yang mana satu pilihan kalbu....

View previous topic View next topic Go down

yang mana satu pilihan kalbu....

Post by zagmariner on Sun May 09, 2010 5:04 pm

salam semua,
apa pandangan kengkawan semua terhadap :
1) kawasaki concours 1000
2) honda pacific coast PC800
3) kawasaki voyager XII

semua rega lebih kurang aja, tolak campur rm3k....semenjak pakai skuter nih, nampak gayanya kena beli motor ada kotak la pulak....kalau voyager tu dah cukup kotaknya, tapi concours dgn pacific coast kena share kotak GIVI 25L dgn skuter..tambah bracket belakang aja.....apakah pemandangan korang semua?

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by zulvoyager on Sun May 09, 2010 9:29 pm

beli voyager la bro boleh la kawankan aku kat sini hahaha..... Very Happy Very Happy

zulvoyager

Age : 45
Location : port klang

View user profile

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by faizul_11 on Mon May 10, 2010 1:35 am

kawasaki concours. motor kecik sikit. senang nak repair.

_________________

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by randygpz old sbk on Mon May 10, 2010 7:54 am

faizul_fzr wrote:kawasaki concours. motor kecik sikit. senang nak repair.


aku stuju ZG1000 ni..sbb ni antara mto idaman aku gak! huhuhu!

antara sbb2 nye;
#ade tong...
#engin same dgn ZX10...
#laju blh...
#lap pn blh...sampy tahap knee down! (dlm dunia ni,satu2 mto tong ni je yg blh cecah lutot)
#pakai driv sap! senang jaga...
#spepat pn mlambak...
#blh jd marshall utk lumba basikal kat eropah! huhuhu! lawak je...

susah nk cr pakej mto mcm ni...
tp bkn dcipta utk jd juara trek la...
cm hampir smua pkara blh dlakukan bsama... Very Happy

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by faizul_11 on Mon May 10, 2010 8:40 am

buat kaler kebangsaan kawasaki pun cantik kot. Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by zagmariner on Mon May 10, 2010 2:16 pm

hmmm,
begitu ceritanya...tak dak sesapa rekomen PC800? yg tu la idaman kalbu...cuma bila ada motor voyager dgn concours yg rega lebih kurang, aku boh la....

#blh jd marshall utk lumba basikal kat eropah! huhuhu! lawak je...
yg ni aku setuju sebab setiap kali tgk tour de france...mesti ada concours...

takpa, akan ku kira2 betui2...PC800 tu V-twin,kurus dari 2 motor 4 inline tu...dah tu tak berat atas sebab tangki bawah seat...aku ni nak bawak bini naik motor jalan2......dua2 berat Very Happy ...tengok la nanti jodoh aku yang mana satu.....voyager tu hensem tapi lebar sangat la pulak...

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by zr11 on Sat May 22, 2010 3:53 pm

ambik concours 1000 lg baik...enjin rasanya sama mcm zx10...bleh kacuk brg2 zx11...part byk...ada member pkai pc800...mmg best...cam bwk skuter rasanya...klau bwk bini...bleh tertidoq kat blakang...tp overheat sokmo...tank pun kecik...satu2nya moto yg ada bonet kot...hahaha..voyager xbrani komen...pasai xbesa bwk...tp kompem penat banding dua2 tu..haha

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by randygpz old sbk on Sat May 22, 2010 4:35 pm

pc800 mmg mcm vespa pn...huhuhu! gurau je.... Very Happy

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by zr11 on Sat May 22, 2010 6:03 pm

hahaha...btoi pun...moto camni kena ambik yg berat skit...pasai mudah ditarik angin...dr segi tu...voyager lg stabil kot...

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by zamgtr1000 on Wed Mar 30, 2011 4:35 am

zagmariner wrote:salam semua,
apa pandangan kengkawan semua terhadap :
1) kawasaki concours 1000
2) honda pacific coast PC800
3) kawasaki voyager XII

semua rega lebih kurang aja, tolak campur rm3k....semenjak pakai skuter nih, nampak gayanya kena beli motor ada kotak la pulak....kalau voyager tu dah cukup kotaknya, tapi concours dgn pacific coast kena share kotak GIVI 25L dgn skuter..tambah bracket belakang aja.....apakah pemandangan korang semua?


salam, pendapat saya lah kan baik ambil concours sebab saya ada kawan he..he..he......saya dah test motor pilihan bro..sebab sebelum ni pun saya sama citarasa dengan bro
1. voyager 1200- besar, selesa, topspeeed 150-180km/h (tapi agak goyang sedikit), nak bawak masuk bandar susah sikit ...layan highway mantap

2.pc800- sori lah kalau saya komen, dia kecik sikit, rendah, sesekali pandang macam skuter pun ader...sorry owner pc800 sekadar pendapat. Tapi nak simpan barang memang unik ..."ader bonet tu"

3. gtr1000- memang dah pakai dan masih pakai walaupun tahun 91 tapi,,,perghhhhh mantap, bayang kan bro bawak touring bike lebih kurang macam voyager....tapi speed macam superbike...nak bawak santai pun takde masalah...nak laju pun anytime. hari-hari hantar anak gi sekolah...wife duduk belakang pun tak mengeluh sakit pinggang.

sekadar pendapat.

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by Chef Bob on Tue Jan 01, 2013 6:18 am

adik chef nak sambar voyager ni... apa masalah besar voyager ni..? part senang dapat tak? tq

Chef Bob

Location : Kajang taman sutera

View user profile

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by faizul_11 on Tue Jan 01, 2013 5:13 pm

Chef Bob wrote:adik chef nak sambar voyager ni... apa masalah besar voyager ni..? part senang dapat tak? tq

apa khabar tuan chef kita? voyager masalah paling besar nak cilok2 masa trafic jam.. part ada kot kat ebay. sekarang ni, dunia tanpa sempadan. sediakan je duit.. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by atan7800 on Wed Jan 02, 2013 5:54 am

chef bob pekabar.....
faizul_11 pekabar....
voyager ni saya ada tengok kat wah motor klang,
harga rm23k
tp yang lama pnya kot

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by Chef Bob on Wed Jan 02, 2013 6:38 am

adik saya dapat rm20k.. tu yg dia suruh tanya maintanace dia ok ker? minyak shaft tukar berapa ribu km, senang rosak ke, alternator selalu problem ke, kena tunggu zul voyager jawap ni... kurang ilmu saya ni.. Laughing

Chef Bob

Location : Kajang taman sutera

View user profile

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by atan7800 on Wed Jan 02, 2013 8:20 am

chef bob sekarang pakai mto apa?

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by Chef Bob on Wed Jan 02, 2013 3:43 pm

dah tak pakai dah... gpz500 dah letgo... problem kesihatan...

Chef Bob

Location : Kajang taman sutera

View user profile

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by atan7800 on Thu Jan 03, 2013 5:08 am

oh... chef bob... satu hari nanti harap dapat jmpa... geng2 retro...

atan7800

Age : 32
Location : banting

View user profile

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by zagmariner on Tue May 21, 2013 11:22 am

salam semua.....
saya nak jual pc800 saya.....dah overhaul hensem tak overheat lagi...... ce tengok nih http://www.mudah.my/Honda+Pacific+Coast+PC800-20086499.htm?last=1

harga boleh nego lagi...mari mari mari......

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by lukmanw on Tue May 21, 2013 3:28 pm

roda-roda pernah buat test-ride PC ini warna puteh pada 1988.

ini lah motor yg mengilhamkan saya buat beberapa motor trip dan endurance yg dipanggil Coast-to-coast. Malah dgn keretapun biasa buat.

lukmanw

Location : Taiping

View user profile

Back to top Go down

Re: yang mana satu pilihan kalbu....

Post by Sponsored content Today at 11:04 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum