Kawasaki GPZ500

Page 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Tue Aug 25, 2009 4:34 am

Faizul...kalu ada side pannier mmg sebiji kot mcm moto polis hehe...

Bro Mia.. jom tanya halim. Sure leh buat camni...harga kawan2... Very Happy

bro Zul...aku tak laju mcm si Randy...eden kalu ride menten 110kmh aje...

Randy...jgn kasi api, sekarang gak aku kasi spray color tu hahahaha..
kasi lu nangis bila nengok nti... Razz

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Tue Aug 25, 2009 8:48 am

jimf wrote:Faizul...kalu ada side pannier mmg sebiji kot mcm moto polis hehe...

Bro Mia.. jom tanya halim. Sure leh buat camni...harga kawan2... Very Happy

bro Zul...aku tak laju mcm si Randy...eden kalu ride menten 110kmh aje...

Randy...jgn kasi api, sekarang gak aku kasi spray color tu hahahaha..
kasi lu nangis bila nengok nti... Razz

huhuhu! mto aku dah seumur julia zigler la jimf..mane larat nk laju2..dah 27thn da...huhuhu! Very Happy

tp klu ko wat kaler putih tu...mmg tangkap leleh pnya!
aku la org ptama yg memuji...krna kaler tu tetap mjd pujaan ht ku..huhuhu Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by vio_gpz on Fri Aug 28, 2009 6:42 am

jimf wrote:Salam pada semua..
tumpang tambah satu lagi model utk sama2 kongsi pengalaman..
Ni laa moto den..

hehe, dah pasang bajak sawah..
cun-cun.. Twisted Evil

salam ramadhan otai-otai / dewa-dewa sekalian..

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Admin on Fri Aug 28, 2009 6:46 am

vio_gpz wrote:

salam ramadhan otai-otai / dewa-dewa sekalian..

salam vio_gpz. motor jadi jual ke??

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by vio_gpz on Fri Aug 28, 2009 7:00 am

Admin wrote:
vio_gpz wrote:

salam ramadhan otai-otai / dewa-dewa sekalian..

salam vio_gpz. motor jadi jual ke??
mana dengar gosip liar bang? hehe..
GPz makin bergetah slps dimurtadkan..
skrg dah takde agama.. Laughing

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Admin on Fri Aug 28, 2009 7:15 am

vio_gpz wrote:
Admin wrote:
vio_gpz wrote:

salam ramadhan otai-otai / dewa-dewa sekalian..

salam vio_gpz. motor jadi jual ke??
mana dengar gosip liar bang? hehe..
GPz makin bergetah slps dimurtadkan..
skrg dah takde agama.. Laughing
[i]

bahaya pakai perkataan ni. baik edit balik. nanti ada yang tersalah tanggapan.

yup. lupa lak. yang jual tu professor punya kan? kalau motor ada lagi, harap sudi lah kiranya join program berbuka puasa dengan Old Superbike Owner di bagan lalang. bawak motorsikal anda kalau nak interframe kat logo old superbike owner. mana tau boleh buat t-shirt kaler lak lepas ni. pergggh. gempak habis.. Very Happy Very Happy

Admin
Admin


View user profile http://oldsuperbikeowner.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by vio_gpz on Fri Aug 28, 2009 12:08 pm

Admin wrote:
vio_gpz wrote:
Admin wrote:
vio_gpz wrote:

salam ramadhan otai-otai / dewa-dewa sekalian..

salam vio_gpz. motor jadi jual ke??
mana dengar gosip liar bang? hehe..
GPz makin bergetah slps dimurtadkan..
skrg dah takde agama.. Laughing
[i]

bahaya pakai perkataan ni. baik edit balik. nanti ada yang tersalah tanggapan.

yup. lupa lak. yang jual tu professor punya kan? kalau motor ada lagi, harap sudi lah kiranya join program berbuka puasa dengan Old Superbike Owner di bagan lalang. bawak motorsikal anda kalau nak interframe kat logo old superbike owner. mana tau boleh buat t-shirt kaler lak lepas ni. pergggh. gempak habis.. Very Happy Very Happy
opps silap kawan-kawan..
skrg GPzku dah takde JENAMA.. Wink
thats why tatak mau jual..

buka puasa bagan lalang?
cantet tu, nanti sy confirm balik..
tahun lps miss tp sempat jumpa geng old sbk kat dataran pjaya..
masih terngiang-ngiang deruman enjin era 80an..

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Tue Sep 01, 2009 4:30 am

vio_gpz wrote:
Admin wrote:
vio_gpz wrote:
Admin wrote:
vio_gpz wrote:

salam ramadhan otai-otai / dewa-dewa sekalian..

salam vio_gpz. motor jadi jual ke??
mana dengar gosip liar bang? hehe..
GPz makin bergetah slps dimurtadkan..
skrg dah takde agama.. Laughing
[i]

bahaya pakai perkataan ni. baik edit balik. nanti ada yang tersalah tanggapan.

yup. lupa lak. yang jual tu professor punya kan? kalau motor ada lagi, harap sudi lah kiranya join program berbuka puasa dengan Old Superbike Owner di bagan lalang. bawak motorsikal anda kalau nak interframe kat logo old superbike owner. mana tau boleh buat t-shirt kaler lak lepas ni. pergggh. gempak habis.. Very Happy Very Happy
opps silap kawan-kawan..
skrg GPzku dah takde JENAMA.. Wink
thats why tatak mau jual..

buka puasa bagan lalang?
cantet tu, nanti sy confirm balik..
tahun lps miss tp sempat jumpa geng old sbk kat dataran pjaya..
masih terngiang-ngiang deruman enjin era 80an..

huhuhu! thn lps jumpa kt mejid ptrajaya lps hbs kt bagan la...thn ni mejid br ptrajaya kite trawih sm2! huhuhu!

thn lps tarikh kebetolan same dgn jamuan buke MBC...tu yg vio tak dtg kan...huhuhu!
hrp thn ni ade ye... Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Tue Sep 01, 2009 5:37 am

salam vio...
hehe bajak dah lama pasang..padi pun nak tuai dah... Very Happy
signal aje lum...sibuk sgt nak ekjust bracket tu..

ekau punyo projek dah settle? kasi post laa latest gambor..
nak tgk gak dah jadi warganegara mana kudo ko tu hehe...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by awestol on Wed Sep 02, 2009 12:35 pm

salam semua..

tanya kat otai2 skt

kepala(cap) plug mtr cup model apa yang boleh pakai kat gpz500?

t.kasih

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Thu Sep 03, 2009 9:37 am

awestol wrote:salam semua..

tanya kat otai2 skt

kepala(cap) plug mtr cup model apa yang boleh pakai kat gpz500?

t.kasih

bro awestol...cap mcm dlm gambor ni?
aku ada try check jugak...tp mcm tak ngam psl bentuknya pun lain..
tp kalu vulcan5 mmg kompom leh psl enjin sama...

tggu otai lain jawab...aku x pandai bab tknikal ni...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by awestol on Thu Sep 03, 2009 10:12 am

ya.... cap jenis tu yang aku cari. kalau ada model cup lagi senang nak cari,kat p.pinang aku tanya rm68 satu, set sekali gan getah.kat nks sentul atau tempat lain berapa satu?ada info orang nak jual bajak, aku dok cari jugak ni.yang vio hari tu hang sambar dulu.

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by vio_gpz on Thu Sep 03, 2009 1:55 pm

awestol wrote:ya.... cap jenis tu yang aku cari. kalau ada model cup lagi senang nak cari,kat p.pinang aku tanya rm68 satu, set sekali gan getah.kat nks sentul atau tempat lain berapa satu?ada info orang nak jual bajak, aku dok cari jugak ni.yang vio hari tu hang sambar dulu.
reply sy quote dari mbc..

violence_nsr150rr wrote:sy ada tanya nks sentul berapa rega plug cap ori japan GPz5..
rega naik bang, standby RM50 sebiji..
2 tahun dulu sy tukar tak sampai pun rega cenggitu..

mcm abg otai randy rekemen mgkn cap jaguh ngam..
cap kapcai takut tak tahan dgn api GPz5..
ataupun cuba try test plug cap splitfire universal..

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by vio_gpz on Thu Sep 03, 2009 2:11 pm

randygpz old sbk wrote:
huhuhu! thn lps jumpa kt mejid ptrajaya lps hbs kt bagan la...thn ni mejid br ptrajaya kite trawih sm2! huhuhu!

thn lps tarikh kebetolan same dgn jamuan buke MBC...tu yg vio tak dtg kan...huhuhu!
hrp thn ni ade ye... Very Happy
mgkn tak dpt tahun ni bang..
balik jasin sy kot (kg wife), sori sgt-sgt..
tp kalu kansel, sy roger abg..

jimf wrote:salam vio...
hehe bajak dah lama pasang..padi pun nak tuai dah... Very Happy
signal aje lum...sibuk sgt nak ekjust bracket tu..

ekau punyo projek dah settle? kasi post laa latest gambor..
nak tgk gak dah jadi warganegara mana kudo ko tu hehe...
pakai bracket 8 ke custom tapak baru?
segan sbnrnya nak show off GPz tua jiwa muda tu..
tp utk oldsbk, eksklusif utk anda.. Cool


Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Fri Sep 04, 2009 5:15 am

awestol wrote:ya.... cap jenis tu yang aku cari. kalau ada model cup lagi senang nak cari,kat p.pinang aku tanya rm68 satu, set sekali gan getah.kat nks sentul atau tempat lain berapa satu?ada info orang nak jual bajak, aku dok cari jugak ni.yang vio hari tu hang sambar dulu.

hehe..barang susah dapat bang. Tu yg cepat2 aku sambar..
Problem gak nak pasang mula2 tu...sebab housing bracket ori dah xde.
Siap ikat dgn cable tie nak balik tu hehehe..
Otw lik, level brek lak sangkut kat bajak...pakai brek depan all the way.
Dekat 2 minggu aku buka..pikir camne. Last2 pakai ikat sendri pakai dawai & skru.
Ok laa tu, cuma kalu nak buka, jenuh gak laa..

Vio..cun tu, mmg sebiji cbr laa. Pelan2 kasi tukar drum brek tu... Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Fri Sep 04, 2009 9:37 am

huh! hebat...hebat...mto ko mmg hebat vio! tahniah! tinggal cr rim je yg lebor2...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by vio_gpz on Sat Sep 05, 2009 7:42 am

jimf wrote:
hehe..barang susah dapat bang. Tu yg cepat2 aku sambar..
Problem gak nak pasang mula2 tu...sebab housing bracket ori dah xde.
Siap ikat dgn cable tie nak balik tu hehehe..
Otw lik, level brek lak sangkut kat bajak...pakai brek depan all the way.
Dekat 2 minggu aku buka..pikir camne. Last2 pakai ikat sendri pakai dawai & skru.
Ok laa tu, cuma kalu nak buka, jenuh gak laa..

Vio..cun tu, mmg sebiji cbr laa. Pelan2 kasi tukar drum brek tu... Very Happy
hmm, leceh keje kalu tapak bajak ori tu takde..
kreatif juga guna dawai, kalu sy antar kedai.. Razz

sebiji cbr? jauh beza bang..
lampu dpn click, blkg 125z..
fairing cbr caba marba - 400 + 600 f3 + 600rr + 1000rr
tank GPz5, fender ZX2..
lari tema.. lol!

rim brake disk dah ada, 16 inci jgk..
sumbangan ikhlas dari bro yans (thanks bro)..
tunggu pasang cuma bkn dlm masa terdekat..
sen dah bnyk habis.. pale

randygpz old sbk wrote:huh! hebat...hebat...mto ko mmg hebat vio! tahniah! tinggal cr rim je yg lebor2...huhuhu! Very Happy
jgn cenggitu bang..
takde hebatnya, bnyk cacat cela..
5 bulan bertapa, sudahnya indah khabar dari rupa..
abg tgk depan mata baru tau.. Wink

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Thu Sep 10, 2009 5:06 am

sedih aje bunyi tu vio..

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Thu Sep 10, 2009 7:40 am

huhuhu! tp tetap habat bg aku scara pribadi,sbb paras rupa dah brubah hampir 100% tu vio!

hmm...klu pakai ejos perang mcm akra double pipe kiri kanan!
huh! msti gempak vio..pasang plak tegak skit mcm sp2! mmg mari la..

ni pandangan serta cadangan ikhlas aku la...tp membabit kan kos bebilion
pound sterling gak tu vio....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by vio_gpz on Thu Sep 10, 2009 6:39 pm

randygpz old sbk wrote:huhuhu! tp tetap habat bg aku scara pribadi,sbb paras rupa dah brubah hampir 100% tu vio!

hmm...klu pakai ejos perang mcm akra double pipe kiri kanan!
huh! msti gempak vio..pasang plak tegak skit mcm sp2! mmg mari la..

ni pandangan serta cadangan ikhlas aku la...tp membabit kan kos bebilion
pound sterling gak tu vio....huhuhu! Very Happy
terima kasih bang, some more mantap idea tu..
sy pun teringin pakai ekzos akra tembak bulan..
apa kan daya yg mampu ekzos kemek je..
utk sedapkan hati tampal stiker akrapovic pun jadilah, hehe..

soalan utk rakan-rakan seperjuangan..
ok tak 4t tour agip? http://www.mudah.my/AGIP-4T-Tour-10W40-3885532.htm

sy baca label blkg botol sesuai utk high performance skuter..
tp kalau ikut spesifikasi 10w40 API SL sesuai dgn GPz5..
what say u guys, thanks in advance..

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Fri Sep 11, 2009 4:20 am

aku pakai shell advance SX je...huhuhu! Very Happy

sbb ikut ducati pn pakai myk yg same....br la power mcm ducati! huhuhu!
wat lawak je..... Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by vio_gpz on Fri Sep 11, 2009 11:48 am

patut la jentera pegi semacam..
pakai minyak ducati rupanya, hehe..
kalau sy pakai minyak skuter..
pegi mcm skuter la gamaknya.. affraid

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Fri Sep 11, 2009 1:01 pm

ooo..tu rhupa rahsianya...
aku pakai castrol biasa aje..rm10 sebtol/selitr..
pegi pun secukup rasa aje laa..
nak potong kancil pun payah...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by awestol on Sat Sep 12, 2009 12:56 pm

jimf wrote:ooo..tu rhupa rahsianya...
aku pakai castrol biasa aje..rm10 sebtol/selitr..
pegi pun secukup rasa aje laa..
nak potong kancil pun payah...

salam semua.

hang pakai castrol botol warna merah ke,pakai sampai berapa kilometer bila tukar minyak?
tak cuba castrol trizone botol warna perak?la harga berapa tak tau la.dulu pakai kat zzr250 ok jugak rasanya.
minyak jenis apa sesuai untuk gpz500?
tapi la banyak minyak proses balik(peking belakang rumah).aku ada kena kat skuter aku.bau minyak masak....
pakai minyak enjin kereta tak boleh ke?

cap plug vn500(EN500 sama gam gpz500) sama gan gpz500 tak?minta tolong otai2 semua....

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by awestol on Sun Sep 13, 2009 12:19 pm

salam semua

sapa2 ada service manual gpz500 ni boleh tolong email kat saya...

t.kasih

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Sponsored content Today at 1:30 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum