Kawasaki GPZ500

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Thu Aug 13, 2009 11:20 am

Salam pada semua..
tumpang tambah satu lagi model utk sama2 kongsi pengalaman..
Ni laa moto den..



Last edited by jimf on Tue Aug 25, 2009 10:13 am; edited 1 time in total

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Mia GPZ on Sat Aug 15, 2009 7:34 am

Wa....Cantik la motor angkel... Smile
Nak masuk gambo motor tapi dah kena blok. Sad
Moto teman dah bermacam macam bunyi da...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by faizul_11 on Sun Aug 16, 2009 4:54 am

Mia GPZ wrote:Wa....Cantik la motor angkel... Smile
Nak masuk gambo motor tapi dah kena blok. Sad
Moto teman dah bermacam macam bunyi da...

apa yang kena blok? tak pernah dalam forum ni, akaun kena blok.. Laughing Laughing

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Mia GPZ on Sun Aug 16, 2009 5:17 am

En Faizaul, teman punya opis kalau bab internet ni,ada blok la...Tak digalakkan melayan internet opis hour.He..he...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by faizul_11 on Sun Aug 16, 2009 9:37 am

Mia GPZ wrote:En Faizaul, teman punya opis kalau bab internet ni,ada blok la...Tak digalakkan melayan internet opis hour.He..he...

oooo. ok. kalau tak sempat, email je kat teman gambo tu. faizul_san287@yahoo.com
Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Mon Aug 17, 2009 5:24 am

alaaaa ngada laa cik Mia ni..mana ada cantik. biasa aje dark knight eden tu
mai sini uncle "enlarge" kan avatar tu hehehe

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by faizul_11 on Mon Aug 17, 2009 5:37 am

jimf wrote:alaaaa ngada laa cik Mia ni..mana ada cantik. biasa aje dark knight eden tu
mai sini uncle "enlarge" kan avatar tu hehehe


wah cun la motor ni. boleh ajak pegi kuala terengganu ni tahun depan. nampak masih mantap lagi.. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Mia GPZ on Wed Aug 19, 2009 2:46 pm

He..he...Tq la angkel JimF tolong layarkan motor teman ni. Secara zahirnya memang la nampak mantap tapi batinnya hanya poket yang tau Sad

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Thu Aug 20, 2009 2:05 am

Mia GPZ wrote:He..he...Tq la angkel JimF tolong layarkan motor teman ni. Secara zahirnya memang la nampak mantap tapi batinnya hanya poket yang tau Sad

Huhuhu! ape pn GPZ5s tetap mjd pujaan hati ku! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Mia GPZ on Thu Aug 20, 2009 11:30 am

randygpz old sbk wrote:
Mia GPZ wrote:He..he...Tq la angkel JimF tolong layarkan motor teman ni. Secara zahirnya memang la nampak mantap tapi batinnya hanya poket yang tau Sad

Huhuhu! ape pn GPZ5s tetap mjd pujaan hati ku! huhuhu! Very Happy

Hiash..Clutch dah berbunyi dan enjin dah macam muzik rock.Duit, duit dimana kau duit...He....he... Sad

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Thu Aug 20, 2009 3:37 pm

Mia GPZ wrote:
randygpz old sbk wrote:
Mia GPZ wrote:He..he...Tq la angkel JimF tolong layarkan motor teman ni. Secara zahirnya memang la nampak mantap tapi batinnya hanya poket yang tau Sad

Huhuhu! ape pn GPZ5s tetap mjd pujaan hati ku! huhuhu! Very Happy

Hiash..Clutch dah berbunyi dan enjin dah macam muzik rock.Duit, duit dimana kau duit...He....he... Sad

huhuhu! tu blum dgr bunyik mto aku lagi..mmg ngeri la klu tak biasa...huhuhu!

tp utk sedap kan hati sndri,anggap la itu adalah irama semula jadi dr sbuah objek tua brusia 27thn! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Fri Aug 21, 2009 7:49 am

randygpz old sbk wrote:huhuhu! tu blum dgr bunyik mto aku lagi..mmg ngeri la klu tak biasa...huhuhu!

tp utk sedap kan hati sndri,anggap la itu adalah irama semula jadi dr sbuah objek tua brusia 27thn! huhuhu! Very Happy

hehe...sama laa moto aku pun berirama jugak...tp layan aje la..
semlm ambik cuti...bosan punya psl. Bangun pagi terus start moto, layan ride... isi minyak penuh..
Masuk hway kul 9am terus melaka, kuar tangkak...henjut lagi terus Muar. Lepak rehat 5 minit..terus lagi smpi Batu Pahat.
Non-stop aku henjut terus Benut..lepak makan, perut lapo hehe. Terus lagi smpi Pontian...finally smpi Kukup..
Pusing2 kejap...henjut lik route sama smpi KL. Kat nilai ada accident. Perdana V6 berpusing langgar divider..
Smpi umah kul 6pm. Alhmadulillah moto ok. Semput sekali-sekala aje...kot tank aku koto, kena cuci tu...
Lat batu Pahat ada road blok...habis keruman polis tu tgk moto aku...hehe. Nmpk besau katanya mcm 1000cc...padahal 500cc je..



Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Fri Aug 21, 2009 8:04 am

jimf wrote:
randygpz old sbk wrote:huhuhu! tu blum dgr bunyik mto aku lagi..mmg ngeri la klu tak biasa...huhuhu!

tp utk sedap kan hati sndri,anggap la itu adalah irama semula jadi dr sbuah objek tua brusia 27thn! huhuhu! Very Happy

hehe...sama laa moto aku pun berirama jugak...tp layan aje la..
semlm ambik cuti...bosan punya psl. Bangun pagi terus start moto, layan ride... isi minyak penuh..
Masuk hway kul 9am terus melaka, kuar tangkak...henjut lagi terus Muar. Lepak rehat 5 minit..terus lagi smpi Batu Pahat.
Non-stop aku henjut terus Benut..lepak makan, perut lapo hehe. Terus lagi smpi Pontian...finally smpi Kukup..
Pusing2 kejap...henjut lik route sama smpi KL. Kat nilai ada accident. Perdana V6 berpusing langgar divider..
Smpi umah kul 6pm. Alhmadulillah moto ok. Semput sekali-sekala aje...kot tank aku koto, kena cuci tu...
Lat batu Pahat ada road blok...habis keruman polis tu tgk moto aku...hehe. Nmpk besau katanya mcm 1000cc...padahal 500cc je..

tahniah jimF...ko & GPz mmg hebat! huhuhu! hebat..hebat... Very Happy
tp nape la ko nk cuti tak bg th aku? Question
klu tak blh la aku tmn kn..kite 2bijik generasi GPZ membelah lebuh raye...memecah kesunyian ke selatan! huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Fri Aug 21, 2009 10:10 am

hehe...taknak ajak ko Randy..pasal ko lajuuuuuuu...
lagipun mmg xde plan...
Tggu laa.... nti aku nak ride gi Jerantut lak...smpi taman negara..
memecah kesunyian ke tgh belantara... kalu jadi aku buzz ko..

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Mia GPZ on Fri Aug 21, 2009 10:14 am

He..he..Gua respek la Bro JimF. Boleh layan sorang sorang pulok tu.Moto tip top tara hal. Ada betul tak...
Nanti kalu poket dah penuh cadang nak rawat enjin dan tukau kaler baju GPZ. Smile

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Fri Aug 21, 2009 11:16 am

mana ada tiptop bang Mia...semput aje semedang..
kalu masuk hway kompom semput..kena menten 70-80mph dia ok laa..
nak wat color scheme camne? eden pun kalu anak dpt duit raya byk leh minta sikit nak kasi wajah baru gpz uzur eden tu...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Mia GPZ on Fri Aug 21, 2009 2:32 pm

jimf wrote:mana ada tiptop bang Mia...semput aje semedang..
kalu masuk hway kompom semput..kena menten 70-80mph dia ok laa..
nak wat color scheme camne? eden pun kalu anak dpt duit raya byk leh minta sikit nak kasi wajah baru gpz uzur eden tu...

Cadang nak wat itam, tapi mem minat kaler ijau strike itam.Sama la ngan teman,kalau dapat lebih duit raya, nak wat enjin pas tu baru cat..He..he...angan bsao

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Sat Aug 22, 2009 6:00 am

jimf wrote:mana ada tiptop bang Mia...semput aje semedang..
kalu masuk hway kompom semput..kena menten 70-80mph dia ok laa..
nak wat color scheme camne? eden pun kalu anak dpt duit raya byk leh minta sikit nak kasi wajah baru gpz uzur eden tu...

aku la plak paling minat gpz5s ni kaler putih line merah! sit merah! huhuhu! mmg mari la jimf! Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Mon Aug 24, 2009 5:53 am

Randy...yg macam ni ke?
kalu leh buat sticker tu mmg cun...kalu idak kena spray laaa...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Mon Aug 24, 2009 8:47 am

jimf wrote:Randy...yg macam ni ke?
kalu leh buat sticker tu mmg cun...kalu idak kena spray laaa...


bkn kaler ni jimf..tp kaler putih mutiara,seat merah! yg ni kaler itam..huhuhu! Very Happy
tp klu kaler ni nk wat kat mto ko pn lawa..klu nk jimat kos,oder je stiker mcm tu...sbb mto pn dh itam..amcm? huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by jimf on Mon Aug 24, 2009 9:43 am

oooo...yg mcm ni kot hehee..
lawa gak...

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by faizul_11 on Mon Aug 24, 2009 10:02 am

lawa gak kaler putih strik merah. macam muto polis.. Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Mia GPZ on Mon Aug 24, 2009 12:57 pm

Bro JimF, Kaler putih ada mari la...Berapa ongkos ye kaler tu

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by zulvoyager on Mon Aug 24, 2009 7:58 pm

kalo tak berapa laju aku bole ikut nih ke belantara tu.......moto aku cc besar tapi lari macam moto kecik je hahaha.....

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by randygpz old sbk on Tue Aug 25, 2009 4:14 am

jimf wrote:oooo...yg mcm ni kot hehee..
lawa gak...


huh! klu la aku sde sbijik GPz5s ni..mmg aku wat kaler ni! huhuhu! lawa nye objek ni.... Very Happy Very Happy Very Happy

geng...ade lagi 1,kaler putih mcm ni gak...tp dia punye stiker je beza...huhuhu! tp tetap lawa la! Eeei...geRAM NYE aku!!! Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Kawasaki GPZ500

Post by Sponsored content Today at 1:29 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum