Kawasaki GPZ500

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by chaos88 on Fri Jan 08, 2010 11:10 am

Sad Sad Sad Sad best nye GPZ~

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Tue Jan 12, 2010 9:26 am

chaos88 wrote:Sad Sad Sad Sad best nye GPZ~

hehe..best lagi ninja9.... Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Wed Jan 13, 2010 7:26 am

huhuhu! ninja9 pn GPz gak! GPz900R...

yg chaos mengidam yg mane 1 idaman kalbu? huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by chaos88 on Fri Jan 22, 2010 7:40 am

randygpz old sbk wrote:huhuhu! ninja9 pn GPz gak! GPz900R...

yg chaos mengidam yg mane 1 idaman kalbu? huhuhu! Very Happy

last motor GPZ900~

Razz Razz Razz

ni naek setangga2 dulu kot~

tgk rezeki~ Laughing Laughing

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Fri Jan 22, 2010 7:57 am

ade sbijik gpz900r nk jual $40k kt temasik...dgr harge pn aku nk pitam...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by zulvoyager on Fri Jan 22, 2010 10:33 am

ai kat sini pon lebih kurg 9k...ke belas2 aje kat sana sampai 40k lagi baik ambik yang model baru...

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by chaos88 on Fri Jan 22, 2010 12:25 pm

randygpz old sbk wrote:ade sbijik gpz900r nk jual $40k kt temasik...dgr harge pn aku nk pitam...huhuhu! Very Happy

salam~

bertanya sket hamba ni~

GPZ500 maintain dia agak mahal x...?

igt mau agkat 250 aje~tp ade bace thread2 yg laen bgtau dr beli 250 baek engko angkat 500 jo~

samo yo jago nyo~

guane nih~?heheheh~ Razz Razz

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by MrProfessor on Sat Jan 23, 2010 5:02 pm

betul la tu ... kalau nk di compare ngan ZX2 mesin basuh tu .. lg senang jaga GPz tau..

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by MrProfessor on Sat Jan 23, 2010 5:26 pm

Lg pon GPz ni aku boleh katakan sebagai antara MOTO DIRAJA ... takcaya?? Tgk metro 23/1/2010... muka 20... Almarhum Sultan Johor bawak GPz600r tu ...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by faizul_11 on Sat Jan 23, 2010 5:36 pm

MrProfessor wrote:Lg pon GPz ni aku boleh katakan sebagai antara MOTO DIRAJA ... takcaya?? Tgk metro 23/1/2010... muka 20... Almarhum Sultan Johor bawak GPz600r tu ...

ada ke gambarnya? letak sini boleh ke?
Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by MrProfessor on Sat Jan 23, 2010 5:42 pm

Ade gambarnye faizul tp x berapa jelas sebab gambar lama .. carik gambar online x jumpa .. besok upload ... aku x tau la si randy carik paper tu jumpa ke x... sian dia ..aku salah bg info .. dia bantai beli Utusan 2 set tu.. sekali metro daaa.. sorry randy the GPz.. hu..hu..hu...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by chaos88 on Sun Jan 24, 2010 8:05 pm

MrProfessor wrote:Lg pon GPz ni aku boleh katakan sebagai antara MOTO DIRAJA ... takcaya?? Tgk metro 23/1/2010... muka 20... Almarhum Sultan Johor bawak GPz600r tu ...

masih mengkaji~ Shocked Shocked

mane yek~250-500~

heeee~ Razz

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by MrProfessor on Mon Jan 25, 2010 3:06 am

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by MrProfessor on Mon Jan 25, 2010 3:08 am

Gambo tu kecik .. klik la utk besokan .. Sape punye la BCJ9966 yg bertuah tu ... Ke manap punya dulu?

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Mon Jan 25, 2010 8:55 am

huhuhu! tu moto kwn aku...dlu dia ckp mto dia sultan johor pnye!
sape pn tak pcaya...ksian dia,aku & kwn2 smua ketawa kan dia je..
tp skng dah terbukti! aku yg salah! sbb tak pcaya....mmg kejam!
skng aku dah lost kontek dia...dlu keje kat jkr k'langat! skng jkr s'alam klu tak silap....

ampun kan aku....mgutuk ko dlu....huhuhusin! Very Happy

al-fatihah kpd almarhum tuanku...

Back to top Go down

GPz

Post by MrProfessor on Mon Jan 25, 2010 9:20 am

Naya si usin .... ko kene jumpa dia balik randy... silap2 sampai sekarang makan hati ngan ko ...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Tue Jan 26, 2010 7:39 am

mkn ht tak pe...jiran sebelah tu hr mkn tulang! wat sop! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Tue Jan 26, 2010 11:28 am

chaos88 wrote:masih mengkaji~ Shocked Shocked

mane yek~250-500~

heeee~ Razz

chaos....kalu 250 tu moto pe? zzr250 ke...
kalu compare zzr2 dgn gpz5, elok la angkat gpz5...
bukan pe...dua2 pun parellel twin, carb...enjin lebih kurang sama aje, cuma gpz cc double laa..
top speed pun lebih kurang, cuma gpz ada kelebihan sikit tp bergantung jugak pada kondisi moto.. jugak pada rider..
dlm town sedap lagi gpz pasal midrange torgue lagi kuat...terasa pickup..
long distance..about the same..sama2 selesa..
parts dua2 pun senang pasal gpz share enjin dgn vulcan dan KLE...so part melambak..
barang2 kecik pun byk yg share dgn zzr2 contohnya barang carb i.e valve float, pilot jet etc..
menten... mmg zzr2 semahal gpz... so, pasal tu ramai kata angkat gpz terus..
cuma..gpz ni susah dapat skit laa, pehtu tak full fairing..

so pilihan ditangan anda....jgn terperanjat harga gpz sekarang pun dah belas ribu...dulu bawah 10k leh dpt... Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Tue Jan 26, 2010 11:35 am

jimf wrote:
chaos88 wrote:masih mengkaji~ Shocked Shocked

mane yek~250-500~

heeee~ Razz

chaos....kalu 250 tu moto pe? zzr250 ke...
kalu compare zzr2 dgn gpz5, elok la angkat gpz5...
bukan pe...dua2 pun parellel twin, carb...enjin lebih kurang sama aje, cuma gpz cc double laa..
top speed pun lebih kurang, cuma gpz ada kelebihan sikit tp bergantung jugak pada kondisi moto.. jugak pada rider..
dlm town sedap lagi gpz pasal midrange torgue lagi kuat...terasa pickup..
long distance..about the same..sama2 selesa..
parts dua2 pun senang pasal gpz share enjin dgn vulcan dan KLE...so part melambak..
barang2 kecik pun byk yg share dgn zzr2 contohnya barang carb i.e valve float, pilot jet etc..
menten... mmg zzr2 semahal gpz... so, pasal tu ramai kata angkat gpz terus..
cuma..gpz ni susah dapat skit laa, pehtu tak full fairing..

so pilihan ditangan anda....jgn terperanjat harga gpz sekarang pun dah belas ribu...dulu bawah 10k leh dpt... Very Happy



pendek kate...GPz mmg bez lah! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by MrProfessor on Wed Jan 27, 2010 5:25 am

Vote for GPz ..... terbukti kaw!!!....

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by chaos88 on Sun Jan 31, 2010 6:42 pm

jimf wrote:
chaos88 wrote:masih mengkaji~ Shocked Shocked

mane yek~250-500~

heeee~ Razz

chaos....kalu 250 tu moto pe? zzr250 ke...
kalu compare zzr2 dgn gpz5, elok la angkat gpz5...
bukan pe...dua2 pun parellel twin, carb...enjin lebih kurang sama aje, cuma gpz cc double laa..
top speed pun lebih kurang, cuma gpz ada kelebihan sikit tp bergantung jugak pada kondisi moto.. jugak pada rider..
dlm town sedap lagi gpz pasal midrange torgue lagi kuat...terasa pickup..
long distance..about the same..sama2 selesa..
parts dua2 pun senang pasal gpz share enjin dgn vulcan dan KLE...so part melambak..
barang2 kecik pun byk yg share dgn zzr2 contohnya barang carb i.e valve float, pilot jet etc..
menten... mmg zzr2 semahal gpz... so, pasal tu ramai kata angkat gpz terus..
cuma..gpz ni susah dapat skit laa, pehtu tak full fairing..

so pilihan ditangan anda....jgn terperanjat harga gpz sekarang pun dah belas ribu...dulu bawah 10k leh dpt... Very Happy

Maksud hamba zx250r 2008 pye~heheheeh~

byk jugak nak di pikir kan~

insyaallah ada rezeki angkat yg beso aje~

kene jual helmet le nmpk nye nak tambah koleksi wang ni~ Crying or Very sad Crying or Very sad

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by MrProfessor on Mon Feb 01, 2010 3:25 am

Helmet 2 bijik tu pon dah banyak K kalau jual tu ....tp sayang le .. Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Mon Feb 01, 2010 7:36 am

kdg2 kite tpakse bkorban demi kbaikan...ade hikmah nye..huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by chaos88 on Fri Feb 05, 2010 8:03 pm

randygpz old sbk wrote:kdg2 kite tpakse bkorban demi kbaikan...ade hikmah nye..huhuhu! Very Happy

yup~betul2~berkorban demi sgala2~Sad Sad

kene wat solat hajat~
mana hati lagi terbuka~GPZ500 ke ZX250r~ sunny

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by chaos88 on Fri Feb 05, 2010 8:06 pm

MrProfessor wrote:Helmet 2 bijik tu pon dah banyak K kalau jual tu ....tp sayang le .. Very Happy

aku ade 5 le prof helmet~Abah aku siap sindir lagi,"jual la helmet tu smpi 20k~" Laughing Laughing

kene jual 4 le~sebijik simpan~ Rolling Eyes

fuh~syg2~

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Sponsored content Today at 5:01 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum