KAWASAKI GPZ900R

Page 3 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by randygpz old sbk on Mon Nov 23, 2009 7:19 am

ntah ape benda ntah yg nk d ejas kan? hanye dia dgn Tuhan je yg tahu...
yg nyata...pomen jahil,owner pn kurg ilmu...yg jd mangsa JANDa tu le..
kne lanyak ckup2...dh sakit mderita,nk brubat kne plak cabul dgn bomoh!
dh la jatuh dtimpa tngga...tngga plak d panjat org! berat tu geng...huhuhu!
aku klu dpt jumpa pomen mcm ni...mmg nk ucap kan tahniah! sbb bjaya dgn cmerlang mjahanam kan objek rare yg tak bsalah! huhuhu!

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by shukri on Mon Nov 23, 2009 7:32 am

pergh..pedih beb klu pomen tu dgr..hahaha..pdm muka dia!tk tau ckp jer la tk tau..nie buat2 tau lak! Evil or Very Mad yg madu amy tu pon satu..dh tau janda amy tu wt hal..refer la dgn amy nk wat kt maner ka..apa ka..ayo!

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by jimf on Tue Nov 24, 2009 12:26 pm

hehe...sedih dgr citer janda si amy tu..
apa2 pun eden nak buat advance boooking kalu2 si amy nak menjandakan moto dia skrg.... menusuk kalbu nengok ninja 9 tu ....

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by amy on Tue Nov 24, 2009 7:08 pm

hahah...ninja9 pon masuk bengkel la...sudah dkt 2 minggu..mau kasi dlm enjin semua baru..obehaul satu kali...bikin cat lagi..sbb skrang bz ckit..jd xpelah xdapat naik mto pon..huhu...

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by shukri on Wed Nov 25, 2009 4:40 am

amy wrote:hahah...ninja9 pon masuk bengkel la...sudah dkt 2 minggu..mau kasi dlm enjin semua baru..obehaul satu kali...bikin cat lagi..sbb skrang bz ckit..jd xpelah xdapat naik mto pon..huhu...

masyuk bro nie..br dpt komisen jual kapal ka?? Razz

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by zull on Wed Dec 09, 2009 7:16 pm

shuk gsx750e wrote:
amy wrote:hahah...ninja9 pon masuk bengkel la...sudah dkt 2 minggu..mau kasi dlm enjin semua baru..obehaul satu kali...bikin cat lagi..sbb skrang bz ckit..jd xpelah xdapat naik mto pon..huhu...

masyuk bro nie..br dpt komisen jual kapal ka?? Razz

kalau ade kapal nak pasang crane inform aku.. he he.

zull

Age : 34
Location : selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by jimf on Thu Dec 10, 2009 4:52 am

amy wrote:hahah...ninja9 pon masuk bengkel la...sudah dkt 2 minggu..mau kasi dlm enjin semua baru..obehaul satu kali...bikin cat lagi..sbb skrang bz ckit..jd xpelah xdapat naik mto pon..huhu...

nak buat valve clearance jugak ke?... Razz Razz Razz

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by randygpz old sbk on Thu Dec 10, 2009 8:24 am

jimf wrote:
amy wrote:hahah...ninja9 pon masuk bengkel la...sudah dkt 2 minggu..mau kasi dlm enjin semua baru..obehaul satu kali...bikin cat lagi..sbb skrang bz ckit..jd xpelah xdapat naik mto pon..huhu...

nak buat valve clearance jugak ke?... Razz Razz Razz


huhuhu! Ngeri aku dgr...geli ht pn ade Gpz wat melaras kelegaan injap!

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by zr11 on Fri May 21, 2010 5:22 pm

terjumpa gmbr2 lama masa pi program kat PD thn lps...kot2 oldsuperbike ni member2 sini tuan empunya...



Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by Nine_KT on Mon Jul 12, 2010 6:44 pm

Bole x brader2 yg berpengalaman dan owner2 Ninja 9 cerita sikit ape perbezaan model ni dari 1st production tahun 1984 sampai last production 2003..

Dari segi parts dia adakah still sama dari dulu atau tak boleh interchange antara tahun yg berbeza..

Dah try search dlm internet, still xdpt info yg meyakinkan..

Nine_KT

Age : 34

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by randygpz old sbk on Tue Jul 13, 2010 8:28 am

zr11 wrote:terjumpa gmbr2 lama masa pi program kat PD thn lps...kot2 oldsuperbike ni member2 sini tuan empunya...








huhuhu! smua gambo2 kat ats ni,owner nye adalah geng OLD SBK....
ade register dlm forum ni tp jarang online sbb byk urusan rahsia serta sulit yg sukar dfahami....huhuhu! Very Happy

bro blh beza kan antara even '09 dgn 10'....
cm thn ni wakil OLD SBK dpt piala la...bg ketagori lari >400m GSXR1100L & lari bganti2 250m RGV250N...
mto adalah dmiliki wan ono bundle & adik nye...


manakala mggu lps 10hb even d sek men tengku idris shah SMTIS kapar...bg mgumpol dana mbina Surau sek...
wakil OLD SBK mnurun kan plari vateran ketagori 250m dwakili X7 250 dgn vateran 125m dwakili GP125 torra...
mto juga dmiliki oleh 3 adik bradik,iaitu izan,ateh & apit...(mto projek restore adk bradik da...)huhuhu!
Alhmdlh...dua2 mbawa pulang piala serta wang tunai....huhuhu!

tahniah! tahniah! tahniah! huhuhu!

hmmm....sasaran OLD SBK utk even akn dtg adalah misi utk mbolot smua piala yg dpertandingkan bg smua ketagori...
huhuhu! besor cita2? tp ini perlu...tampa ape2 cita2 serta ape2 impian idup bagai tak bemakna la pn...huhuhu!
Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by randygpz old sbk on Tue Jul 13, 2010 8:42 am

hmm....yg aku tau ninjya9 ni 1st SBK dlm dunia yg 16injap 4 sbaris,sejukan cecair...serta adalah satu2 SBK yg tjual melebihi 70k unit dlm dunia yg ni...
tp tak tau klu ade yg d eksport scara haram ke bulan,marikh atau pn pluto adalah tak tmasuk dlm statistik ini! huhuhu! lawak je,,, Very Happy

hmm...beza yg ktara antara model dr A1 smpy A7 adalah mcm keler nye,rim,fork serta organ dalaman yg dpertingkat kan pretasi nye...
perubahan dwat utk memenuhi kehendak pasaran semasa...

maaf byk2 klu tsalah info,sila btol kan...
tp rs nye aku pnah citer pasal khebatan objek ni scara forum ni...tp lupa kat "umah" mane ntah? huhuhu!

dlm OLD SBK amy adalah antara pmilik btuah dgn jaya nye idup suka duka bsame ninjya9..
sbagai penghuni tetap "bilik" GPz900R dia pnye byk kisah...
aku ni patut lepak "bilik" GPz550,tp smua bisu je...huhuhu!
amy sila komen...huhuhu!

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by Nine_KT on Tue Jul 13, 2010 8:53 am

randygpz old sbk wrote:hmm....yg aku tau ninjya9 ni 1st SBK dlm dunia yg 16injap 4 sbaris,sejukan cecair...serta adalah satu2 SBK yg tjual melebihi 70k unit dlm dunia yg ni...
tp tak tau klu ade yg d eksport scara haram ke bulan,marikh atau pn pluto adalah tak tmasuk dlm statistik ini! huhuhu! lawak je,,, Very Happy

hmm...beza yg ktara antara model dr A1 smpy A7 adalah mcm keler nye,rim,fork serta organ dalaman yg dpertingkat kan pretasi nye...
perubahan dwat utk memenuhi kehendak pasaran semasa...

maaf byk2 klu tsalah info,sila btol kan...
tp rs nye aku pnah citer pasal khebatan objek ni scara forum ni...tp lupa kat "umah" mane ntah? huhuhu!

dlm OLD SBK amy adalah antara pmilik btuah dgn jaya nye idup suka duka bsame ninjya9..
sbagai penghuni tetap "bilik" GPz900R dia pnye byk kisah...
aku ni patut lepak "bilik" GPz550,tp smua bisu je...huhuhu!
amy sila komen...huhuhu!

info yg menarik, rupenye smpai 70K unit eh.. banyak tu..

tambahan satu lagi yg di tukar rsenya adelah dia pnye side mirror..

jadi organ dalaman setiap model ni ada perbezaan la ek? mencabr jugak kalo cmnih.. huhu..

Nine_KT

Age : 34

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by randygpz old sbk on Tue Jul 13, 2010 9:03 am

btol2...side miror nye kongsi dgn model2 kawa yg kuar pd ms tu...huhuhu!

mmg mcabar klu mgkaji,tp ht2 silap amal ilmu mgkaji blh jd giler! huhuhu!
org ckp la...
bg aku giler mto tu ade manfaat nye,dr giler benda2 yg haram dsisi Islam! huhuhu!

renung2kan & slamat bramal....huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by zr11 on Tue Jul 13, 2010 10:16 am

klau tanya saudara azizi mungkin dia byk idea gak utk restore ninja9...dia ada manual gpz900r nih...mekanik aku pun ada kabor kawasaki gpz900r,1000rx,zx10 ngan zzr11 c model byk antara sparepartnya bleh dikacuk...

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by amy on Thu Aug 19, 2010 3:59 pm

hehe.. ninjya9...ntah..model yg baru dia upgrade fork,saiz lebih besar, sportrim dah lain saiz..17depan 18 belakang. tp kalau tgk akunye lagi la lain.dah masuk gsxr.haha. tensioner pon dia dah upgrade ke yg lebih baik sbb slalu jadi masalah pada timing chain. carb,meter,radiator,mono,ejos handle,... tp enjin tetap sama.. tp usyar internet dia ckap model yg baru dan reduce dia punya power. ntahla. manual semua aku ada. dia punye topspeed ntahla. blom pernah pulas abis. xbrani. mto dah uzur. tp xada masalah kalau nk cecah 200km/h. spare part pon xada masalah. janji ada wang. hehe. stakat skarang pakai blom ada lagi yg major problem.

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by shukri on Fri Aug 20, 2010 3:50 am

amy wrote:hehe.. ninjya9...ntah..model yg baru dia upgrade fork,saiz lebih besar, sportrim dah lain saiz..17depan 18 belakang. tp kalau tgk akunye lagi la lain.dah masuk gsxr.haha. tensioner pon dia dah upgrade ke yg lebih baik sbb slalu jadi masalah pada timing chain. carb,meter,radiator,mono,ejos handle,... tp enjin tetap sama.. tp usyar internet dia ckap model yg baru dan reduce dia punya power. ntahla. manual semua aku ada. dia punye topspeed ntahla. blom pernah pulas abis. xbrani. mto dah uzur. tp xada masalah kalau nk cecah 200km/h. spare part pon xada masalah. janji ada wang. hehe. stakat skarang pakai blom ada lagi yg major problem.

eh..eh..amy la...rindu la..mana hang p??busy keja ka??

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by faizul_11 on Fri Aug 20, 2010 3:58 am

shuk cbx750p wrote:
amy wrote:hehe.. ninjya9...ntah..model yg baru dia upgrade fork,saiz lebih besar, sportrim dah lain saiz..17depan 18 belakang. tp kalau tgk akunye lagi la lain.dah masuk gsxr.haha. tensioner pon dia dah upgrade ke yg lebih baik sbb slalu jadi masalah pada timing chain. carb,meter,radiator,mono,ejos handle,... tp enjin tetap sama.. tp usyar internet dia ckap model yg baru dan reduce dia punya power. ntahla. manual semua aku ada. dia punye topspeed ntahla. blom pernah pulas abis. xbrani. mto dah uzur. tp xada masalah kalau nk cecah 200km/h. spare part pon xada masalah. janji ada wang. hehe. stakat skarang pakai blom ada lagi yg major problem.

eh..eh..amy la...rindu la..mana hang p??busy keja ka??

busy dgn awek dia. al maklum dah keje skg ni. time cuti, dgn awek je la. masa study dulu, byk la masa utk kwn2. normal la tu shuk.. mcm ko xde pengalaman. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by randygpz old sbk on Fri Aug 20, 2010 4:49 am

amy wrote:hehe.. ninjya9...ntah..model yg baru dia upgrade fork,saiz lebih besar, sportrim dah lain saiz..17depan 18 belakang. tp kalau tgk akunye lagi la lain.dah masuk gsxr.haha. tensioner pon dia dah upgrade ke yg lebih baik sbb slalu jadi masalah pada timing chain. carb,meter,radiator,mono,ejos handle,... tp enjin tetap sama.. tp usyar internet dia ckap model yg baru dan reduce dia punya power. ntahla. manual semua aku ada. dia punye topspeed ntahla. blom pernah pulas abis. xbrani. mto dah uzur. tp xada masalah kalau nk cecah 200km/h. spare part pon xada masalah. janji ada wang. hehe. stakat skarang pakai blom ada lagi yg major problem.



huhuhu! senang2 dpt 200kmh! mmg hebat ninjya9 ni....klu nk dbandingkan dgn BBR aku la...huhuhu!

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by amy on Fri Aug 20, 2010 9:22 am

hehe..bbr kalau kita kire nisbah cc dgn topspeed dah jauh lebih hebat..

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by Nine_KT on Sun Aug 22, 2010 6:23 am

Mmg hebat ninjya9 neh.. the 1st modern superbike mat salleh kate la.. hehe

Nine_KT

Age : 34

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by shukri on Mon Aug 23, 2010 5:52 am

faizul_fzr wrote:
shuk cbx750p wrote:
amy wrote:hehe.. ninjya9...ntah..model yg baru dia upgrade fork,saiz lebih besar, sportrim dah lain saiz..17depan 18 belakang. tp kalau tgk akunye lagi la lain.dah masuk gsxr.haha. tensioner pon dia dah upgrade ke yg lebih baik sbb slalu jadi masalah pada timing chain. carb,meter,radiator,mono,ejos handle,... tp enjin tetap sama.. tp usyar internet dia ckap model yg baru dan reduce dia punya power. ntahla. manual semua aku ada. dia punye topspeed ntahla. blom pernah pulas abis. xbrani. mto dah uzur. tp xada masalah kalau nk cecah 200km/h. spare part pon xada masalah. janji ada wang. hehe. stakat skarang pakai blom ada lagi yg major problem.

eh..eh..amy la...rindu la..mana hang p??busy keja ka??

busy dgn awek dia. al maklum dah keje skg ni. time cuti, dgn awek je la. masa study dulu, byk la masa utk kwn2. normal la tu shuk.. mcm ko xde pengalaman. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

sbaik pengalaman sy sblm join old sbk..klu tak..mau jd bahan....hahaha..!amy,ko jgn lupa buka kunci pada 29 tu nnti..klu tak....huhu

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by amy on Mon Aug 23, 2010 4:46 pm

kunci ape tu syuk???

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by shukri on Tue Aug 24, 2010 4:14 am

kunci rantai kaki la syg...haha cheers

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by amy on Tue Aug 24, 2010 4:27 am

aku slalu ok shuk...ko tu jer....heheh Twisted Evil

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: KAWASAKI GPZ900R

Post by Sponsored content Today at 12:38 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum