmg best..nk setting pun senang, pernah skali ride ngan kawan yg pakai FXR ni, masa tu teman pakai FZ150i je...2 kampung teman kena titik weh

ex5s

Age : 44
Location : ipoh, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by azrol_khairil on Sun Jun 19, 2011 8:52 am

aku baru beli motor FXR 150 ni.... best jgk kan ? tp risau la plok... sbb spare part ssh sikit nk dapat..... nk cari side mirror belah kiri Xjual la plok kedai ni, aku cari kat Jitra je...hi hi hi Laughing

azrol_khairil

Age : 35
Location : Jitra, Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by randygpz old sbk on Sun Jun 19, 2011 12:37 pm

side miror sm dgn GSXR....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by faizul_11 on Sun Jun 19, 2011 3:13 pm

azrol_khairil wrote:aku baru beli motor FXR 150 ni.... best jgk kan ? tp risau la plok... sbb spare part ssh sikit nk dapat..... nk cari side mirror belah kiri Xjual la plok kedai ni, aku cari kat Jitra je...hi hi hi Laughing

side mirror???? memang susah nak dapat. aku ada 3 set. kena beli motor sebijik baru dapat side mirror. Shocked Shocked Shocked

_________________

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by ejadfxr150 on Fri Apr 19, 2013 7:59 pm

hello gang, area shah alam ada geng fxr150 tak? Very Happy

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by faizul_11 on Sat Apr 20, 2013 3:59 am

ejadfxr150 wrote:hello gang, area shah alam ada geng fxr150 tak? Very Happy

kat malaysian bikers community (MBC) ada banyak geng FXR..
kilik MBC di sini

_________________

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by fazli_zx11 on Thu Apr 25, 2013 6:15 pm

faizul_11 wrote:Motor pertengahan aku. FXR.. hahaha.

DOHC. Double Over Haul Cost



Lagi lama aku tgk lagi cun plak moto ni..hehehehe.
Kalau tabung ayam n unta aku penuh mau aku rembat satuuuu.... Very Happy

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 10:34 am

Kenangan lama semasa di awal perlancaran FXR di Malaysia awal 2000an.

Saya telah diberi peluang untuk menguji FXR ini di dalam Trek Sepang dan juga on-the-road (KL- Sumpitan-Lenggong-KL).

Motor yag diberi-pinjam ini tiada masalah semasa di dalam trek tetapi kehilangan kuasa semasa test-ride on-the-road, hanya boleh lari maksimium 80 - 90 kmj shj. Menurut mekanik Suzuki sistem valve dia ada masalah dan kemudiannya telah dibetulkan.



lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by faizul_11 on Mon May 13, 2013 10:45 am

lukmanw wrote:Kenangan lama semasa di awal perlancaran FXR di Malaysia awal 2000an.

Saya telah diberi peluang untuk menguji FXR ini di dalam Trek Sepang dan juga on-the-road (KL- Sumpitan-Lenggong-KL).

Motor yag diberi-pinjam ini tiada masalah semasa di dalam trek tetapi kehilangan kuasa semasa test-ride on-the-road, hanya boleh lari maksimium 80 - 90 kmj shj. Menurut mekanik Suzuki sistem valve dia ada masalah dan kemudiannya telah dibetulkan.



wahhh.. rasanya suzuki dah baiki kelemahan.. saya dah restore FXR ni. crankshaft, con-rod, piston, blok semua baru. nan_gpz11 yang pasang semua. boleh maintain full throttle dari Gurun ke banting. tapi tork dah x macam yang baru keluar kilang. FXR ni memang best. mendahului teknologi 10 tahun awal dari yang lain.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by lukmanw on Mon May 13, 2013 11:00 am

Faizul - saya pernah bawah FXR ini KL-Bangkok-KL no prob.

saya bersetuju ayat - mendahului teknologi 10 tahun dulu cuma Suzuki di Malaysia slow sikit (saya kenai sgt dia org ni).

Skrg dok Banting ke? Banting end 80end dulu (87, 88 & 89) ada superbiker adik-beradik - dah lumpa namanya.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by faizul_11 on Mon May 13, 2013 11:06 am

lukmanw wrote:Faizul - saya pernah bawah FXR ini KL-Bangkok-KL no prob.

saya bersetuju ayat - mendahului teknologi 10 tahun dulu cuma Suzuki di Malaysia slow sikit (saya kenai sgt dia org ni).

Skrg dok Banting ke? Banting end 80end dulu (87, 88 & 89) ada superbiker adik-beradik - dah lumpa namanya.

yup.. saya dok banting. Suzuki direct jepun yang control kan? macam Yamaha, ada hong leong. honda ada boon siew. tau2 je la kan sape yang control. marketing strategy pun lain la.

87 - 89, saya sekolah rendah lagi. motor pun xde.. kena tanya nan_gpz11. dia dah nak ambik SPM tahun tu kot.. lol! lol!

_________________

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by nan_gpz11 on Mon May 13, 2013 8:04 pm

Superbike..adik beradik..superbike apa dia pakai tuu...encik lukman?...87,88,89 superbike di banting bole di kira dgn jari....la. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by faizul_11 on Thu May 16, 2013 5:50 pm

cun la kaler nya.. kat mudah nak jual 4.5k..

_________________

Back to top Go down

Re: SUZUKI FXR150 DOHC

Post by Sponsored content Today at 11:03 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum