YAMAHA FZR1000

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by manpanjang on Fri Feb 05, 2010 6:49 am

faizul_fzr wrote:harap2 cepat la boleh jalan. nak cepat, beli brg sendiri. pastu nan pasang. atau bayar deposit dulu. memang cepat la siap. kat bengkel tu, berlambak motor beratur untuk disiapkan. Very Happy Very Happy

yea ke mmg cpt siap ??? leh caya ke statement tu.... Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by faizul_11 on Fri Feb 05, 2010 10:28 am

manpanjang wrote:
faizul_fzr wrote:harap2 cepat la boleh jalan. nak cepat, beli brg sendiri. pastu nan pasang. atau bayar deposit dulu. memang cepat la siap. kat bengkel tu, berlambak motor beratur untuk disiapkan. Very Happy Very Happy

yea ke mmg cpt siap ??? leh caya ke statement tu.... Very Happy Very Happy

tak habis tulis. memang la cepat siap kalau barang ada. pastu delivery cepat dari ebay. huhuhu..

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by shukri on Fri Feb 05, 2010 10:31 am

saper tokey ebay??cepat2...order nk masuk nie...huhu

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by faizul_11 on Fri Feb 05, 2010 10:36 am

hippoeleben wrote:
Very Happy Very Happy ,teringat mmbr aku gi lepak sbm bawa victor walaupun mbr nie ada superbike kt rumah, ada kutu sudah sound......naper tk bawa motor besar.......nie tmpt superbike.............poyo punya group................. Crying or Very sad Crying or Very sad

uish.. sampai camtu sekali ke? mesti orang baru dalam sbm tu. orang lama ok je. tapi ramai yang dah low profile. kalau layan lap kat klawang atau naik awana, kapcai boleh tapau SBK. nak cakap apa? " naik sbk pun boleh kena tapau? baik beli C70 je bang. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil "

naik SBK ni, ikut kemampuan kita bawak motor. kalau hati basah cair, beli R1 2010 model tapi tak fully utilized power dia, still kena tapau dengan motor buruk gak.

contoh masa day ride ke Rantau Panjang hari tu. kawan tu baru pakai R1 08, tapi boleh je joint dengan kitorang. walaupun tertinggal kat belakang. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by faizul_11 on Fri Feb 05, 2010 10:37 am

shuk cbx750p wrote:saper tokey ebay??cepat2...order nk masuk nie...huhu

mau cari barang NX115 kat ebay ke? nanti malam aku buat muka surat baru untuk link ke ebay.. senang nak cari barang. hahaha.

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by shukri on Fri Feb 05, 2010 12:28 pm

apa nx pnyer barang pon mau cr kt ebay..itu sepang tarak ka??tp knp dlm geran sy tgk model dier TH110 hah bang??

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by zull on Sat Feb 06, 2010 10:04 am

faizul_fzr wrote:
hippoeleben wrote:
Very Happy Very Happy ,teringat mmbr aku gi lepak sbm bawa victor walaupun mbr nie ada superbike kt rumah, ada kutu sudah sound......naper tk bawa motor besar.......nie tmpt superbike.............poyo punya group................. Crying or Very sad Crying or Very sad

uish.. sampai camtu sekali ke? mesti orang baru dalam sbm tu. orang lama ok je. tapi ramai yang dah low profile. kalau layan lap kat klawang atau naik awana, kapcai boleh tapau SBK. nak cakap apa? " naik sbk pun boleh kena tapau? baik beli C70 je bang. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil "

naik SBK ni, ikut kemampuan kita bawak motor. kalau hati basah cair, beli R1 2010 model tapi tak fully utilized power dia, still kena tapau dengan motor buruk gak.

contoh masa day ride ke Rantau Panjang hari tu. kawan tu baru pakai R1 08, tapi boleh je joint dengan kitorang. walaupun tertinggal kat belakang. Very Happy Very Happy Very Happy

memang gilo brother2 oldsbk layan corner R108 pon cicir.. he he

zull

Age : 34
Location : selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by shukri on Tue Mar 16, 2010 11:16 am

faizul_fzr wrote:
zulfzr1000 wrote:bro jimf,
tu la, memang betoi kena pelan2, LHDN dah pau aku tahun ni/depan gara2 backdated tax Shocked, kalau tak mungkin dah siap repair fzr tu.

ok cantek.. kalau join dengan geng SBM sure tak tahan kena racun angkat motor baru. Very Happy Very Happy Very Happy . kitorang semua pencinta old skool bike. cheers

bang ijul..smlm sy jln pg usha kdi customer...pastu nmpk sbiji moto yg sam pic kt atas tu baik pnyer park..tayar kempis..carb dh cabut tapi diletakkanyer ats moto..plate WBM...tnyer customer itu moto sape pnyer..?dia jwb tu moto kwn pnyer sdh lama simpan cni..sy tnyer tk mau juai ka..?nnti dia tnyer kwn dia..sok dia bg jwpn..pic ader amik tp tk reti nk load la..sy ader anta kt bang randy..cuber tgk..

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by randygpz old sbk on Fri Mar 19, 2010 7:17 am

aku dah tunjuk kat izul...& aku pn dah lame tau lokasi objek tu...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by shukri on Fri Mar 19, 2010 10:40 am

cepat jer tau kan??hah kt maner?ckp2...klu btul sy turun barokah kiter ngeteh...

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by faizul_11 on Fri Apr 09, 2010 5:32 am



leleh tengok

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by jep on Sun May 09, 2010 12:54 pm

Salam Encik Faizul... Nice site, nice bike..

Pekaba?

Apa jadi forum lama kat forummotions?

jep

Location : PJ

View user profile

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by zagmariner on Sun May 09, 2010 5:11 pm

faizul_fzr wrote:

leleh tengok

aku ada motor OWO1 FZR750R tamiya punya model....sebijik rupa ini la...hensem lampu bulat dia...aku beli dgn VFR750R RC30 punya model...zaman race superbike dulu2 punya replica.......fabrizio pirovano....tapi rim dia aku dah kaler flourescent penang 'cinoni' style Very Happy berapa duit kalau ada ini motor sekenhen?

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by faizul_11 on Mon May 10, 2010 1:37 am

zagmariner wrote:
faizul_fzr wrote:

leleh tengok

aku ada motor OWO1 FZR750R tamiya punya model....sebijik rupa ini la...hensem lampu bulat dia...aku beli dgn VFR750R RC30 punya model...zaman race superbike dulu2 punya replica.......fabrizio pirovano....tapi rim dia aku dah kaler flourescent penang 'cinoni' style Very Happy berapa duit kalau ada ini motor sekenhen?

motor ni ada kat sini ke? x pernah nampak. OWO1 untuk race bike sahaja kalau x silap. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by faizul_11 on Mon May 10, 2010 1:38 am

jep wrote:Salam Encik Faizul... Nice site, nice bike..

Pekaba?

Apa jadi forum lama kat forummotions?

Salam. ini forum lama la ni. yang baru belum siap. x sempat buat. Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by zagmariner on Mon May 10, 2010 2:22 pm

faizul_fzr wrote:
zagmariner wrote:
faizul_fzr wrote:

leleh tengok

aku ada motor OWO1 FZR750R tamiya punya model....sebijik rupa ini la...hensem lampu bulat dia...aku beli dgn VFR750R RC30 punya model...zaman race superbike dulu2 punya replica.......fabrizio pirovano....tapi rim dia aku dah kaler flourescent penang 'cinoni' style Very Happy berapa duit kalau ada ini motor sekenhen?

motor ni ada kat sini ke? x pernah nampak. OWO1 untuk race bike sahaja kalau x silap. Very Happy Very Happy Very Happy

kalau FZR750R motor racing single seater, aku rasa FZR750 biasa pun ada....ntah la..berdasarkan sejarah kawasaki, depa keluarkan kedua2 model mcm ZX750J(paip vacuum kat atas) dgn K, cuma K single seater, carb lain, suspension lain...mcm jugak L(paip vacuum kot tepi) dgn M......
kalau yamaha tak tahulah pulak designation dia macam mana...rasa2 nya depa ni berlawan2 zaman tu...mcm VFR750 ada F(sports tourer), ada R model RC30(racer replica), ada jugak power cruiser magna 750....

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by faizul_11 on Sat Sep 03, 2011 2:07 am



kalau la ada motor ni terselit kat mana2 kedai potong keta, bagitau aku ye.. boleh la diusahakan duit 5 guni untuk meminang. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by zulvoyager on Sat Sep 03, 2011 3:25 pm

kedai potong dgr2 area jenjarum ada satu kedai kat sana boleh oder moto yg di hajati tapi kena byr cash dulu ader satu buyer tu beli yp250 ka 350 bling2 6k jer

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by faizul_11 on Sat Sep 03, 2011 5:32 pm

itu macam ka? ini sudah bagus. kena menabung dari sekarang. esok beli buntil kat kedai. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by jagindas on Sat Sep 03, 2011 5:47 pm

kat kedai ah tong rasanya tu ada juai motor hafkkat
bolehla start menabung dari sekarang


jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by Ninja1988 on Sat Sep 03, 2011 6:49 pm

Beli kat kedai potong biasanya tak ada geran. Cuma boleh pecut kat kampong je la nampaknya!!

Ninja1988

Location : Telok P. Garang

View user profile

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by randygpz old sbk on Mon Sep 05, 2011 8:47 am

zulvoyager wrote:kedai potong dgr2 area jenjarum ada satu kedai kat sana boleh oder moto yg di hajati tapi kena byr cash dulu ader satu buyer tu beli yp250 ka 350 bling2 6k jer


tu dgr2 je....

kdg2 motes je...org tambah kari kasi sedap citer....

spanjang pengetahuan aku la....
kdi tu blom penah bwk yg msuk yg bling2...
smua stok reban je....

tp cm 2 mggu sblm rye tu...
mmg ade sbijik yg bling2....
tp bkn yp250/350....
ia nye sbuah VT250F 84' yg br jln 4000km shj..........

jd kwn2 bayangkan la mto yg br jln 4k km,mcm ne rupe nye?
tidak behujan,tak bpanaz,tak bsalji atau tak bmusim bunga....
bayangkan........... huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by faizul_11 on Mon Sep 05, 2011 10:04 am

Ninja1988 wrote:Beli kat kedai potong biasanya tak ada geran. Cuma boleh pecut kat kampong je la nampaknya!!

ada jugak orang yang beli motor ada geran semua, tapi pakai ronda2 kampung je. ada gak yg beli ratus2 ribu, tapi x nak register. motor wat display kat rumah je. huhuhu..

_________________

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by randygpz old sbk on Tue Sep 06, 2011 3:43 am

faizul_fzr wrote:
Ninja1988 wrote:Beli kat kedai potong biasanya tak ada geran. Cuma boleh pecut kat kampong je la nampaknya!!

ada jugak orang yang beli motor ada geran semua, tapi pakai ronda2 kampung je. ada gak yg beli ratus2 ribu, tapi x nak register. motor wat display kat rumah je. huhuhu..



btol tu zul....

bli ratus2 ribu tp simpan kat ruang tamu je....
hari2 tgk mto,bkn tgk tv....huhuhu! Very Happy

skng yg byk bermaharajalela kt jln mau pn hiway ni pn kbanyakan nye "pendatang asing"....
tp pkai surat branak atau no palsu@tembak...
bli SBK murah2 je,tak kira la bli dr halfcut ke halal ke haram ke....
yg penting bg golongan tu..
"aku pn ade sbk @ mto besor"....
"diorg tu b*d%#! bli SBK mahal2...aku bli mto murah2 je...jd lanyak la ckop2"....

golongan ni yg mencemar & mrosak imej rider SBK malaysia yg sejati...
mwujudkan pandangan negatif dr pihak bkuasa serta penguna jln raye yg lain....
kite sbagai pcinta motosikal pn tpalit dgn tohmahan negatiF! fuhhh..... Rolling Eyes

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by shukri on Tue Sep 06, 2011 4:08 am

randygpz old sbk wrote:
faizul_fzr wrote:
Ninja1988 wrote:Beli kat kedai potong biasanya tak ada geran. Cuma boleh pecut kat kampong je la nampaknya!!

ada jugak orang yang beli motor ada geran semua, tapi pakai ronda2 kampung je. ada gak yg beli ratus2 ribu, tapi x nak register. motor wat display kat rumah je. huhuhu..



btol tu zul....

bli ratus2 ribu tp simpan kat ruang tamu je....
hari2 tgk mto,bkn tgk tv....huhuhu! Very Happy

skng yg byk bermaharajalela kt jln mau pn hiway ni pn kbanyakan nye "pendatang asing"....
tp pkai surat branak atau no palsu@tembak...
bli SBK murah2 je,tak kira la bli dr halfcut ke halal ke haram ke....
yg penting bg golongan tu..
"aku pn ade sbk @ mto besor"....
"diorg tu b*d%#! bli SBK mahal2...aku bli mto murah2 je...jd lanyak la ckop2"....

golongan ni yg mencemar & mrosak imej rider SBK malaysia yg sejati...
mwujudkan pandangan negatif dr pihak bkuasa serta penguna jln raye yg lain....
kite sbagai pcinta motosikal pn tpalit dgn tohmahan negatiF! fuhhh..... Rolling Eyes

pergh..btul pnyer marah abg sorang nie...utk golongan yg mcm tu..tgu jer la pihak kastam...hehe

shukri

Location : subang

View user profile

Back to top Go down

Re: YAMAHA FZR1000

Post by Sponsored content Today at 11:49 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum