GPZ1000RX

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

GPZ1000RX

Post by zr11 on Wed Jun 16, 2010 8:23 am

brapa bijik lg moto nih yg idup on da road dlm m'sia nih???aritu yg tau pun cikgu man punya dah juai kat geng kedah....nak tanya pendapat member&otai kat sini...

moto nih klau juai rm20k bleh laku ka???

berbaloi ka klau aku juai???

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by azizi on Wed Jun 16, 2010 12:06 pm

akum selamat berkenalan,
moto ni tak banyak di malaysia, saya masih pakai satu ,baru habis restore dengan rim zzr1100 depan belakang siap dengan fork dan triple tree zzr1100 lagi, part tak ada problem belambak di ebay dan harga murah lagi di US, tapi post mahal sikit,

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by zulvoyager on Wed Jun 16, 2010 7:04 pm

jangan jual bro sayang tu pakai aje la Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by zr11 on Wed Jun 16, 2010 7:25 pm

ha tu dia jumpa dah sorg pkai...salam perkenalan... Very Happy bercadang gak nak bikin mcm azizi..pkai rim zzr...tgk dlm internet cun..bikin single ekzos...half fairing...pergh...tayar pun senang skit nak cari...
sayang gak skrang ni nak juai...pasai condition mmg mantap...baru ni ride dr tlk intan ke perlis...mmg best...maintain 160-200...highway mmg lauk gpz nih la...pasai dia berat...stabil...
upload la gmbr moto tuan azizi tu...bleh sahabat2 tumpang cuci mata... Very Happy

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by azizi on Thu Jun 17, 2010 6:03 am

gambar posing belum ambil lagi, gambar tak clear ada le

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by hippoeleben on Thu Jun 17, 2010 11:11 am

zr11 wrote:brapa bijik lg moto nih yg idup on da road dlm m'sia nih???aritu yg tau pun cikgu man punya dah juai kat geng kedah....nak tanya pendapat member&otai kat sini...

moto nih klau juai rm20k bleh laku ka???

berbaloi ka klau aku juai???

motor mmg cantik,super...........jgn jual

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by randygpz old sbk on Thu Jun 17, 2010 11:49 am

hebat....hebat...huhuhu!

kembor tak seiras dgn zg1000...byk part organ2 yg blh dkongsi bsama! huhuhu! Very Happy

salam pknalan...bro azizi duk mane? mcm pnah kenal je la...

dlu pnh pakai VFR merah ye? mtk maaf byk2 klu tsalah org...huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by azizi on Thu Jun 17, 2010 12:15 pm

akum, randy, salah orang kut,
saya duduk di melaka, hobby repair dan pakai motor lama sebab beli murah (nak beli baru tak mampu), dah pakai banyak motor sejak dari bujang lagi kebanyakan motor oldschool seperti rz250rr,gpz550, laverda 668,rgv250J ,concours1000 dan last sekali ni tengah pakai gpz1000rx tahun 86, masa beli second onwner lagi tu, geran warna biru, repair tak banyak la tapi ambil masa lama dan barang barang banyak order dari US (second hand) sebab buat sendiri maklum le kerja makan gaji balik kerja dah lewat petang,anyhow selamat berkenalan untuk semua.

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by randygpz old sbk on Fri Jun 18, 2010 10:41 am

huhuhu ye la salah org da.... Laughing

tp tak pe asal kan dpt tambah kwn...huhuhu!

ms pakai GPz550 tu model ape? mcm sy pnye ke? huhuuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by azizi on Fri Jun 18, 2010 11:28 am

saya rasa u punya baru lagi, saya punya dulu gpz550H2 model 82, good bike saya pernah tour satu malaysia tanpa any break down kalau tak silap tahun 1995

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by zr11 on Fri Jun 18, 2010 4:46 pm

zg1000 tu kawasaki concour1000 kan???sama ka enjin dgn zx10 model thn 89??klau sama menarik la...byk sparepart...bleh pkai itu plak pasni...best skit bwk bini ride...

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by azizi on Mon Jun 21, 2010 6:22 am

concours 1000 dengan zx10 tak sama block dan head, tapi dengan gpz1000rx dan ninja 900 sama, cuma zg1000 head saja yang outlet dia kecil dan juga berbeza final drive dan carburetor, yang lain lain interchangable, senang nak dapat sparepart.

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by zr11 on Mon Jun 21, 2010 8:00 am

azizi wrote:concours 1000 dengan zx10 tak sama block dan head, tapi dengan gpz1000rx dan ninja 900 sama, cuma zg1000 head saja yang outlet dia kecil dan juga berbeza final drive dan carburetor, yang lain lain interchangable, senang nak dapat sparepart.
oo gitu...aku ingat sama ngan zx10...bleh kacuk barang c model...tp concours1000 ni ada keluaran smpi thn 2006 kan...enjin dia masih sama ngan RX dan ninja9 ka???

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by azizi on Tue Jun 22, 2010 7:14 am

Semua concours (1996 ~ 2006) dengan zx900 ninja dan gpz1000rx sama dia punya engine mounting dan juga mounting kat head, tapi engine zx10 dan seterusnya zz11 tak ada mounting kat head (sebab tu tak boleh masuk chasis concours) , engine bahagian bawah sama luarannya iaitu zg1000,zl1000, zz11,zx10,gpz1000 gpz9, cuma zz11 d model sahaja final shaft terkeluar panjang susah nak kawan dengan yang lain. (ini pendapat saya aje la, berdasarkan information dari internet dan baca buku kalau tak betul jangan salahkan saya, masih belajar lagi tentang ilmu motor)

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by zr11 on Tue Jun 22, 2010 7:31 am

good information... Very Happy

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by randygpz old sbk on Wed Jun 23, 2010 7:52 am

azizi wrote:Semua concours (1996 ~ 2006) dengan zx900 ninja dan gpz1000rx sama dia punya engine mounting dan juga mounting kat head, tapi engine zx10 dan seterusnya zz11 tak ada mounting kat head (sebab tu tak boleh masuk chasis concours) , engine bahagian bawah sama luarannya iaitu zg1000,zl1000, zz11,zx10,gpz1000 gpz9, cuma zz11 d model sahaja final shaft terkeluar panjang susah nak kawan dengan yang lain. (ini pendapat saya aje la, berdasarkan information dari internet dan baca buku kalau tak betul jangan salahkan saya, masih belajar lagi tentang ilmu motor)


huhuhu! hebat...

piston GPz1100 pn same size dgn ninja9...

patut la ninja9 power! huhuhu!



hmmm...sy pnye model GPz550kz H2 la kot...thn 82' huhuhu!
tp ade yg ckp objek yg sy tunggang tu model H1...ntah la...huhuhu!

sbb sepengetahuan yg sy tau la...
model 81' pakai absober 2 btg (Z550GP)
model 82' pakai uni-track (GPz550 H1/H2) 1st kawasaki pakai uni-track...
model 84' pakai arm aloy (GPz550 A1)
GT model pakai driv sap la...

tp kbanyakan kwn2 yg pakai GPz550 dlm OLD SBK ni model thn 84' (jerung) GPz550A1,
cm sy dgn ijan katana je yg pakai "bewere 750" & "middleweight giant-killer" gelaran yg dberi dlm test ride majalah2 omputih pd thn 82 & 83'...time zaman dia la...huhuhu!

tp tu sekadar gelaran la...metos atau reality sy tak tau la...huhuhu!
cm pengalaman sy spanjang pakai objek ni mmg hapy je...menakjubkan serta tak penah mghampakan...
lanyak je ckup2! tp dia tetap setia mgikut arahan...
shingga tahap mngorbankan organ dalaman nye!
sampy bkecai piston,valve & pikap poin/palser smua jahanam...huhuhu! kejam...

klu ade org tnye
"sbb awk suke GPz awk?"
"sbb GPz sy bez..." huhuhu!
mcm iklan petronas plak! "sbb ape awk suke umah awk?"

huhuhu! wat lawak je....huhuhu! Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by zr11 on Wed Jun 23, 2010 11:59 am

ya tu la pasainya...aku nak juai rx ni pun takut2..kot2 termenyesal...haha..dlu aku dah termenyesal juai zephyr1100 aku...takut berulang kembali...bangsa kawasaki ni mmg best...kiranya xmalu la aku ride rx ni saing ngan hayabusa aritu...dia xbleh titik aku pun... Laughing

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by azizi on Fri Jun 25, 2010 7:33 am

jangan jual, kawasaki senang jaga part banyak, saya punya gpz550 H2 pun dah lanyak jalan satu malaysia, engine tahan cuma tak laju sangat la max 180km/j,gpz1000rx pun ok cuma berat aje engine power ok, semua service manual gpz550 sampai H2 , gpz1000rx , concours 1000, gpz900r saya ada simpan lagi, kalau nak bukak Engine tak ada manual masalah besar sebab timing set up berbeza kat cam antara satu model ke model yang lain walau pun engine luaran nampak sama.

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by zulvoyager on Sat Jun 26, 2010 5:30 am

bro yang tersadai ade ke ternampak kat mane2 selain kat bengkel pohon manggis.... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by jagindas on Sat Nov 20, 2010 1:59 am

bro azizi
kasi le phone no
manalah tau kalau saya balik melaka nanti
bolehlah belek2 motor bro azizi
saya memang minat kawasaki big bikes

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by randygpz old sbk on Mon Nov 22, 2010 2:28 pm

bro azizi ni lame la tak jeguk kite kat forum...

ape la kabo nye ye?

harap smoga bahgia & sihat wal'afiat slalu.... amin... Very Happy

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by jagindas on Mon Nov 22, 2010 3:12 pm

baru semalam aku toron melaka,dapat jumpa hafizpaijo je
kalau dapat jumpa bro azizi ni lagi bertambah meriah hafizpaijo kat melaka nanti.. Smile

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by randygpz old sbk on Mon Nov 22, 2010 3:45 pm

mtk la tlg hafizpaijo jejaki bro azizi tu...huhuhu! Very Happy

tak dpt cara kasar...guna cr haluss....

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by jagindas on Mon Nov 22, 2010 3:46 pm

pergh...
nak kena pakai geluk jampi ni nak cari bro azizi huhu Razz

jagindas

Age : 17
Location : Dengkil

View user profile

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by azizi on Thu Nov 25, 2010 6:27 am

sorry le lama tak reply, tuntutan kerja, saya berada di tambak paya melaka, still pakai motor gpz1000rx nak upload tak pandai la, my email aziziismail@gmail.com, kalau ada yang boleh tolong?

Back to top Go down

Re: GPZ1000RX

Post by Sponsored content Today at 11:52 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum