ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Page 3 of 20 Previous  1, 2, 3, 4 ... 11 ... 20  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Wed Nov 24, 2010 4:01 am

Nak kena test la jugak... takut tak boleh masuk...
agak2 berapa benda tu?

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Wed Nov 24, 2010 1:29 pm

Khai wrote:Nak kena test la jugak... takut tak boleh masuk...
agak2 berapa benda tu?

memurah je aku rasa tu
tak abis rm50 lah rasanya

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Wed Nov 24, 2010 1:58 pm

jagindas wrote:
Khai wrote:Nak kena test la jugak... takut tak boleh masuk...
agak2 berapa benda tu?

memurah je aku rasa tu
tak abis rm50 lah rasanya

Ye ke? Tapi kena bwak motor gak la kan....
Kdai biasa ada tak? Ke nak kena ke Sentul gak?
Kau tau kedai mana yg confirm ada ? Laughing

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Wed Nov 24, 2010 2:16 pm

banyak kedai kat sentul tu
ko try la NKS sama yulite

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Wed Nov 24, 2010 3:56 pm

Ok Bro....

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Sat Nov 27, 2010 12:02 pm

Jagindas... amacam tank??
dah pasang ke?

aku gi Sentul kat NKS, saje pegi sebab ada paku kat tayar.. so tampal la... mamat ni sudah racun suruh masuk K&N air filter pulak dah... hancus...... termakan racun.... tapi sedap...kekeke....

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Sat Nov 27, 2010 4:02 pm

ko pasang k&n yang drop in ke yang 4 biji single2 4 throttle tu?
berapa duit?


tank dah weld pakai solder
ok lah buat masa ni
tapi cina tu cakap maybe akan bocor lagi lepas ni
better weld api tapi kena basuh bersih2 pakai sabun tank tu dulu
aku kena Rm15 tadi weld tank

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Sat Nov 27, 2010 6:38 pm

Yg drop in, air filter aku pun dah tenat tapi kat ebay baru usd50 je, aku beli rm300 huhuhu....

Lg 1, aku ada tanya mamat kat ebay pasal disc brake. Kat sini mahal tapi aku saje2 tamya je.... Murah kat ebay

Bahaya gak tank ni ya, last oprion mcm kau cakaplah... Beli baru tapi harga x ingat....

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Sun Nov 28, 2010 8:01 am

tank aku masih bocor lagi
kat tempat weld tu
tapi bocor halus lah

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Sun Nov 28, 2010 8:07 am

Alamak....
Mcm mana tu, aku rasa memang beli baru adalah yg terbaik dsn x pening kepala.... Korban sikit la $.... Wink

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Sun Nov 28, 2010 8:09 am

Khai wrote:Yg drop in, air filter aku pun dah tenat tapi kat ebay baru usd50 je, aku beli rm300 huhuhu....

Lg 1, aku ada tanya mamat kat ebay pasal disc brake. Kat sini mahal tapi aku saje2 tamya je.... Murah kat ebay

Bahaya gak tank ni ya, last oprion mcm kau cakaplah... Beli baru tapi harga x ingat....

kira ok la rm300
kalau usd50 nak post ke sini lagi dah berapa dah
ko beli kat kedai yang mana satu?
NKS ke?
ko beli untuk memang model zephyr atau motor model lain?


tank ni aku try repair sampai ke titisan yang terakhir
kalau tak boleh gak kompol duit sampai rm2000
beli tank baru

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Sun Nov 28, 2010 4:39 pm

kalau kat ebay rasanya murah la sikit kot... tapi tak banyak kurang pun.
Memang utk Zephyr K&N tu... memang masuk cun2 je...

Tak pe Bro, aku rasa ok lagi tu... cuma belum jumpa ubat yg mujarap tu.. InshaAllah ok tu...

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Mon Nov 29, 2010 5:11 am

khai,
Kau beli k&n tu kat kedai yang mana kat sentul tu?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Mon Nov 29, 2010 9:36 am

oh ya.. llupa... kat NKS bro...
minta kurang sebab aku minta kurang, hampeh tak bagi... kau cakaplah ada member beli.. so bagilah kurang...

Ada lagi benda aku geram kat situ... handle bar... warna warni...kekekke....

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Mon Nov 29, 2010 11:23 am

aik.itu sudah sama dgn aku

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Mon Nov 29, 2010 11:40 am

apa yang sama Bro?
pakai handle matt black best tak? cat pun guna flat black... :-)

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Mon Nov 29, 2010 6:54 pm

handlebar la...
aku pakai zeta kaler merah sekarang ni
hehehe

handle kaler matt black pun ok
tapi geng geng pokok manggis suka pakai handle bar warna warni huhu

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by randygpz old sbk on Wed Dec 01, 2010 11:39 am

jagindas wrote:handlebar la...
aku pakai zeta kaler merah sekarang ni
hehehe

handle kaler matt black pun ok
tapi geng geng pokok manggis suka pakai handle bar warna warni huhu



huhuhu! warna warni la bez...

br la ceria idup ini...

tv klu itam putih pn boring je tgk....huhuhu!

lawak je... Very Happy

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Fri Dec 03, 2010 5:38 am

Nak tanyalah....
Zephyr ni memang kuat sangat ke bunyi timing chain tu...
risau pulak.. sampai boleh dengar la bila bawak motor tu...
nak kena adjust ke? tapi ada adjuster ke tahun 1992?

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by randygpz old sbk on Fri Dec 03, 2010 7:32 am

pasti ke itu bunyik timing chain? Rolling Eyes

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Fri Dec 03, 2010 10:16 am

rasanya la...
apa lagi kemungkinan dia Bro???

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Mon Dec 06, 2010 9:56 am

boleh adjust rasanya
kalau tak apa gunanya nut skru kat belakang block tu?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by zr750_aby on Tue Dec 07, 2010 4:31 am

salam semua,
moto sy dlm air filter box tu berminyak la dan berbau petrol. normal atau idak?

zr750_aby

Age : 36
Location : melaka

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Tue Dec 07, 2010 6:07 am

berminyak tu biasalah
tapi minyak pelincirlah bukan petrol
time parking motor ada tutup sparecork tak?

p/s: ZR750_Aby,awak ada no phone tak?,,..manalah tau kalau saya toron melaka ke leh contact2.

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Wed Dec 08, 2010 4:48 am

jagindas wrote:boleh adjust rasanya
kalau tak apa gunanya nut skru kat belakang block tu?

Sebelah mana nak tengok nut skru tu Boss?

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Sponsored content Today at 11:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 20 Previous  1, 2, 3, 4 ... 11 ... 20  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum