ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Page 18 of 20 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by patrickstar on Mon Apr 23, 2012 5:35 am

meme cantik la moto bro pas taruk lining.enjin berkilat,tabung baru,absober ohlins,nampak perbezaan ketara.cun Smile

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Mon Apr 23, 2012 5:39 am

hehehe...
jangan la puji lebih2...
malu i... huhu

tapi dalam hati masih terngiang2 concours GTR KZ1000
camner nih huhu..

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by patrickstar on Mon Apr 23, 2012 5:41 am

wahh..mau upgrade lg ke?ada modal, apa saja boleh dibeli.hehe
layan la dulu puas2 zr1100 tu.kasi ride ke perlis bulan 6 nnt Very Happy

patrickstar

Age : 34
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Mon Apr 23, 2012 5:52 am

mana ada mau upgrade...
downgrade adalah...
tapi kalau aku tak pakai zephyr
sapa lagi yang nak pakai motor tak laju ni?
hampir seantereo dunia kenal aku dengan zephyr
mana kan boleh aku bertukar ke motor lain
biarlah aku di dalam duniaku sendiri dengan zephyr ku
jangan tak tau
sampaikan ada orang nak jual zephyr pun masih mencari aku
samalah jugak dengan randy
bila sebut saja GPZ
orang akan terbayang akan nama randy
sebab tu GPZ or KZ boleh jatuh dari kayangan
setiap orang ada ikon nya tersendiri
bila sebut man panjang
orang akan terbayang katana
so
masing2 ada dunia masing2
biarlah orang nak kata apa pun
yang penting kita merasa puas
dan tak mengganggu orang lain
huhu... roy... roy...
sungguh mulia hati kau
selalu berkorban untuk orang lain herggghh...


apa la yang aku merepek ni
huhu....


bulan 6 nanti insyaallah aku gi perlis
kerja macam aku ni bukan senang nak plan kemana2
huhu...

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by MKI on Mon Apr 23, 2012 7:06 am

nasib baik bukan FB boleh main LIKE...LIKE...LIKE...
klo buat stripe hitam line halus kat GPX mcm dlm gambar sbnr wan tora boleh buatkan ker?
scheme asal ada.. kat moto sekarang xde..
msti cantik klo ditambahkan dan di adjustkan

MKI

Location : Kuala Lumpur/Bukit Beruntung

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by master_syariz on Fri Apr 27, 2012 3:18 pm

New update,
Zephyr hijau dah dapat peti suara baru.
http://youtu.be/Xo-mybNHbuE
http://youtu.be/Xo-mybNHbuE

master_syariz

Age : 38
Location : Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Fri Apr 27, 2012 4:49 pm

MKI wrote:nasib baik bukan FB boleh main LIKE...LIKE...LIKE...
klo buat stripe hitam line halus kat GPX mcm dlm gambar sbnr wan tora boleh buatkan ker?
scheme asal ada.. kat moto sekarang xde..
msti cantik klo ditambahkan dan di adjustkan

nak kena tanya tuan punya badanlah
tapi aku tgk dia buat line halus kat jipang tora
dengan kat charade detomaso dia
ok je

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Sat Apr 28, 2012 3:48 am

master_syariz wrote:New update,
Zephyr hijau dah dapat peti suara baru.
http://youtu.be/Xo-mybNHbuE
http://youtu.be/Xo-mybNHbuE


wah...
dah sarrung ekzos apa tu?
bikin kat mana?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by acoyfzr on Sat Apr 28, 2012 6:15 am

ble ader kelapangan bleh wat lining kat gs aku plak

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by zr11 on Sat Apr 28, 2012 7:14 am

jagindas wrote:
master_syariz wrote:New update,
Zephyr hijau dah dapat peti suara baru.
http://youtu.be/Xo-mybNHbuE
http://youtu.be/Xo-mybNHbuE


wah...
dah sarrung ekzos apa tu?
bikin kat mana?

ada hajat nak masuk tabung lain ka achoi???
juai kat aku 2brothers tu....hihi..aku nak boh kat gpz...

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Sun Apr 29, 2012 4:11 am

zr11 wrote:
jagindas wrote:
master_syariz wrote:New update,
Zephyr hijau dah dapat peti suara baru.
http://youtu.be/Xo-mybNHbuE
http://youtu.be/Xo-mybNHbuE


wah...
dah sarrung ekzos apa tu?
bikin kat mana?

ada hajat nak masuk tabung lain ka achoi???
juai kat aku 2brothers tu....hihi..aku nak boh kat gpz...

aku memang dah standby akra dah ni
tinggal nak bikin piping je
hang mau ka two brothers tu?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by zr11 on Sun Apr 29, 2012 6:36 am

mau la...bg aku..kira murah2 dah la... Very Happy
masuk kat gpz...lazat skit bunyik dia...

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Sun Apr 29, 2012 11:21 am

ok...
hang offer la kat aku best price

atau pun


hang cari 1 tempat bikin ekjos..
aku nak bikin piping dari 4-1 bawah oil filter tu
ke tabung mufler...
hang bayarkan upah sumer
two brothers jadi milik hang
ok?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by zr11 on Sun Apr 29, 2012 2:58 pm

klau nak bikin piping yg cun,leceh skit pasai kena tinggai moto kat situ....tmpt aku bikin ekzos tu dlu kat jln pasir puteh ipoh...hg cuba try kat man tech 25 cycle tu...

tp aku rasa hg punya piping tgh tu bleh pkai lg klau nak sambung dgn akra pun...jimat skit...

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by faizul_11 on Tue May 01, 2012 3:34 am

jagindas wrote:mana ada mau upgrade...
downgrade adalah...
tapi kalau aku tak pakai zephyr
sapa lagi yang nak pakai motor tak laju ni?
hampir seantereo dunia kenal aku dengan zephyr ----- 1
mana kan boleh aku bertukar ke motor lain
biarlah aku di dalam duniaku sendiri dengan zephyr ku
jangan tak tau
sampaikan ada orang nak jual zephyr pun masih mencari aku ------2
samalah jugak dengan randy
bila sebut saja GPZ
orang akan terbayang akan nama randy
-------3
sebab tu GPZ or KZ boleh jatuh dari kayangan
setiap orang ada ikon nya tersendiri
bila sebut man panjang
orang akan terbayang katana
so
masing2 ada dunia masing2
biarlah orang nak kata apa pun
yang penting kita merasa puas
dan tak mengganggu orang lain
huhu... roy... roy...
sungguh mulia hati kau
selalu berkorban untuk orang lain herggghh...


apa la yang aku merepek ni
huhu....
-------4


bulan 6 nanti insyaallah aku gi perlis
kerja macam aku ni bukan senang nak plan kemana2
huhu...

----- 1 memang hebat.. satu dunia kenal.. cuba type zephyr kat google.
------2 kata2 orang kaya ni.. sape2 nak jual zephyr, sila hubungi achoy. kat mana2 ceruk dunia
pun.. kos pengangkutan akan ditanggung..
-------3 eh eh... GPZ, buka nan_gpz ke yang otai?? siap boleh repair lagi.. obohol GPZ dah berbijik2..
-------4 aah.. memang ko merepek.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Tue May 01, 2012 6:24 am

hehehe

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by zr11 on Tue May 01, 2012 11:35 am

bak mai moto hg kat aku...aku bwk pi bikin ekzos tu...
klau xsmpt buat dlm sehari...hg ambik moto aku bwk blk dlu...
dah siap sok...kita pi change la kat mana2...ok???

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Tue May 01, 2012 3:25 pm

ok gak...
kat mana tu syah?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by zr11 on Tue May 01, 2012 5:08 pm

nnt aku kompem blk..klau kat hutan melintang bleh buat bending tu...senang skit...klau dak kena pi ipoh...leceh jugak tu...
klau hg rajin...hg mai kat tmpt aku ni hutan melintang...kita teruih pi kompem kat bengkel tu aja...rahim kata bengkel tu elok jugak bikin...

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Wed May 02, 2012 7:22 am

zr11 wrote:nnt aku kompem blk..klau kat hutan melintang bleh buat bending tu...senang skit...klau dak kena pi ipoh...leceh jugak tu...
klau hg rajin...hg mai kat tmpt aku ni hutan melintang...kita teruih pi kompem kat bengkel tu aja...rahim kata bengkel tu elok jugak bikin...

dia bikin pakai steel or AL pipe?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by zr11 on Wed May 02, 2012 7:53 am

steel ada..AL pipe pun ada...

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Wed May 02, 2012 9:01 am

aku minggu ni dgn minggu depan ada bz skit...
nanti aku roger

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Wed May 02, 2012 9:12 am




lining baru

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by zr11 on Wed May 02, 2012 2:29 pm

dah pi kompem td...steel xbleh bending...dia sambung saja...

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Mon Jun 11, 2012 11:38 am

xpelah syah
aku lum pasang lagi ekjos akra tu
nanti aku try pasang kat banting

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Sponsored content Today at 5:01 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 18 of 20 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum