GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

View previous topic View next topic Go down

GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by rahami on Tue Nov 09, 2010 5:18 am

salam pada abang semua.

saya di sini nak bertanyakan mengenai permasalahan jentera saya ni.

1-moto sy ni pakai oilcoolant,masalahnya sekarang ni owner lama dh cut sistem
oilcoolant ni.snang kata,moto saya dh xda oilcoolant.tapi sy maseh bawak gi ride
termasuklah lah balik JB-Kedah..ada tak pape effect kt enjin saya sekiranya sistem
oilcoolant ni dimatikan?

2-moto akan berasa sdikit gegar sekiranya dikelajuan 140km..ada org ckp nk kena
timbang rim smula,masukkan timah...benarkah?.atau ada benda lain yg?

3-bagaimana naktau yg empat-empat kaburator atau silinder berfungsi dengan baik?


terima kaseh Very Happy

rahami

Location : S.P-Lumut-G.gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by jagindas on Tue Nov 09, 2010 5:41 am

rahami wrote:salam pada abang semua.

saya di sini nak bertanyakan mengenai permasalahan jentera saya ni.

1-moto sy ni pakai oilcoolant,masalahnya sekarang ni owner lama dh cut sistem
oilcoolant ni.snang kata,moto saya dh xda oilcoolant.tapi sy maseh bawak gi ride
termasuklah lah balik JB-Kedah..ada tak pape effect kt enjin saya sekiranya sistem
oilcoolant ni dimatikan?

2-moto akan berasa sdikit gegar sekiranya dikelajuan 140km..ada org ckp nk kena
timbang rim smula,masukkan timah...benarkah?.atau ada benda lain yg?

3-bagaimana naktau yg empat-empat kaburator atau silinder berfungsi dengan baik?


terima kaseh Very Happy


1. minyak itam tak tahan lama,kalau biasa boleh pakai 4000km,maybe ko boleh pakai 2000km je
2. check dulu segala bushing,kalau ok maybe rim.
3. kalau silinder dia ada tools untuk check pressure keempat2 piston.kallau carb biasanya semputlah (sumbat)

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by rahami on Tue Nov 09, 2010 7:11 am

owhh...trima kaseh abg.

1-kalo yg minyak itam tu..rasanya mmg patut kot..
dah balik kedah pastu patah balik JB...dh lebeh kurang 1k lebeh KM dah.
ride pulak ke KL-JB..rasanye suma pon dh lebeh 2k KM dh kot..

thanz abg sbb bgtau info
Very Happy

rahami

Location : S.P-Lumut-G.gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by ijan.. on Tue Nov 09, 2010 8:19 am

ni kena rujuk geng2 samurai.... huhuhuhuhu..... Very Happy Very Happy Very Happy

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by jagindas on Tue Nov 09, 2010 10:18 am

tu lah sapal
aku ni tergolong geng ninja huhu

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by rahami on Tue Nov 09, 2010 11:29 am

hehe...manakah abg2 geng Samurai ni..hehe Razz

rahami

Location : S.P-Lumut-G.gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by randygpz old sbk on Tue Nov 09, 2010 11:55 am

3) nk tau ke4 carb dlm keadaan baik serta engin sihat,paling mudah tgk palam pencucuh nye...
klu bersih je...kering sihat la tu..
hmmm...klu basah kire dah stim la tu...huhuhu!

jgn marah kwn2 smua...

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by rahami on Wed Nov 10, 2010 3:18 am

panduan yg baik.

trima kaseh bro randy Laughing

rahami

Location : S.P-Lumut-G.gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by katanaf4775 on Wed May 04, 2011 6:42 pm

rahami wrote:salam pada abang semua.

saya di sini nak bertanyakan mengenai permasalahan jentera saya ni.

1-moto sy ni pakai oilcoolant,masalahnya sekarang ni owner lama dh cut sistem
oilcoolant ni.snang kata,moto saya dh xda oilcoolant.tapi sy maseh bawak gi ride
termasuklah lah balik JB-Kedah..ada tak pape effect kt enjin saya sekiranya sistem
oilcoolant ni dimatikan?

2-moto akan berasa sdikit gegar sekiranya dikelajuan 140km..ada org ckp nk kena
timbang rim smula,masukkan timah...benarkah?.atau ada benda lain yg?

3-bagaimana naktau yg empat-empat kaburator atau silinder berfungsi dengan baik?




1) ok ..paling baik on kan balik sistem oil cooler dia..dia punyer cooling point boleh cari kat kedai potong kerete dan dia punyer paip boleh buat balik kat kedai yg repair hos hydraulic..

2) gegar tu ada banyak sebab..mungkin rantai dah tak elok atau kering..dan kalau rim punya pasal kenalah buat balancing..caranya beli timah pemberat yg pakai pelekat kat kedai tayar kereta ,pastu tanggalkan tayar serta rim dari motor, letakkan tayar tu kat tempat supaya tayar tu boleh dipusingkan tanpa halangan (mcm org pasang jejari rim) , pastu pusingkan tayar tu sampai dia berhenti sendiri (test2 x) dan pastu kita tengoklah mana yg berat dan kita letakkan pemberat tu berlawanan arah lah ,letak sikit2 dulu pakai tape biasa pastu pusing balik , bila dah rasa puas hati barulah tampal betul2.

3) cara paling senang start enjin motor tu sekejap je dlm 20 saat lebih kurang pastu offkan enjin dan rasalah ekzos tu ...mana yg panas tu maksudnya oklah..kalau sejuk je maknanya kaburetor atau blok tu kureng berfungsi...


terima kaseh Very Happy

katanaf4775

Age : 43
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by rahami on Wed Jun 15, 2011 10:47 am

terbaik...

terima kaseh atas info yg diberikan. :-)

rahami

Location : S.P-Lumut-G.gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by amy on Fri Jun 24, 2011 11:46 am

rahami wrote:terbaik...

terima kaseh atas info yg diberikan. :-)


cara lain yg senang adalah jual mto tu dkt saya supaya bole dijadikan spare part Very Happy Very Happy

amy

Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by wakaka on Sat Jun 25, 2011 7:35 am

amy wrote:
rahami wrote:terbaik...

terima kaseh atas info yg diberikan. :-)


cara lain yg senang adalah jual mto tu dkt saya supaya bole dijadikan spare part Very Happy Very Happy


waaaa...ala untung... Shocked Shocked Shocked

wakaka

Age : 32

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by rahami on Mon Aug 15, 2011 12:43 pm

amy : buleh..xdak masalah..BCC tu tukaq boh nama aku..hehe

jom balik raya !

rahami

Location : S.P-Lumut-G.gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by zulvoyager on Thu Aug 18, 2011 3:21 am

amy mau bikin sparepat kat savana dia yang sadai bwh pokok manggis tu hehe... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by rahami on Tue Aug 23, 2011 5:01 am

heehe...

kt bawah pokok manggis tu xlama lagi siap la tu kot...

rahami

Location : S.P-Lumut-G.gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by Sathiya Selvam on Mon Oct 24, 2011 8:13 pm

Hello bro...setahu saya..oil cooler tidak diperlukan lagi...kerana teknologi minyak pelincir sekarang sudah maju jika dibandingkan dengan minyak di tahun 80an. Oil pump juga tak payah lah kerja keras untuk circulate minyak pelincir. Oil cooler hanya diperlukan jika bro menggunakan jentera air-cooled bro untuk berlumba..

Kalau nak tahu carbs berfungsi dgn baik gunakan carb sync meter dan check plug burning. Kalau nak tahu keadaan cylinder...gunakan compression tester. Kalau compression tak level untuk semua cylinder, mungkin Ada kebocoran valve..piston ring haus, cylinder wall atau piston haus atau gasket head bocor.

Kalau bro nak puas hati..Turun je head block Dan inspect ...buat top overhaul. Mesti best. Good luck bro!

Sathiya Selvam

Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by faizul_11 on Tue Oct 25, 2011 2:12 am

Sathiya Selvam wrote:Hello bro...setahu saya..oil cooler tidak diperlukan lagi...kerana teknologi minyak pelincir sekarang sudah maju jika dibandingkan dengan minyak di tahun 80an. Oil pump juga tak payah lah kerja keras untuk circulate minyak pelincir. Oil cooler hanya diperlukan jika bro menggunakan jentera air-cooled bro untuk berlumba..

Kalau nak tahu carbs berfungsi dgn baik gunakan carb sync meter dan check plug burning. Kalau nak tahu keadaan cylinder...gunakan compression tester. Kalau compression tak level untuk semua cylinder, mungkin Ada kebocoran valve..piston ring haus, cylinder wall atau piston haus atau gasket head bocor.

Kalau bro nak puas hati..Turun je head block Dan inspect ...buat top overhaul. Mesti best. Good luck bro!

huhh.. ni pomen je yang boleh buat.. bukan sembarangan orang boleh buat. silap2 haribulan, start motor, masuk gear, motor jalan ke belakang.. Shocked Shocked

_________________

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by Sathiya Selvam on Tue Oct 25, 2011 5:25 am

Boleh wheelie bro...lol

Sathiya Selvam

Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by rahami on Wed Nov 02, 2011 3:28 pm

yeszaa...terima kasih atas info yg diberikan..

:-)

rahami

Location : S.P-Lumut-G.gudang

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by akumatmoto on Thu Aug 23, 2012 10:42 am

rahimi,moto dah ok ke??

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by manpanjang on Thu Aug 23, 2012 4:33 pm

akumatmoto wrote:rahimi,moto dah ok ke??

moto dah bertukar tgn ler...

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by akumatmoto on Thu Sep 06, 2012 7:24 am

CHEKMATE!!

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: GSX 750S | harap abang2 boleh membantu :)

Post by Sponsored content Today at 11:50 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum