Kawasaki GPZ500

Page 7 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

View previous topic View next topic Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Wed Dec 22, 2010 1:23 pm

salam...
otai2 sekalian...
nk tnya sikit.
Gpz eden bila kornering ada wobble sikit...
actually banyak..kalu ambik koner panjang mmg jadi beralun laa dia..
alun atas kebawah... bukan goyang kiri kanan..

leh minta pendapat... apa yg perlu check dulu ni?
fork? tayar? mono?...tank?.. scratch

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jagindas on Wed Dec 22, 2010 2:52 pm

monoshock kot?..
tak pun swing arm bush

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Fri Mar 11, 2011 11:42 am

prof...kat mudah ade sbijik GPz500s NOS nk jual $27k....

hebatttt.....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Mon Apr 04, 2011 12:58 pm

moto den dah smpi ke bengkel bapak...
suruh bapak kasi jampi baik2 sikit hehehe...
kalu nmpk gpz500 flat black tmpt bapak tu den punyo laaa

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Tue Apr 05, 2011 3:05 am

hah! smlm aku dah tgk....dark nite ko...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by MrProfessor on Tue Apr 05, 2011 3:10 am

randygpz old sbk wrote:prof...kat mudah ade sbijik GPz500s NOS nk jual $27k....

hebatttt.....huhuhu! Very Happy

Tabley tahan Derr.. 27 k tuu... manangis.. Tp mileage 3km je hu..hu..hu..minggu ni kalau balik ke Raub aku nk g tgk la moto tu .. mane le tau boleh pukau tokey kedai kasik jual harga semasa .. What a Face

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Thu Apr 07, 2011 9:19 am

randygpz old sbk wrote:hah! smlm aku dah tgk....dark nite ko...huhuhu! Very Happy

hehe..bila ko pegi tu?
tapi minggu ni lum masuk bilik bedah lagi.. bapak sibuk dgn fzr...
kena tunggu minggu depan laaa...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Thu Apr 07, 2011 10:32 am

jimf wrote:
randygpz old sbk wrote:hah! smlm aku dah tgk....dark nite ko...huhuhu! Very Happy

hehe..bila ko pegi tu?
tapi minggu ni lum masuk bilik bedah lagi.. bapak sibuk dgn fzr...
kena tunggu minggu depan laaa...


nk ikut...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by ex5s on Sat Apr 09, 2011 8:21 pm

jimf wrote:salam...
otai2 sekalian...
nk tnya sikit.
Gpz eden bila kornering ada wobble sikit...
actually banyak..kalu ambik koner panjang mmg jadi beralun laa dia..
alun atas kebawah... bukan goyang kiri kanan..

leh minta pendapat... apa yg perlu check dulu ni?
fork? tayar? mono?...tank?.. scratch
dulu gpz aku pun mcm tu jg..tp selepas buat balik mononya..mantap layan koner dh xda buai-buai lg..aku buat kat ipoh

ex5s

Age : 44
Location : ipoh, perak

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by zulvoyager on Sun Apr 10, 2011 4:25 pm

mono dah lembut ka atau ada bocor tu

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Mon Apr 11, 2011 4:53 am

zulvoyager wrote:mono dah lembut ka atau ada bocor tu

eden dah nengok...
mono ok lagi..bukan lembut tp masih keras dan xde bocor hehe..
eden cuba goyangkan tayar, rasanya dah jumpa punca..
bracket screw mono dah pecah.. yg kat "sampan" tu..
harap2 nti tukar settle laa problem..

randy, ko ada pegi tmpt bapak tak lastweek? DK den dah operate lum.. Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Mon Apr 11, 2011 2:17 pm

aku mlm td medang dgn bpk....
tp lupe plak nk nye...

lastweek aku blk kg la....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Fri Apr 15, 2011 9:39 am

td aku dah tgk pkembangan DN jimf....
smua dah siap tinggal pasang fairing je....huhuhu!
harap kuale ni turun la....


hmmm...td aku test belek2 unitrack ko...
dah tak main la jimf....tu yg time koner bebuai kot....
pendapat aku pn di sokong oleh bpk....

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Mon Apr 18, 2011 11:21 am

randygpz old sbk wrote:td aku dah tgk pkembangan DN jimf....
smua dah siap tinggal pasang fairing je....huhuhu!
harap kuale ni turun la....


hmmm...td aku test belek2 unitrack ko...
dah tak main la jimf....tu yg time koner bebuai kot....
pendapat aku pn di sokong oleh bpk....

DK aku dah kuar semlm...hati rasa tenang sikit laaa, cam kata bapak bila dah tukar barang..
especially timing chain dgn valve tu...
mono tu.. mm nk buat camne, dah smpi jangkahayat dia kot..
nk beli baru, mahal gilos..
kalu ada sahabat2 yg pandai beli kat e-bay leh kot tolong nengok2 kan..

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Wed May 18, 2011 9:15 am

prof...GPz500s NOS tu ape citor? huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by tabor_gpz on Thu Oct 11, 2012 7:59 am

alo alo testing testing....

last post may 18/2011 lamonye thread ni senyap...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by nan_gpz11 on Thu Oct 11, 2012 8:20 am

Salam..kasi on la sapa2 jentera nie...borak disini..hehe2. Very Happy

nan_gpz11
Admin


View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by MrProfessor on Thu Oct 11, 2012 9:29 am

Pemilik banyak yg upgrade,yg down grade pun ade satu... Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by faizul_11 on Thu Oct 11, 2012 9:35 am

ramai dah upgrade 1100.. tu yang sayang nak keluar.. bungkus plastik je kat rumah.. Shocked

500 pun dah ok.. yang penting motor boleh jalan on the road.. sekali sekala ikut ride.. tahun depan punya aktiviti rasmi nak ke Kuala Terengganu.. bukan endurance la. ride santai2.. tido 2-3 malam.. huhuhu...

_________________

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by tabor_gpz on Wed Nov 21, 2012 5:54 pm

mencari 1 pair disc brake depan gpz500s.. sape ade halo-halo laa...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by atan7800 on Thu Nov 22, 2012 6:40 am

ok, cantik gambar mto bro...

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Jebat on Mon Dec 09, 2013 1:41 pm

aduhhh... aku nak cari belly pan untuk gpz aku .. payah giler nk cari.... ade sesapa ada GPZ500 nk kasi sewa dia nye belly pan.. aku nak costum lahh...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by awestol on Mon Dec 09, 2013 2:21 pm

as-salam,
ambo pun dok cari jugak belly pan ni.....
Jebat boleh tinggalkan pesanan pada saya bila mula buat
bally pan costum?

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Jebat on Mon Dec 09, 2013 3:14 pm

hahah... ok gak tu.. nnt aku usah otai2 kat sini hik2

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Sponsored content Today at 6:56 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 7 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum