ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Page 5 of 20 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Wed Dec 15, 2010 12:38 pm

kat labohan dagang/
kita jumpa kat pekan dengkil
aku bawak gi bengkel abg nan
kat labohan dagang

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Wed Dec 15, 2010 1:53 pm

alamak... ruginya, aku keje esok... tenghari tak sempat...

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Wed Dec 15, 2010 2:57 pm

aiseh...minggu ni je abg nan kerja pagi
kalau minggu depan boleh jumpa tapi malam lak
takut ko je tak bleh datang pasal rabun ayam

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Thu Dec 16, 2010 4:07 am

bukan rabun ayam da... rabun Zephyr...kekekke....
Kalau dah abg nan free masa tu, aku kena jugaklah usahakan.... aku kena ikut masa korang.... :-)

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by randygpz old sbk on Thu Dec 16, 2010 6:59 am

jd ke nk ke bengkel puaka pkok manggis hr ni? ujan ni....

klu jd sms aku ye...

aku pn nk ksane bwk GPz aku brubat skit...
bkn ape...untk tambah lg kuasa! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Thu Dec 16, 2010 8:02 am

tak tau lagi
tunggu keputusan en khaerozi hehe

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Thu Dec 16, 2010 10:56 am

jom... esok kul 10, nak jumpa mana?
pastu kita pi minum2 dulu... baru kita gi tempat Abg Nan...
Jagindas... hang la plan, hangkan power.... heheheee

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Thu Dec 16, 2010 11:24 am

khai
ko call la terus abg nan
ko terus deal je dengan dia
aku kredit abis ni

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by randygpz old sbk on Thu Dec 16, 2010 11:32 am

minum2 kt area umah bpk la...
ajak dia skali...
dlm pd minum2 tu,korg selit la citer borak2 pasal mto...
scara tak langsung,ilang dahaga,belai jiwa,dpt ilmu,dpt kkenalan & rapat silaturrahim...
pastu br la gi bengkel puaka...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Thu Dec 16, 2010 12:00 pm

betul tu Rolling Eyes

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Thu Dec 16, 2010 2:31 pm

so nak jumpa kat mana, jam berapa?
minta no Abg Nan bro...
aku tak berapa familiar dengan Dengkil...

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Thu Dec 16, 2010 2:33 pm

ko ada dapat tak businiss card aku antar?...
kalau takde pergi kat ruangan phone directory kat forum ni

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Thu Dec 16, 2010 2:39 pm

Untuk memudahkan kita berhubung sesama kita:-


1). Achoi a.k.a jagindas Zephyr 750 - 010-898 3470 (Dengkil,Jenderam Hilir,Putrajaya)
2). shuk cbx - 017-3823 669
3).Amy GPZ900 - 017-49 666 40 (shah alam seksyen 19,cyberjaya)
4).hafiz paijo ZR550 - 012-61 44 2 44 (Melaka)
5).Randy GPz550 - 016-390 4224 (wetlands,Dengkil,banting,klang)
6).Abg Nan GPZ1100 - 013-368 000 4 / 010 - 317 0025 (Labohan Dagang,banting)
7).khai Zephyr 750 - 016-33 89812 (KL)
7 +1). ronn gsxr 750M o12-6 5 8 54o3 (Shah Alam)
9). Shahrul gsxr 750wr - 019 334 3068 (banting)
10).faizul_fzr. 012 - 633 5350 (banting - shah alam)
11). shahxjs-019-240 4772 (dengkil)
12). KerahCokeng 019 - 263 8938 (Kota Damansara)
13). NineKT aka Naim 012=793 9292 (K. Terengganu)
14). Azizi GPZ1000RX - 013-3096503 (melaka)
15). khairi - 013 - 700 47 29 (Batu Pahat, Johor-BpMaLL)

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Fri Dec 17, 2010 9:20 am

akhirnya... dapat berjumpa dengan Jagindas aka achoi....
best2... dapat tengok kdai abg nan jugak.....

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Fri Dec 17, 2010 9:40 am

hehehe
sorilah aku tak dapat nak bawak motor tadi
kang terkantoi pulak
hehehe

bila nak antar motor khai?...
boleh aku datang menyibuk sekali
kali ni kalau tak ujan aku bawak motor
ko dengarlah bunyik kilang paku aku hehehe

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Fri Dec 17, 2010 6:45 pm

jagindas wrote:hehehe
sorilah aku tak dapat nak bawak motor tadi
kang terkantoi pulak
hehehe

bila nak antar motor khai?...
boleh aku datang menyibuk sekali
kali ni kalau tak ujan aku bawak motor
ko dengarlah bunyik kilang paku aku hehehe

Ribuan terima kasih kepd achoi n abg nan...
Aku jadi serba salah ni, nak buat tapi macam
Mana cara terbaik... Nak hantar dan ambik tu la, agak jauh bro... Bini aku pulak x reti jln ke situ. Nantilah aku pikir2kan...

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Sat Dec 18, 2010 2:29 am

hehehe
oh ye ke....
kalau ko nak mintak aku tolong antarkan sampai selayang pun tak jadi masalah... Very Happy

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Sat Dec 18, 2010 2:52 am

Ish... Jauh bro tapikan kalau ada bas kat situ ke KL pun ok kan. Mmm... Menarik... Nanti tgk bila kau free n aku pun free. Anyway, terima kasih byk2....

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by randygpz old sbk on Sat Dec 18, 2010 3:14 am

wah... hebat korg ni...

mcm ne pemeriksaan kesihatan zephyr ko khai?

apo yg wajid & perlu dwat bpk ckp smlm....huhuhu!
Very Happy

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Sat Dec 18, 2010 3:55 am

timing chain rasanya...
agak parah gak bunyinya

takpe khai
ko antar motor ke BPK
aku antar ko kat putrajaya
samaada nak naik bas ke bukit jalil
ataupun ERL ke KL sentral
takda hal punyo

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Sat Dec 18, 2010 4:00 am

semalam aku gadai rayban chromax aku
bell prostar punya pasai
tak bleh tahan aku tengok masa konvoi tu
even dong zephyr pun pakai bell star
ini maciam musti mau kena angkat satu
hehehe Very Happy

aku dapat helmet ni condition agak teruk gak
tapi bolehlah dari takde
kaler ori tapi ada calar balar seluruh badan
visor pun ori
tali dengan padding local

pastu sebelum tu aku ada nak deal dengan
bell star LTD kat klang
owner gila vespa
nak jjual RM1000 kat mudah
minat memang minat
tapi harga di luar kemampuan ku

sudahnya aku dapat pro star ni
dari geng2 pemilik RD kat seri petaling
jadiklah dari takde...
hehehe









Very Happy


http://www.mudah.my/Bell+star+ltd-7973441.htm

Price: RM 1 000

salam 1malaysia..
helmet bell star ltd nk letgo..
contidion tiptop lg..
kalau berminat hubungi ssya..

bell bukan arai vespa lambretta




jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Khai on Sat Dec 18, 2010 4:07 am

randygpz old sbk wrote:wah... hebat korg ni...

mcm ne pemeriksaan kesihatan zephyr ko khai?

apo yg wajid & perlu dwat bpk ckp smlm....huhuhu!
Very Happy

Bro.. yg aku tau motor korang semua laju2... huhuhu.... seram aku dengar cite korang semua....
Taiko Nan kata kalau nak tukar timing chain boleh.... dia boleh buat cuma tu la.. aku nak kena cari masa yg sesuai sebab nak kena minta tlg Abg Achoi pulak utk hantar ke mana2 stesen... kalau idak, tak balik aku...kekeke....
Tapi memang best gi kdai Abg Nan.... macam2 ada.....

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Sat Dec 18, 2010 4:11 am

ni antara koleksi helmet aku































Last edited by jagindas on Sat Dec 18, 2010 4:28 am; edited 1 time in total

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Sat Dec 18, 2010 4:13 am

Khai wrote:
randygpz old sbk wrote:wah... hebat korg ni...

mcm ne pemeriksaan kesihatan zephyr ko khai?

apo yg wajid & perlu dwat bpk ckp smlm....huhuhu!
Very Happy

Bro.. yg aku tau motor korang semua laju2... huhuhu.... seram aku dengar cite korang semua....
Taiko Nan kata kalau nak tukar timing chain boleh.... dia boleh buat cuma tu la.. aku nak kena cari masa yg sesuai sebab nak kena minta tlg Abg Achoi pulak utk hantar ke mana2 stesen... kalau idak, tak balik aku...kekeke....
Tapi memang best gi kdai Abg Nan.... macam2 ada.....


tak da hal la khai
ko nak aku antar ke mana?..
aku on aje..hehehe...
nak aku antar ke pejabat pos pun boleh...hehehe Razz

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by jagindas on Sat Dec 18, 2010 6:18 am

1991 ZR750-C1
1991 Kawasaki ZR750-C1



* 738 ml
* 4-stroke, 4-cylinder, DOHC, Air-cooled
* 5-speed, Return Shift
* Color : Candy Atlantic Blue, Candy Persimmon Red
* Beginning Engine No. : KZ750EE150001,
o (Japan)ZR750CE000001
* Beginning Frame No. : ZR750C-000001,
o (Canada)(US)JKAZRDC1()MA000001
* Parts Catalog No. : 99917-1448-01, (Canada)(US)99961-0324,
o (Japan)99911-119742, (Other)99917-1447-01
* Owner's Manual No. : 99922-1571-01, (Canada)(US)99920-1530-01,






1992 ZR750-C2
1992 Kawasaki ZR750-C2



* 738 ml
* 4-stroke, 4-cylinder, DOHC, Air-cooled
* 5-speed, Return Shift
* Color : Candy Atlantic Blue, Candy Persimmon Red, Luminous Vintage Red






1993 ZR750-C3
1993 Kawasaki ZR750-C3



* 4-stroke, 4-cylinder, DOHC, Air-cooled
* Color : Luminous Vlntage Red, Candy Atlantic Blue, Pearl Boulogne
* Beginning Engine No. : Same as ZR750-C2
* Beginning Frame No, : ZR750C-035001,
* (US)JKAZRDM1()PA035001

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: ZEPHYR ZONE 400/550/750/1100

Post by Sponsored content Today at 11:08 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 20 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum