Salam Oldschool superbike owner :)...

View previous topic View next topic Go down

Salam Oldschool superbike owner :)...

Post by ronn on Mon Apr 19, 2010 3:07 pm

salam pengenalan to otai otai oldskool....

aku lepak shah alam... ada dok tengok geng geng lama ni tapi tak tau port kat mana. Anyway, kuda liar aku gsxr 750 tahun 1991.. insurance dah nak senja... so nak tanya insurance apa yang terima motor lelama ni?

sekarang macam macam cerita timbul....all rider charge and so on... tahun ni insurance company bnyk buat hal... err ada lagi ke company terima third party insurance... huhu... harap otai otai yang berpengalaman boleh citer sikit bab insurance untuk oldbike ni... thanks in advance.

Back to top Go down

Re: Salam Oldschool superbike owner :)...

Post by faizul_11 on Mon Apr 19, 2010 3:12 pm

Salam bro ronn..

kat Banting ada buat 3rd party. tanya dgn randy. dia boleh carikan kedai yg boleh buat sebab dia berkuasa kat bandar Banting. Very Happy Very Happy Very Happy

_________________

Back to top Go down

Re: Salam Oldschool superbike owner :)...

Post by shukri on Mon Apr 19, 2010 4:22 pm

blom otai lg..sama2 msih blaja..yup..area banting kener tnyer en randy...aper pon..slamat dtg ke teratak kami ini..25hb free?jom la join ride ke kuale kangsar... cheers

shukri

Location: subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Oldschool superbike owner :)...

Post by randygpz old sbk on Tue Apr 20, 2010 7:11 am

slamat dtg ke alam OLD SBK...

bro pkai M model ke thn 91? hebat mto tu...
dlm OLD SBK ni ade gak yg pakai GSXR...tp dlm famly K model la...huhuhu!
GSXR yg dah putus dua pn ade....ngeri.... Sad

psal insuran tu Insya'Allah,aku blh tlg ape yg tmampu la...
kat area banting la tp...
kne la join ride ke kuala weeked ni! huhuhu!
lawak je...

klu kat area s'alam pn ade kat pjbt pos besar,klu tak silap area sek11 la...
jumpa kwn aku "alias" nama nye....

klu blh jgn sampy insuran mati br nk renew,nti byk co. insuran tak nk cont...
jd sblm mati,kne renew dlu la....huhuhu!

Back to top Go down

Re: Salam Oldschool superbike owner :)...

Post by amy on Wed Apr 21, 2010 1:14 pm

salam bro.. sy tinggal s.alam jgk.. bro bole buat insurans dkt kdai mto india dkt seksen 20.. dia agen. nk amik 3rd party pon bole. dkt dia mcm murah ckit. sy mto taun 84 pon masih bole.

amy

Location: shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Oldschool superbike owner :)...

Post by ronn on Mon Apr 26, 2010 1:29 am

fuhhh.... sorry kengkawan.. bz sikit.. alhamdulillah dah settle... aku mintak mekanik aku si ahfai tolong settlekan... sorry x perasan ada reply.. sebab asyik tgk front page website je mcm xde reply huhu... xde masalah la sebenarnya,,,, saje je insurance agent nak buat gempaq tu....

tapi lakonan diaorang memang menyakin kan jugak la... tanya kat website lain mmg x berapa nak jawab la sebab diaorang motor baru huhu,,.. tapi kat post office memang dia suruh buat first party... pastu cuma buat untuk 15 tahun ke bawah je..

bro randy... pickup sedap lagi tu tapi 750 je laaaa... member siap tanya 1100 ke huhuu.. sebab dianya 750 tak pickup camtu... clutch dia dah nak kong.. baru je dia repair kawasaki L model dia tu tapi tak test lagi...


thankyou all... cheers..

Back to top Go down

Re: Salam Oldschool superbike owner :)...

Post by randygpz old sbk on Wed Apr 28, 2010 7:03 am

750 power tu bro...
aku ni cm pakai 550 je bro...
jln pn kat blkg2 je...mto dah tua..huhuhu! Very Happy

Back to top Go down

Re: Salam Oldschool superbike owner :)...

Post by shukri on Wed Apr 28, 2010 8:59 am

haah..blakang...blakang slepas no 1 hehe

shukri

Location: subang

View user profile

Back to top Go down

Re: Salam Oldschool superbike owner :)...

Post by ronn on Wed Apr 28, 2010 1:26 pm

hahaaaa.... sama laaa kan semua motor dah jadik motor tua kat sini... term kengkawan dah jadik taraf puaka huhu....

nanti nak kena kasik cat balik aa motor aku.. hari tu tergolek sebab brake locked (selepas member cat rim) pasang camne ntah... dah berbulan x cat lagik huhu... ada tempat bagus ke untuk kasik spray balik? member yang cat tu retire plak gi keje lain plak dia ....

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum