Katana fairing complete set 2nd

View previous topic View next topic Go down

Katana fairing complete set 2nd

Post by hideyoshi on Sun Dec 19, 2010 6:20 pm

Assalammualaikum,kepada brader2 bole tlg sy dapatkan katana fairing complete set 2nd depan......dan juga rim belakang lebar 4.5" ke atas complete set dan rim belakang katana.... Cool

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by manpanjang on Tue Dec 21, 2010 3:28 am

katana model apa ? 250, 400 atau 750-1100 ? F model, savana atau jerung ?

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by hideyoshi on Tue Dec 21, 2010 4:02 pm

manpanjang wrote:katana model apa ? 250, 400 atau 750-1100 ? F model, savana atau jerung ?

Katana Jerung abg man,250 atau 750.....kalu kena modified sy bole gagah lagi....swingarm sy antar Eastern Bobber tolong custom utk masuk rim lebar...skg kena cr fairing plus rim...

abg man pasal piston tu, ada tak? Very Happy

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by manpanjang on Wed Dec 22, 2010 3:19 am

ada tu ada...250 pny fairing dpn boleh bkk..nak yg kanan boleh, yg kiri pun boleh...750 pny dtg skali...budget brapa ?

pasal piston oversize 1 tu suzuki model apa, lupalah...kalu boleh bg kan part no...huhuhuhu

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by manpanjang on Wed Dec 22, 2010 4:39 am

kat jepun ada satu mamat nak jual complete set dgn tangki dan windscreen, tapi tangki x de tutup, tutup ada ngan aku..hehehehe

rege brg je dah rm1,900. belum kira shipping smpi malaysia...huhuhuhu

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by hideyoshi on Wed Dec 22, 2010 5:51 pm

manpanjang wrote:ada tu ada...250 pny fairing dpn boleh bkk..nak yg kanan boleh, yg kiri pun boleh...750 pny dtg skali...budget brapa ?

pasal piston oversize 1 tu suzuki model apa, lupalah...kalu boleh bg kan part no...huhuhuhu

kiira boleh lah tu abg man,kira satu set lah...kalu 250 ngan 750 bape abg man?budegt sy tak tinggi utk fairing..kalu bole best price... Very Happy

piston tu utk gsx750 ex model 82"....abg man wiring ada tak utk model tu ngan suiz belah kiri dia skali...wiring saya reput...byk sgt kena potong...

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by hideyoshi on Wed Dec 22, 2010 5:53 pm

manpanjang wrote:kat jepun ada satu mamat nak jual complete set dgn tangki dan windscreen, tapi tangki x de tutup, tutup ada ngan aku..hehehehe

rege brg je dah rm1,900. belum kira shipping smpi malaysia...huhuhuhu
x termampu tu abg man...sbb shipping lagi n kena cukai rasanya.... Very Happy

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by manpanjang on Thu Dec 23, 2010 3:44 am

hideyoshi wrote:
manpanjang wrote:kat jepun ada satu mamat nak jual complete set dgn tangki dan windscreen, tapi tangki x de tutup, tutup ada ngan aku..hehehehe

rege brg je dah rm1,900. belum kira shipping smpi malaysia...huhuhuhu
x termampu tu abg man...sbb shipping lagi n kena cukai rasanya.... Very Happy

cukai x kena, dah tny org tgh yg buat bisness nie...

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by manpanjang on Thu Dec 23, 2010 3:45 am

hideyoshi wrote:
manpanjang wrote:ada tu ada...250 pny fairing dpn boleh bkk..nak yg kanan boleh, yg kiri pun boleh...750 pny dtg skali...budget brapa ?

pasal piston oversize 1 tu suzuki model apa, lupalah...kalu boleh bg kan part no...huhuhuhu

kiira boleh lah tu abg man,kira satu set lah...kalu 250 ngan 750 bape abg man?budegt sy tak tinggi utk fairing..kalu bole best price... Very Happy

piston tu utk gsx750 ex model 82"....abg man wiring ada tak utk model tu ngan suiz belah kiri dia skali...wiring saya reput...byk sgt kena potong...

budget brapa ? baru leh cari...

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by manpanjang on Thu Dec 23, 2010 8:30 am



Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by manpanjang on Thu Dec 23, 2010 8:35 am





ini macam kah...? wiring smpi cni rm250.00 left handle bar switch smpi cni dlm rm150.00...

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by hideyoshi on Thu Dec 23, 2010 6:21 pm

manpanjang wrote:



ini macam kah...? wiring smpi cni rm250.00 left handle bar switch smpi cni dlm rm150.00...

rasanya...wiring memang untuk gsx750 ex model n switch tu pun samakan...sebab switch tu kat button horn saya lebar bukan bulat...kalu oder biler leh sampai abg man?sbb nak budget skali ngan fairing...time kasih abg man kerna tlg carikan brg utk sy... Very Happy

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by hideyoshi on Thu Dec 23, 2010 6:23 pm

manpanjang wrote:
hideyoshi wrote:
manpanjang wrote:ada tu ada...250 pny fairing dpn boleh bkk..nak yg kanan boleh, yg kiri pun boleh...750 pny dtg skali...budget brapa ?

pasal piston oversize 1 tu suzuki model apa, lupalah...kalu boleh bg kan part no...huhuhuhu

kiira boleh lah tu abg man,kira satu set lah...kalu 250 ngan 750 bape abg man?budegt sy tak tinggi utk fairing..kalu bole best price... Very Happy

piston tu utk gsx750 ex model 82"....abg man wiring ada tak utk model tu ngan suiz belah kiri dia skali...wiring saya reput...byk sgt kena potong...

budget brapa ? baru leh cari...

budget kalu untuk fairing depan complete set ngan lampu dlm RM5rat bole ke abg man?

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by manpanjang on Fri Dec 24, 2010 4:03 am

[/quote]rasanya...wiring memang untuk gsx750 ex model n switch tu pun samakan...sebab switch tu kat button horn saya lebar bukan bulat...kalu oder biler leh sampai abg man?sbb nak budget skali ngan fairing...time kasih abg man kerna tlg carikan brg utk sy... Very Happy [/quote]

ok, saya bgtau..main ebay ada jugak risikonyer...kita kena byr dulu, baru diorg antar...kdg2 dah byr, diorg dah antar tp x smpi2...kalu leh dpt duit blk, x pe, kalu x dpt, kira hangus lah...
biasanyer dlm 2 minggu brg smpi, tu pun kalu x de apa2 masaalah...

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by manpanjang on Fri Dec 24, 2010 4:07 am

[/quote]budget kalu untuk fairing depan complete set ngan lampu dlm RM5rat bole ke abg man?[/quote]

fairing dpn complete ngan lampu x dpt bro rege tu...

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by hideyoshi on Fri Dec 24, 2010 4:52 pm

manpanjang wrote:
rasanya...wiring memang untuk gsx750 ex model n switch tu pun samakan...sebab switch tu kat button horn saya lebar bukan bulat...kalu oder biler leh sampai abg man?sbb nak budget skali ngan fairing...time kasih abg man kerna tlg carikan brg utk sy... Very Happy [/quote]

ok, saya bgtau..main ebay ada jugak risikonyer...kita kena byr dulu, baru diorg antar...kdg2 dah byr, diorg dah antar tp x smpi2...kalu leh dpt duit blk, x pe, kalu x dpt, kira hangus lah...
biasanyer dlm 2 minggu brg smpi, tu pun kalu x de apa2 masaalah...[/quote]

thanks abg man psl info...insya'allah sy preparekan duit wiring tu a.s.a.p sbb tukang wiring sy dok tanya bila nak buat....wiring ngan switch tu memang nak n budget utk brg2 tu ngam...

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by hideyoshi on Fri Dec 24, 2010 5:02 pm

manpanjang wrote:
budget kalu untuk fairing depan complete set ngan lampu dlm RM5rat bole ke abg man?[/quote]

fairing dpn complete ngan lampu x dpt bro rege tu...[/quote]

kalu set kiri kanan plust fairing braket....budget bwh 1k bole ke abg man..

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by manpanjang on Sat Dec 25, 2010 5:55 am

hideyoshi wrote:
manpanjang wrote:
budget kalu untuk fairing depan complete set ngan lampu dlm RM5rat bole ke abg man?

fairing dpn complete ngan lampu x dpt bro rege tu...[/quote]

kalu set kiri kanan plust fairing braket....budget bwh 1k bole ke abg man..[/quote]

ok, nnt saya carikan...set kiri kanan tu yg kat dpn bwh fairing lampu atau yg kat blkg tangki tu, kat peha ? cuba tgk gmbr avatar moto saya tu.

tp bracket lampu camne lak ? brg nie kena tgk kat jepun..kalu jadi beli, brg smpi 1 1/2 bln..sanggup tunggu ke ? cara bayaran, bayar separuh dr rege brg, brg smpi, bayar abis...kalu brg x smpi, rege separuh tu akan dipulangkan tp kena tolak rm2 (processing chgs, bkn saya pny, org yg uruskan pny)

kat ebay lak, handle kiri switch tu lagi 2 hari nak abis...wiring lagi 17 hari...yg kat ebay kena bayar abis, cam saya terangkan mula2...

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by hideyoshi on Sat Dec 25, 2010 1:20 pm

manpanjang wrote:
hideyoshi wrote:
manpanjang wrote:
budget kalu untuk fairing depan complete set ngan lampu dlm RM5rat bole ke abg man?

fairing dpn complete ngan lampu x dpt bro rege tu...

kalu set kiri kanan plust fairing braket....budget bwh 1k bole ke abg man..[/quote]

ok, nnt saya carikan...set kiri kanan tu yg kat dpn bwh fairing lampu atau yg kat blkg tangki tu, kat peha ? cuba tgk gmbr avatar moto saya tu.

tp bracket lampu camne lak ? brg nie kena tgk kat jepun..kalu jadi beli, brg smpi 1 1/2 bln..sanggup tunggu ke ? cara bayaran, bayar separuh dr rege brg, brg smpi, bayar abis...kalu brg x smpi, rege separuh tu akan dipulangkan tp kena tolak rm2 (processing chgs, bkn saya pny, org yg uruskan pny)

kat ebay lak, handle kiri switch tu lagi 2 hari nak abis...wiring lagi 17 hari...yg kat ebay kena bayar abis, cam saya terangkan mula2...[/quote]


set kiri kanan tu yg kat dpn bwh fairing lampu yang saya nak...

braket penting tu...sbb kalu nak modi kena ukur...kalu dapat skali ngan braket ok gak...

suiz n wiring tu sy dapat duit hjg bulan(saya byar habis)...sbb gaji bos tak bagi advance...yang wiring 17hari tu saya rasa dapat sbb lepas dari hujung bulan...suiz tu jer yang takut tak dapat...

anyway thanks abg man...insya'allah hjg bulan ne saya pass duit utk wiring...deposit untuk fairing nanti abg man total kan utk saya...brg fairing lambat sampai takpe...yg tolak prosessing charges kalu brg tak sampai ok...janji dapat refund kalu tak sampai...

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by manpanjang on Mon Dec 27, 2010 8:42 am






bro, adakah yg camnie ? dua2 brg tinggal 5 hari lagi..kena oder kat jepun, kalu jadi 1 1/2 bln smpi...

rege brg kalu x de org bid smpi sini x lebih rm700...mau kah ?

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by hideyoshi on Mon Dec 27, 2010 3:49 pm

manpanjang wrote:




bro, adakah yg camnie ? dua2 brg tinggal 5 hari lagi..kena oder kat jepun, kalu jadi 1 1/2 bln smpi...

rege brg kalu x de org bid smpi sini x lebih rm700...mau kah ?

braket lampu tu nak...tapi fairing kiri kanan kt braket lampu...

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by wakaka on Mon Feb 07, 2011 2:17 pm

affraid affraid affraid affraid

wakaka

Age : 32

View user profile

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by wakaka on Sun Jun 26, 2011 4:58 pm

hideyoshi wrote:
manpanjang wrote:




bro, adakah yg camnie ? dua2 brg tinggal 5 hari lagi..kena oder kat jepun, kalu jadi 1 1/2 bln smpi...

rege brg kalu x de org bid smpi sini x lebih rm700...mau kah ?

braket lampu tu nak...tapi fairing kiri kanan kt braket lampu...

ni pki oil cooler ape...enjin eden dah same dgn enjin ekau... Very Happy Very Happy

wakaka

Age : 32

View user profile

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by zulvoyager on Sat Jul 02, 2011 8:51 pm

bang man itu coverset kalau sesiapa boleh bagi pinjam ka sewa ka dua tiga hari boleh duplicate kat bengkel sampan fiber hehe....kurang sikit kos Very Happy gambar kat atas tu guna enjin gsxr rasenya.

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Katana fairing complete set 2nd

Post by Sponsored content Today at 11:50 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum