Kawasaki GPZ500

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by MrProfessor on Sun Feb 07, 2010 4:05 am

Denga la pesan abah hang tu .. jual 4 helmet .. ambik GPz 550KZ kaler putih kt mudah tu .. pastu satu helmet lg simpan le .. Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by chaos88 on Sun Feb 07, 2010 10:18 am

MrProfessor wrote:Denga la pesan abah hang tu .. jual 4 helmet .. ambik GPz 550KZ kaler putih kt mudah tu .. pastu satu helmet lg simpan le .. Very Happy

Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad

tidaaaakk~

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Mon Feb 08, 2010 5:34 am

warna putih yg mana prof...
ke yg hijau putih ni...
randy...ni bukan ke kawan ko kat banting tu? yg baru cat...
ngape nak jual ni?...adussss tak sempat nak nengok pun..
chaos... pelagos...kasi deal laaa..

http://www.mudah.my/Kawasaki-GPZ-500s-5166741.htm

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by chaos88 on Mon Feb 08, 2010 7:50 am

jimf wrote:warna putih yg mana prof...
ke yg hijau putih ni...
randy...ni bukan ke kawan ko kat banting tu? yg baru cat...
ngape nak jual ni?...adussss tak sempat nak nengok pun..
chaos... pelagos...kasi deal laaa..

http://www.mudah.my/Kawasaki-GPZ-500s-5166741.htm

lawooo seh~

dah2~

jgn racun2~

mimpi pon xmai lagi~ Embarassed tongue

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by faizul_11 on Mon Feb 08, 2010 1:24 pm

jimf wrote:warna putih yg mana prof...
ke yg hijau putih ni...
randy...ni bukan ke kawan ko kat banting tu? yg baru cat...
ngape nak jual ni?...adussss tak sempat nak nengok pun..
chaos... pelagos...kasi deal laaa..

http://www.mudah.my/Kawasaki-GPZ-500s-5166741.htm

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by shukri on Tue Feb 09, 2010 6:41 am

nie bkn adik wan bundle pnyer ker?

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by MrProfessor on Tue Feb 09, 2010 3:46 pm

jimf wrote:warna putih yg mana prof...
ke yg hijau putih ni...
randy...ni bukan ke kawan ko kat banting tu? yg baru cat...
ngape nak jual ni?...adussss tak sempat nak nengok pun..
chaos... pelagos...kasi deal laaa..

http://www.mudah.my/Kawasaki-GPZ-500s-5166741.htm
Lain .. bukan 500EX model tp 550Kz

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Wed Feb 10, 2010 5:15 am

haaa?? sapa punya 550kz tu prof? yg banting tu?... scratch

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Wed Feb 10, 2010 7:11 am

mcm mto aku la....huhuhu! kaler putih... Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Wed Feb 10, 2010 10:42 am

randygpz old sbk wrote:mcm mto aku la....huhuhu! kaler putih... Very Happy

hehe...ada gak geng moto ko akhir nya...
idak laa kesunyian sorang2 ...
randy...ado tak mbr nk tolak gpz550?...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by faizul_11 on Wed Feb 10, 2010 10:54 am

jimf wrote:
randygpz old sbk wrote:mcm mto aku la....huhuhu! kaler putih... Very Happy

hehe...ada gak geng moto ko akhir nya...
idak laa kesunyian sorang2 ...
randy...ado tak mbr nk tolak gpz550?...

ada kat bengkel pokok manggis. motor x idup. memang nak kena tolak kalau nak jalan. plet number NT. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Thu Feb 11, 2010 4:11 am

faizul_fzr wrote:
jimf wrote:
randygpz old sbk wrote:mcm mto aku la....huhuhu! kaler putih... Very Happy

hehe...ada gak geng moto ko akhir nya...
idak laa kesunyian sorang2 ...
randy...ado tak mbr nk tolak gpz550?...

ada kat bengkel pokok manggis. motor x idup. memang nak kena tolak kalau nak jalan. plet number NT. Very Happy Very Happy Very Happy


btol tu...tp kne tolak smpy ke lokasi nk gi la...
cth,klu nk gi kolumpo...dr banting la kne tolak sampy kolumpo....
sanggup ke yg nk menolak? huhuhu! Very Happy

hmmm....aku klu ade duit lebih tak pakai,mmg aku sambor XJ600s 94' kt mudah tu...$12k je...
klu tambah lagi $2k dpt sbijik lg stok spepat dr owner...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Thu Feb 11, 2010 5:08 am

faizul_fzr wrote:ada kat bengkel pokok manggis. motor x idup. memang nak kena tolak kalau nak jalan. plet number NT. Very Happy Very Happy Very Happy

hehe...hampeehhh... patut laa plet pun NT..."Nak Tolak".... Razz

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Thu Feb 11, 2010 5:09 am

randygpz old sbk wrote:hmmm....aku klu ade duit lebih tak pakai,mmg aku sambor XJ600s 94' kt mudah tu...$12k je...
klu tambah lagi $2k dpt sbijik lg stok spepat dr owner...huhuhu! Very Happy

angkat laaa randy...dah murah tu kira berbaloi....bulan depan "tolak" kat aku pulak ke kajang... Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Fri Feb 12, 2010 7:12 am

jimf wrote:
randygpz old sbk wrote:hmmm....aku klu ade duit lebih tak pakai,mmg aku sambor XJ600s 94' kt mudah tu...$12k je...
klu tambah lagi $2k dpt sbijik lg stok spepat dr owner...huhuhu! Very Happy

angkat laaa randy...dah murah tu kira berbaloi....bulan depan "tolak" kat aku pulak ke kajang... Very Happy


smlm xj6 tu dahnaik harga jd 19k...huhuhu!

aku rs dlm mudah ni byk broker la ats angin je...
bli murah dlm mudah,trus jual blk mahal! dlm mudah gak...huhuhu!
gambo pn tak tukar,tp nama owner dgn hp serta lokasi je beza...
korg perasan tak? huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by chaos88 on Fri Feb 12, 2010 2:50 pm

sambil2 kumpul duit,

terbeli helmet laen lagi~ Razz

huhu~

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Mon Mar 01, 2010 7:08 am

sapa mau...cantik ni...
murah sikit la dari welly hehehe..Very Happy

http://www.mudah.my/Kawasaki-GPZ-550-5408875.htm

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Thu Mar 11, 2010 7:07 am

salam...
nak share pengalaman/dugaan sikit.. Sempena persediaan ride hatyai, eden buat solo ride baru2 ni..(destinasi dirahsiakan atas sebab2 keselamatan hehehe). Masa perjalanan pergi, semuanya ok...dgn kelajuan malar 80mph, dpt laa gpz eden menapau kereta kancil (yg slow nk potong lori).. Smpi ke destinasi, merehatkan diri (pasal ride non-stop) dan bersedia utk pulang. Baru aje gerak dlm 5km semasa ambik selekoh eden terdengar bunyi geseran.. leper sekali lagi, sama jugak terdgr geseran. Namun lepas tu straight road tetiba bunyi lagi... alamak.. "ada yg tak kena ni" berdetik hati eden.. Bila eden turun dari moto, laaaa dah jadi pocket bike moto superkips eden.. mudguard dah cecah tayar. Check punya check, rupanya bracket chassis yg pegang mono dah patah, atau lebih tepat lagi terkopek. Nak citer lebih tak rheti, tp tengok laa gambo tu...



Nak pendikkan citer, selepas beberapa panggilan, menunggu dan melopong, akhirnya superkips eden dah termasuk dlm statistik moto yg naik lori. Tengah malam tu jugak hanto ke bengkel, namun dlm keadaan pomen yg berkain pelekat, maka kerja kimpalan terpaksa tangguh ke esok hari. Eden pun terpkasa la menagih mencari tempat berteduh utk bermalam...dgn jasa baik abg lori td, beliau bawa eden ke tempat penginapan menaiki GTR14 beliau....yeeeeee...GTR...meraso gak eden naik moto idaman ni walaupun jadi pillion ajo...

Esok hari, keja kimpalan pun bermula. Susah jugak nak buat sebab kena buka mono, double stand termasuk la swingarm. Selepas tahap menunggu naik ke level 7, akhirnya keja kimpalan pun selesai. Bahagian yg terkopek diketuk dan di kimpal lalu ditambah sekeping lagi besi diatas utk mengukuhkannya.. Lihat gambar kesudahannya. Selepas tu, eden pun meneruskan perjalanan pulang...mula2 slow, utk memastikan ia benar kukuh. Setelah 3/4 perjalanan, baru ada rasa konfiden dan alhamdulillah eden smpi dgn selamat. Kesimpulannya, insyallah ujian mental dan fizikal utk rider dan kuda tunggangan lulus agak cemerlang....kalu exclude yg patah tu laa... hehehe

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Thu Mar 11, 2010 8:03 am

huhuhu! hebat...GPz mmg hebat! huhuhu!

ujian getir dpt dtempuhi...pahit maung,sireh pinang,kapor gambir! hbs ku telan...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by shukri on Thu Mar 11, 2010 11:00 am

mmg pengalaman..hebat..hebat.. Twisted Evil

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Thu Mar 11, 2010 11:56 am

hehe...pengalaman laaa...
mmg dugaan...
hujung bulan cadang nak gi hatyai...nak ikut?

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Thu Mar 11, 2010 11:59 am

hatyai? tak blh la...
ujung bln ni umah aku kenduri,org tua aku nk gi umrah...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by chaos88 on Mon Mar 22, 2010 7:46 pm

huhu~

akhir nye bapa ku telah mbuat kepotosan mbeli ninja 250 baru~

huuu~xpe janji rock~ Razz helmet retro ade lagi~heheheheh

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Tue Mar 23, 2010 6:15 am

ninja 250 baru? hehhe...
kena join forum lain laaa tu jawabnya..
tapi sana byk otai ninja2...pehtu diaorg pun byk dpt sponsor kalu gi ride...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by chaos88 on Tue Mar 23, 2010 7:58 am

huuu~

xrock le~

nak join retro cc kecik plak~nnti abg slash tggl kn den plak nek gpz500 maroon tu~huhuhuh

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Sponsored content Today at 8:43 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum