OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by manpanjang on Thu May 13, 2010 4:47 am

Tuan2 semo...saya copy paste dari rumah sebelah...

"Mengenai MotorSHOW RETRO, beberapa ketegori telah diadakan:-
1. Retro bike/old school bike 70's ~90's above 400cc
Maka pihak RMR bebesar hati menjemput rakan2 dari geng Oldschool superbikes
spt, Bro Man panjang Katana, Katana father dan rakan2 serta semua pemilik superbike lama untuk sama2 hadir pada KARNIVAL kali ini macam tahun lepas.

Sekali lagi diingatkan kepada semua yang hadir nanti supaya berpakaian era 80'an dan berpakaian mcm filem "AZURA" kerana kemungkinan besar anda akan terpilih untuk ketegori tersebut. PENGADIL/JURI akan memerhati menilai kelibat kelibat gaya AZURA dan dressing 80an secara senyap."

Sapa2 nak hadir, bagitaulah kat forum nie...leh kita plan kat mana nak tunggu...

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by zulvoyager on Thu May 13, 2010 6:26 pm

bg man depa buat kat mane....nnti saye dtg dgn kak ogy .....hehehe Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by manpanjang on Fri May 14, 2010 3:10 am

aku copy paste umah sblh yea...

"Tarikh : Sabtu & Ahad - 29~30/5
Lokasi : Dataran Teluk Kemang
"

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by faizul_11 on Mon May 17, 2010 8:58 am

Best ni. FZR1000 akan pegi untuk buat pertunjukan asap hitam. Very Happy Very Happy Very Happy . Lain2 akan di maklumkan secepat mungkin..

_________________

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by zulvoyager on Mon May 17, 2010 7:42 pm

taruk minyak 2t cikit dlm tanki huhuhuhu baru best Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by zaim on Mon May 17, 2010 7:49 pm

saya nak join abg man...nak kumpul kat mana

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by manpanjang on Tue May 18, 2010 3:53 am

zaim wrote:saya nak join abg man...nak kumpul kat mana

kumpul kat caltex usj kat tepi hiway tu atau kat rnr dengkil kat shell...tu plan saya lah..
ada cdngan lain...?

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by faizul_11 on Tue May 18, 2010 5:21 am

Kalau ikut h.way, tunggu kat rnr Seremban la. nak lalu Lukut, jalan jem la. H.way, terus sampai simpang Teluk Kemang. nanti roger Nan gpz camne.

_________________

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by randygpz old sbk on Tue May 18, 2010 7:39 am

nk gi 29hb ke 30hb?

aku 30hb dah fly kat pgunungan jawa timur...

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by chaos88 on Tue May 18, 2010 8:52 am

faizul_fzr wrote:Kalau ikut h.way, tunggu kat rnr Seremban la. nak lalu Lukut, jalan jem la. H.way, terus sampai simpang Teluk Kemang. nanti roger Nan gpz camne.

nak bergambar ngn motor abang faizul~heheeh~ Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by randygpz old sbk on Tue May 18, 2010 11:01 am

chaos88 wrote:
faizul_fzr wrote:Kalau ikut h.way, tunggu kat rnr Seremban la. nak lalu Lukut, jalan jem la. H.way, terus sampai simpang Teluk Kemang. nanti roger Nan gpz camne.

nak bergambar ngn motor abang faizul~heheeh~ Very Happy Very Happy


abg faizul dah kempunan dgn ko sbb tak dpt beli helmet BELL ko tu...

klu tak blh la FZR1000 dgn BELL sdondon kaler gi ke PD...

mcm gambo dlm poster serta broser ketalog FZR EXUP (gambo tgh lap tu geng!)

huuhuhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by EsJA on Tue May 18, 2010 5:21 pm

fooh menarik tuh...tp aku da selalu sangat kat pd tu
kalu bawa cg125R ble ke???


Last edited by EsJA on Tue May 18, 2010 5:23 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : add text)

EsJA

Location : selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by EsJA on Tue May 18, 2010 5:25 pm

huhu kalau bawa cg125R ble join tak??

EsJA

Location : selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by chaos88 on Tue May 18, 2010 9:17 pm

randygpz old sbk wrote:
chaos88 wrote:
faizul_fzr wrote:Kalau ikut h.way, tunggu kat rnr Seremban la. nak lalu Lukut, jalan jem la. H.way, terus sampai simpang Teluk Kemang. nanti roger Nan gpz camne.

nak bergambar ngn motor abang faizul~heheeh~ Very Happy Very Happy


abg faizul dah kempunan dgn ko sbb tak dpt beli helmet BELL ko tu...

klu tak blh la FZR1000 dgn BELL sdondon kaler gi ke PD...

mcm gambo dlm poster serta broser ketalog FZR EXUP (gambo tgh lap tu geng!)

huuhuhuhu! Very Happy

hohoho~

mane saya tau abg faizul mau cari helmet.....

saya jual sebab musabab je... Razz Razz hihihihihi~

skrg da xde helmet da nak bergaye...tinggal helmet kura2 dalam perahu jek~

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by randygpz old sbk on Wed May 19, 2010 7:38 am

EsJA wrote:huhu kalau bawa cg125R ble join tak??


blh je...msti gempak sbb onda CG dgn Hawk mmg rare gak tu ja! huhuhu

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by faizul_11 on Wed May 19, 2010 1:18 pm

randygpz old sbk wrote:
chaos88 wrote:
faizul_fzr wrote:Kalau ikut h.way, tunggu kat rnr Seremban la. nak lalu Lukut, jalan jem la. H.way, terus sampai simpang Teluk Kemang. nanti roger Nan gpz camne.

nak bergambar ngn motor abang faizul~heheeh~ Very Happy Very Happy


abg faizul dah kempunan dgn ko sbb tak dpt beli helmet BELL ko tu...

klu tak blh la FZR1000 dgn BELL sdondon kaler gi ke PD...

mcm gambo dlm poster serta broser ketalog FZR EXUP (gambo tgh lap tu geng!)

huuhuhuhu! Very Happy

ye la. dah kempunan helmet. rasa malas lak nak pegi. Chaoss. pegi amik balik helmet tu. cakap yang bapak ko nak guna lagi helmet tu. kalau x dapat, ko kena halau dari rumah.. Sad Sad Sad

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by chaos88 on Thu May 20, 2010 10:58 am

faizul_fzr wrote:
randygpz old sbk wrote:
chaos88 wrote:
faizul_fzr wrote:Kalau ikut h.way, tunggu kat rnr Seremban la. nak lalu Lukut, jalan jem la. H.way, terus sampai simpang Teluk Kemang. nanti roger Nan gpz camne.

nak bergambar ngn motor abang faizul~heheeh~ Very Happy Very Happy


abg faizul dah kempunan dgn ko sbb tak dpt beli helmet BELL ko tu...

klu tak blh la FZR1000 dgn BELL sdondon kaler gi ke PD...

mcm gambo dlm poster serta broser ketalog FZR EXUP (gambo tgh lap tu geng!)

huuhuhuhu! Very Happy

ye la. dah kempunan helmet. rasa malas lak nak pegi. Chaoss. pegi amik balik helmet tu. cakap yang bapak ko nak guna lagi helmet tu. kalau x dapat, ko kena halau dari rumah.. Sad Sad Sad

huhuhuhuhu~

kejam sunggoh2 ni~ Razz

xley la...duit nak wat baiki motor ex5 saya la...heee..rase nye pagi PD naek ex5 jek nih~ cheers cheers

baru layak untk diri yang masih muda ni~ Very Happy

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by manpanjang on Fri May 21, 2010 6:09 am

atur cara, aku copy dr rumah sblh

AHAD 30/5/2010

---------------

8.00am - Ketibaan motorsikal RETRO masuk Parking

9.00am - Perasmian

11.00am - Acara Salingan SUKANEKA Motor 1 -

Lumba motor lambat 50Meter (1 pemenang shj)

12.00pm - MOTORSHOW Bermula ( JURI Mula menilai Motorsikal)

12.05pm - Acara Salingan SUKANEKA Motor 2 -

Lumba motor bawak telur/pingpong (1 pemenang shj)

12.30pm - Acara Salingan SUKANEKA Motor 3 -

Lumba sorong motor pancit 50meter 1 dapor (1 pemenang shj)

Lumba sorong motor pancit 50meter 2/3/4dapor (1 pemenang shj) 1.15pm - REHAT (solat ZOHOR)

2.00pm - Acara Salingan SUKANEKA Motor 3 - ??????????

3.30pm - KEPUTUSAN MOTORSHOW, GAYA AZURA & 80an dan Penyampaian Hadiah 4.00pm - Bersurai.- Bagi mereka yang dating dari jauh



Katogori AutoShow

A Retro super bike 400cc keatas

B 250cc-350cc - RD , YP , TZR , R1Z dan seangkatan

C 200cc below - RD , AR80-125 , MBX80-125 dan senangkatan.

D RXS / K / AS / LS / RX / DT

E GP / TRS

F 250cc-350cc - RGF / x7 / NSR / RGV / GT /GSX /MVX/VT dan sengakatan.

G Panther / Raider / RXZ 5 speed"

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by randygpz old sbk on Fri May 21, 2010 7:33 am

30hb...tak dpt la nk gi.....huhuhu!

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by EsJA on Fri May 21, 2010 11:33 am

salam bro man,nak tanya sikit yg ayat tu salingan ker selingan???huhu

EsJA

Location : selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by randygpz old sbk on Sat May 22, 2010 4:30 pm

selingan tu ejaan baru ja...

salingan tu ejaan zaman retro! huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by manpanjang on Mon May 24, 2010 7:10 am

dr umah sblh...

"Pada forumer yg lain SILA INFo... jenis motor
untuk dimasukan ke ketegori yg sesuai.

Tiada pendaftaran.... PERCUMA!
Pastikan motor yg hendak dinilai oleh
juri... berada di tapak Karnival sebelum pukul 12.00"

aku rasa cam nak masuk pertandingan lah...hehehehe

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by randygpz old sbk on Mon May 24, 2010 7:41 am

masuk la bang...wakil OLD SBK,dah tentu ade podium! huhuhu!

tp klu tak dpt podium,dah tentu para juri itu klabu mata sbb pancaran matahari yg mmancor2 dr katana abg tu...huhuhu!

jd utk kslamatan,bekal kan juri dgn cermin mate itam! huhuhu! Very Happy


bg sy plak br je dpt brita baik! huhuhu!
ahad ni BBR blh join sbb gi indon dtunda ke 1hb jun....la..la..la...huhuhu! Very Happy


#rayuan kpd kwn2 yg bminat utk turut serta,tlg la dtg awal ke lokasi ptronas SIC....
klu blh hrp sgt dtg sblm 10.30am...lg awal lgi bagus!
jd 11.15am kite blh trus bgerak ke lokasi tampa sbarang poblem serta gangguan...smua mngikut jadual!
pjalanan adalah mgikut ms (11am kompol,11.15am gerak) yg bpk sms smlm...
hrp maklum,T'ksh byk2 smua!

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by manpanjang on Mon May 24, 2010 7:45 am

randygpz old sbk wrote:masuk la bang...wakil OLD SBK,dah tentu ade podium! huhuhu!

tp klu tak dpt podium,dah tentu para juri itu klabu mata sbb pancaran matahari yg mmancor2 dr katana abg tu...huhuhu!

jd utk kslamatan,bekal kan juri dgn cermin mate itam! huhuhu! Very Happy


bg sy plak br je dpt brita baik! huhuhu!
ahad ni BBR blh join sbb gi indon dtunda ke 1hb jun....la..la..la...huhuhu! Very Happy


#rayuan kpd kwn2 yg bminat utk turut serta,tlg la dtg awal ke lokasi ptronas SIC....
klu blh hrp sgt dtg sblm 10.30am...lg awal lgi bagus!
jd 11.15am kite blh trus bgerak ke lokasi tampa sbarang poblem serta gangguan...smua mngikut jadual!
pjalanan adalah mgikut ms (11am kompol,11.15am gerak) yg bpk sms smlm...
hrp maklum,T'ksh byk2 smua!

bro randy...kul 11.15 gerak cam bpk kata tu, dah panas lah...matahari dah tinggi daa...
kita gerak awallah...kul 10.00 smpi sana..amacam...? parking moto, pas tu leh lepak2 kat mana2..

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by faizul_11 on Mon May 24, 2010 8:27 am

manpanjang wrote:dr umah sblh...

"Pada forumer yg lain SILA INFo... jenis motor
untuk dimasukan ke ketegori yg sesuai.

Tiada pendaftaran.... PERCUMA!
Pastikan motor yg hendak dinilai oleh
juri... berada di tapak Karnival sebelum pukul 12.00"

aku rasa cam nak masuk pertandingan lah...hehehehe

motor yg nak masuk pertandingan mmg kena sampai awal bang man. kitorg ni, ramai yg hari mggu pegi petik buah sawit dulu. tghari sikit baru boleh bertolak ke sana.. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: OldSuperbikeOwner Dijemput ke KARNIVAL SANTAI RETRO 2010

Post by Sponsored content Today at 12:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum