UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

View previous topic View next topic Go down

UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by faizul_11 on Sun Nov 07, 2010 12:31 pm

6/11 : KATEGORI BAWAH 135CC
13/11 : KATEGORI ATAS 500cc
20/11 : KATEGORI RETRO

sapa nak joint? boleh bagi nama dan detail motor kat forum ni. nanti aku foward kat pengajur program.

6/11 dah berlalu. pertandingan agak sengit.


satu2 nya wakil tunggal suzuki.


yang lain semua kapcai.. Very Happy Very Happy Very Happy

markah kreativiti jadi ukuran pemenang. 60% markah adalah dari kreativiti. aku tengok xde yg kreatif langsung. semua beli barang pasang siap je. ada duit lebih, pegi la kedai aksesori beli. ntah2, pomen kedai yang pasangkan.

kalau ikutkan, motor aku paling kreatif. ada tangki lagi. yang lain modified camne pun, masih nampak kapcai. tapi motor suzuki rg sport aku, full modified sampai ada tank.. huhuhu.. xpe la, at least dapat nombor 6 dari 16 penyertaan. lain kali, aku bawak FX125 lak. tahniah kepada penganjur..

Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by jagindas on Sun Nov 07, 2010 2:38 pm

aku mau masuk
hehehe'
kalau zephyr kategori apa?
kategori purba ke?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by faizul_11 on Sun Nov 07, 2010 3:12 pm

jagindas wrote:aku mau masuk
hehehe'
kalau zephyr kategori apa?
kategori purba ke?

zephyr boleh masuk kategori retro superbike la. lagi 2 mggu je.. mggu dpn jom meriahkan uptown banting.. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by jagindas on Sun Nov 07, 2010 3:45 pm

ok cantik
nak masuk kena bayar tol tak?

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by AtanFZi on Sun Nov 07, 2010 5:16 pm

aku rasa juri2 nye buta sejarah moto la zul.... Sleep

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by faizul_11 on Sun Nov 07, 2010 5:56 pm

jagindas wrote:ok cantik
nak masuk kena bayar tol tak?

kena bayar la bro. untuk kategori above 500cc mggu depan ni, kena RM60. huhuhu.. untuk kategori retro/old x tau lagi la. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by shahrul on Mon Nov 08, 2010 4:53 am

aku pon x caya samurai leh kecundang.. Mad lg x caya lc yg menang tu tambah footrest racing je..colour standard..mmg buta mata hati judge tu...huhuhu takpe nanti mlm kita bertapa lg bagi memantapkan ilmu samurai kita.. Laughing

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by randygpz old sbk on Mon Nov 08, 2010 9:52 am

tahniah kpd penganjur & wakil tunggal OLD SBK...

kreatif? mgkn para juri yg adil lg bijak sane tu brasal dr eropah atau jepun zul...
tu yg RGV ko tak jd juara...
sbb kat jepun atau eropah mmg byk RGV ni...jd tak rare...
ble dtg malaysia,juri tgk 135LC ni,dia rase aneh,pelik serta terkejut!
hebat mto kat malaysia! sbb mto ketagori moped,cc nye 135cc...
jd scara teori kasar ukum alam serta kiraan matematik tahap 1,RGV125 kurg 10cc dr 135LC! huhuhu! lawak je...jgn maraah smua...huhuhu!

hmmmm...cm aku tak bpe stuju la dkena kan yuran...
sbb ape d adakan mto show ni?
tuk tarik org ramai dtg ke uptown,scara tak langsung tarik pelanggan la...

jd ape salah nye pengurusan uptown bg free je pnyertaan,mgkn lebih ramai yg akn dtg...kwn2 yg jauh pn blh dtg memeriahkan...
slain tu blh mbantu pjaja dlm mempromosikan uptown banting...
ramai dtg,ramai la pelanggan...pjaja pn senyum je...huhuhu!

pasal adiah tu pn,bior la pengurusan uptown yg sponser skali...
barangan bikerz la...huhuhu! Very Happy

ni cadangan aku la....scara pribadi...huhuhu!

Very Happy

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by jagindas on Mon Nov 08, 2010 3:16 pm

uptown banting takkan tak untung kot?
kasi sponsor la penyertaan
yang masuk majoriti persendirian
bukan nya lee bikers ke...sunny cycle ke... MSC ke...NAZA ke..
hadiah tak bagi hamper(makanan burung) pun takpe
cukup la dgn sijil penyertaan ataupun plak(piala)

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by faizul_11 on Mon Nov 08, 2010 4:16 pm

randygpz old sbk wrote:tahniah kpd penganjur & wakil tunggal OLD SBK...

kreatif? mgkn para juri yg adil lg bijak sane tu brasal dr eropah atau jepun zul...
tu yg RGV ko tak jd juara...
sbb kat jepun atau eropah mmg byk RGV ni...jd tak rare...
ble dtg malaysia,juri tgk 135LC ni,dia rase aneh,pelik serta terkejut!
hebat mto kat malaysia! sbb mto ketagori moped,cc nye 135cc...
jd scara teori kasar ukum alam serta kiraan matematik tahap 1,RGV125 kurg 10cc dr 135LC! huhuhu! lawak je...jgn maraah smua...huhuhu!

Very Happy

kalau ikutkan kreatif, motor aku la yg paling kreatif buatannya. dari kapcai RGV120, aku modify sampai boleh letak tangki myk kat luar. 150% perubahan. yang lain tu, modify camne pun, tetap kategori kapcai jugak. huhuhu..

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by shahrul on Tue Nov 09, 2010 3:47 am

aku nengok uptown ni pon satu hal...ada ke wat cam2, utk promo bg le free dulu penyertaan tu...aku setuju dgn ko randy. baru le keluar objek2 pelik dari perut bumi menampakkan diri....klu berjaya benda ni leh wat annual event kat banting ni..tak le asyik glamer psl 'LADANG GADONG' je...dia x tau kot camne nak organize!!! DENGAN INI SECARA RASMINYA SIR RANDY DE PUNIET DILANTIK MENJADI PRESIDEN EVENT MANAGEMENT.. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by jagindas on Tue Nov 09, 2010 4:21 am

saya setuju!!..

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by ijan.. on Tue Nov 09, 2010 8:11 am

sir RANDY........ setuju..... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

ijan..

Location : Tanjung Malim - Bintulu

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by zulvoyager on Fri Nov 12, 2010 8:00 pm

rgt ja yg selalu kuar fzr mane simpan... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by akumatmoto on Sun Nov 14, 2010 8:17 am

faizul_fzr wrote:6/11 : KATEGORI BAWAH 135CC
13/11 : KATEGORI ATAS 500cc
20/11 : KATEGORI RETRO

sapa nak joint? boleh bagi nama dan detail motor kat forum ni. nanti aku foward kat pengajur program.

6/11 dah berlalu. pertandingan agak sengit.


satu2 nya wakil tunggal suzuki.


yang lain semua kapcai.. Very Happy Very Happy Very Happy

markah kreativiti jadi ukuran pemenang. 60% markah adalah dari kreativiti. aku tengok xde yg kreatif langsung. semua beli barang pasang siap je. ada duit lebih, pegi la kedai aksesori beli. ntah2, pomen kedai yang pasangkan.

kalau ikutkan, motor aku paling kreatif. ada tangki lagi. yang lain modified camne pun, masih nampak kapcai. tapi motor suzuki rg sport aku, full modified sampai ada tank.. huhuhu.. xpe la, at least dapat nombor 6 dari 16 penyertaan. lain kali, aku bawak FX125 lak. tahniah kepada penganjur..

Very Happy Very Happy Very Happy
yg penting ade wakil oldsbk.huhuhu...

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by akumatmoto on Sun Nov 14, 2010 8:21 am

randy: setuju..
shahrul: stuju sgt2..

akumatmoto

Location : klang-ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by faizul_11 on Sun Nov 14, 2010 5:14 pm

mggu depan, kategori retro lak. tapi macam promotiom lembap je. selembap badan pengurusan uptown banting. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by jagindas on Sun Nov 14, 2010 6:52 pm

biasalah musim ujan ni semua lembap

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by randygpz old sbk on Mon Nov 15, 2010 1:33 pm

faizul_fzr wrote:mggu depan, kategori retro lak. tapi macam promotiom lembap je. selembap badan pengurusan uptown banting. huhuhu..


tiap2 mggu nk wat acara mcm2,
klu aku sebagai pengunjung atau bakal pserta moto show ni la...
yg aku pkir....adalah:
#masuk dah la kne byr....kalah dah tentu,menang blom tau...
#tak kan tiap2 mlm mggu nk kne turun,klu tak masuk jd pserta skadar dtg memeriahkan...
#byk nk kne korban,mase...tenaga...$$$

jd cadangan aku supaya uptown wat event ni 1 hr dah ckup,tp mcm2 ketagori serentak la...
mgkn niat pengurusan uptown baik,supaya org akn dtg tiap2 mggu spanjang musim motoshow...
tp ade ke org yg sanggup wat mcm tu?
promosi pn tahap bdk tadika...kne mcm aku ni dah tak sekolah mmg tak tau citer la...
sape cikgu br? sape kne kurung dlm jamban? jd tak dpt info....
mmg btol promosi mmerlukan kos,tp klu tak de kos,tak de la promosi...
takat mulut ke mulut payah la...

hmmm...atanFZi info kat aku,mlm mggu sbijik SBK pn tak muncul shingga jam 9pm...ye ke? Surprised

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by jagindas on Mon Nov 15, 2010 1:38 pm

betul ke tak muncul?...
ni nak kena redah ni

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by AtanFZi on Mon Nov 15, 2010 4:08 pm

ye betol...so aku blk tgk bola EPL laaa...huhuhu2. Rolling Eyes

AtanFZi

Age : 36
Location : dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by randygpz old sbk on Mon Nov 15, 2010 5:13 pm

aku plak,lps dpt info ko trus terlelap...

mmg ingat nk gi tgk dgn sharul xjs...huhuu! Sleep

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by faizul_11 on Tue Nov 16, 2010 4:19 pm

aku lak, terus gi PICC cyber jaya tgk drag race. mmg happening la malam tu. race sampai subuh.

kategori VTEC dgn turbo. mengimbau kenangan trek Batu3 yang telah menjadi korban tangan2 yang rakus untuk penuhkan poket memasing tanpa mengambil kira hak asasi muda mudi. syabas diucapkan kpd penganjur.

kalaulah uptown ada program mcm tu, sure ramai org setiap hjg minggu. Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by jagindas on Wed Nov 17, 2010 2:56 pm

tapi hati2 lepak dengan geng2 kereta kat area putrajaya ni
ada kes pestol....
member aku selesai buat donut,bukak pintu kena acu pestol oleh seorang otai kat putrajaya...hati2 geng

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: UPTOWN BANTING MOTOR SHOW

Post by Sponsored content Today at 6:00 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum