Salam perkenalan....

View previous topic View next topic Go down

Salam perkenalan....

Post by madct on Wed Aug 18, 2010 10:10 am

Salam semua otai2 Old Superbike Owner.....
Mula2 rasa malu nak jadi ahli forum, pasal takde old superbike....
Jadi ahli pasal nak ilmu2 otai2 yg dah lama guna motor....

Nama sebenar : Ahmadol
Umur : Genap 46 bila malaysia sambut merdeka...
Alamat : Batu Pahat, Johor..... ramai old superbikers kat sini....
Motor : Kawasaki Er6 dan Nouvo 125.... wlwpun baru.... lama2 nanti akan jadi lama jugak...

Harap dapat di terima jadi ahli.... ilmu orang lama ni berharga....
Lagi lama engine motor lagi banyak pengalaman tuan punya nya..... Wink

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan....

Post by jimtarmos on Wed Aug 18, 2010 5:20 pm

madct wrote:Salam semua otai2 Old Superbike Owner.....
Mula2 rasa malu nak jadi ahli forum, pasal takde old superbike....
Jadi ahli pasal nak ilmu2 otai2 yg dah lama guna motor....

Nama sebenar : Ahmadol
Umur : Genap 46 bila malaysia sambut merdeka...
Alamat : Batu Pahat, Johor..... ramai old superbikers kat sini....
Motor : Kawasaki Er6 dan Nouvo 125.... wlwpun baru.... lama2 nanti akan jadi lama jugak...

Harap dapat di terima jadi ahli.... ilmu orang lama ni berharga....
Lagi lama engine motor lagi banyak pengalaman tuan punya nya..... Wink

selamat datang ke dunia baru abg mat....ehhh silap..Dr.MAt......
wakil METALBUTT ke ni??? Question

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan....

Post by jimtarmos on Wed Aug 18, 2010 5:24 pm

alaaaaaa......aku pon sama gak lom kenalkan diri.......

JIM LUQMAN HAKEM....
PENYELARAS MALAYSIA MARSHALL COMMUNITY
MOTOR DAH LAMA XPIRED....
UMOR : 29 TAK CUKUP MALAYSIA MERDEKA.....
ASAL MUAR SKRG KAR CYBERJAYA....

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan....

Post by faizul_11 on Fri Aug 20, 2010 3:41 am

Salam perkenalan dari Old Superbike Owners..

Kami guna motor2 buruk je. kalau jalan 24 jam, rasa berkecai enjin motor. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan....

Post by madct on Fri Aug 20, 2010 7:04 am

faizul_fzr wrote:Salam perkenalan dari Old Superbike Owners..

Kami guna motor2 buruk je. kalau jalan 24 jam, rasa berkecai enjin motor. Very Happy Very Happy Very Happy

Orang ada motor lama ni , lebih arif tentang enjin dan tahu macamana nak maintain enjin.... tu yang nak blajar ni......
Orang pakai motor baru dan baru pakai motor , main hentam aje.... bila dah rosak..... terduduk harga nak repair..... hehehe..

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan....

Post by randygpz old sbk on Fri Aug 20, 2010 7:30 am

madct wrote:
faizul_fzr wrote:Salam perkenalan dari Old Superbike Owners..

Kami guna motor2 buruk je. kalau jalan 24 jam, rasa berkecai enjin motor. Very Happy Very Happy Very Happy

Orang ada motor lama ni , lebih arif tentang enjin dan tahu macamana nak maintain enjin.... tu yang nak blajar ni......
Orang pakai motor baru dan baru pakai motor , main hentam aje.... bila dah rosak..... terduduk harga nak repair..... hehehe..


huhuhu! kebanyakan kwn2 dlm OLD SBK ni mto je tua2 blaka...
tp owner nye ramai yg muda remaja...huhuhu!
jiwa muda pakai lanyak jugak doc...huhuhu!

tp sebab minat yg mendalam & cintakan OLD SBK,jd tak kisah ape org nk ckp...
yg mgutuk atau hina OLD SBK ni mmg ramai la...dah jd pkara biasa...
lagi2 ble dah tjebak lepak dgn geng mto melenium...
dgelar mto arang batu la...besi buruk la...tu mmg dah biasa kitorg dgr...

tp mcm aku sendiri pn dah tak kisah la...alah bisa tegal biasa...huhuhu!

kdg2 yg byk bunyik tu mto je melenium...tp surat branak pn tak de...huhuhu!
maklum la dcolek dr pulau sentosa(temasik) atau siam...
tp tak smua la dcolek...ade ramai biker yg amk scara halal....aku raspek la...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan....

Post by jimtarmos on Fri Aug 20, 2010 9:11 am

kekekeke.....
tapi sy yakin....OSBK leh ride 24 hours....

BUKTIKAN.....kalo perkara2 yg penting perlu diservis ....contoh tayar...cable plug....ehh mcm mekanik lah.......doc...aku motor pon tak de...kekkekeke Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan....

Post by madct on Fri Aug 20, 2010 10:42 am

jimtarmos wrote:kekekeke.....
tapi sy yakin....OSBK leh ride 24 hours....

BUKTIKAN.....kalo perkara2 yg penting perlu diservis ....contoh tayar...cable plug....ehh mcm mekanik lah.......doc...aku motor pon tak de...kekkekeke Very Happy

Betul tu bro..... kita ride tak lah laju,,.... ikut scooter sym 200.... highway paling laju 120 - 130 km/j..... jalan biasa antara 100-110 km/j...... dan scooter boleh habiskan 24 jam....

Bro OSBK pun boleh buat....... enjin memang boleh tahan sebab kita tak lenjan...... cuma badan kurang rehat........ kerap berhenti tapi tak lama........ average berhenti setiap dua jam utk isi minyak dan rehat......
24 jam ni, bukan menguji enjin motor...... tapi menguji ketahanan fizikal dan mental rider...........
Dalam Iron Butt USA...... tidak ada langsung menggariskan motor apa atau berapa cc atau berapa laju kita ride.......... ia lebih kepada rider...... ketahanan rider......

Bro2 OSBK dah buktikan dulu semasa ride Endurance Ride 48 hrs - 1587 km........ tahniah.... dan boleh buat lagi........

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan....

Post by faizul_11 on Fri Aug 20, 2010 12:31 pm

madct wrote:
jimtarmos wrote:kekekeke.....
tapi sy yakin....OSBK leh ride 24 hours....

BUKTIKAN.....kalo perkara2 yg penting perlu diservis ....contoh tayar...cable plug....ehh mcm mekanik lah.......doc...aku motor pon tak de...kekkekeke Very Happy

Betul tu bro..... kita ride tak lah laju,,.... ikut scooter sym 200.... highway paling laju 120 - 130 km/j..... jalan biasa antara 100-110 km/j...... dan scooter boleh habiskan 24 jam....

Bro OSBK pun boleh buat....... enjin memang boleh tahan sebab kita tak lenjan...... cuma badan kurang rehat........ kerap berhenti tapi tak lama........ average berhenti setiap dua jam utk isi minyak dan rehat......
24 jam ni, bukan menguji enjin motor...... tapi menguji ketahanan fizikal dan mental rider...........
Dalam Iron Butt USA...... tidak ada langsung menggariskan motor apa atau berapa cc atau berapa laju kita ride.......... ia lebih kepada rider...... ketahanan rider......

Bro2 OSBK dah buktikan dulu semasa ride Endurance Ride 48 hrs - 1587 km........ tahniah.... dan boleh buat lagi........

24 jam? boleh je. tapi x gunakan jentera Old SBK. kami guna kategori 150cc-200cc. rata2 pemilik Old SBK ada banyak ketegori motosikal. sekurang-kurangnya 3 bijik. ada yang sampai 12 bijik. kategori moped, 150, sbk. So, kami bercampur dgn semua golongan. tak seperti kebanyakan bikers yg hanya tertumpu kpd 1 golongan sahaja.

Jentera Old SBK hanya digunakan untuk program rasmi diRaja sahaja atau pameran kerana nilainya yang begitu berharga. Rare specis mmg kena simpan. kalau selalu keluar, dah tak rare bunyinya. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan....

Post by jimtarmos on Fri Aug 20, 2010 12:36 pm

METAL BUTT ENDURANCE SOUTH EAST ASIA
bro..CLICK kat atas tu.....
full coverage.....
Kita sama saja...de segelintir saja macam bo ckap tu....InsyaAllah kita satukan demi keselamatan jalanraya...Amin

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan....

Post by madct on Fri Aug 20, 2010 3:16 pm

faizul_fzr wrote:
madct wrote:
jimtarmos wrote:kekekeke.....
tapi sy yakin....OSBK leh ride 24 hours....

BUKTIKAN.....kalo perkara2 yg penting perlu diservis ....contoh tayar...cable plug....ehh mcm mekanik lah.......doc...aku motor pon tak de...kekkekeke Very Happy

Betul tu bro..... kita ride tak lah laju,,.... ikut scooter sym 200.... highway paling laju 120 - 130 km/j..... jalan biasa antara 100-110 km/j...... dan scooter boleh habiskan 24 jam....

Bro OSBK pun boleh buat....... enjin memang boleh tahan sebab kita tak lenjan...... cuma badan kurang rehat........ kerap berhenti tapi tak lama........ average berhenti setiap dua jam utk isi minyak dan rehat......
24 jam ni, bukan menguji enjin motor...... tapi menguji ketahanan fizikal dan mental rider...........
Dalam Iron Butt USA...... tidak ada langsung menggariskan motor apa atau berapa cc atau berapa laju kita ride.......... ia lebih kepada rider...... ketahanan rider......

Bro2 OSBK dah buktikan dulu semasa ride Endurance Ride 48 hrs - 1587 km........ tahniah.... dan boleh buat lagi........

24 jam? boleh je. tapi x gunakan jentera Old SBK. kami guna kategori 150cc-200cc. rata2 pemilik Old SBK ada banyak ketegori motosikal. sekurang-kurangnya 3 bijik. ada yang sampai 12 bijik. kategori moped, 150, sbk. So, kami bercampur dgn semua golongan. tak seperti kebanyakan bikers yg hanya tertumpu kpd 1 golongan sahaja.

Jentera Old SBK hanya digunakan untuk program rasmi diRaja sahaja atau pameran kerana nilainya yang begitu berharga. Rare specis mmg kena simpan. kalau selalu keluar, dah tak rare bunyinya. Very Happy Very Happy Very Happy

Sekurang2 nye 3 bijik ke bro...... alamak ... kena pi cari lagi ni..... kena pi tgk bahagian motor2 yg nak di jual ni..... hehehe... Wink Wink Wink

Back to top Go down

Re: Salam perkenalan....

Post by Sponsored content Today at 1:24 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum